12 Μαρτίου 2012

Απλά μαγικά φίλτρα

1. Κρασί


Σε τρία ποτηράκια βάζουμε κρασί, σ’ αυτά ρίχνουμε τρία δαφνοκούκουτσα σε κάθε ένα, λίγο μέλι, γάλα, λάδι ελιάς και λίγο ανθόνερο. Τα ξαστρίζουμε τρία βράδια σε γέμιση φεγγαριού, ραντίζουμε με αυτό τα εσώρουχά του ή τα εσωρουχά της, τα σεντόνια που θα κοιμηθεί, τις παντόφλες του-της και ρίχνουμε να το περάσει λέγοντας: 

« Τάδε γιέ ή κόρη της τάδε, όπου κι αν πας, όπου κι αν βρίσκεσαι να σκέφτεσαι μόνο εμένα ερωτικά το στεφάνι μου το κρεβάτι μου το δρόμο μου».




2. Αμύγδαλα

Παίρνουμε αμύγδαλα διπλά και τα ξαστρίζουμε τρία βράδια σε γέμιση
φεγγαριού λέγοντας: 

« Όπως η Σελήνη και τα’ άστρα είναι ενωμένα μαζί και δεν είναι δυνατό κανείς να τα χωρίσει, έτσι και ο τάδε γιος ή κόρη της τάδε να μην είναι δυνατόν καμία δύναμη μαγική ή ανθρώπινη να τον χωρίσει από εμένα την τάδε τον γιό ή την κόρη της τάδε. Όπως αυτά τα αμύγδαλα ζούσαν αχώριστα μέσα στο φλοιό τους, έτσι και εγώ ο,η τάδε κόρη ή γιός της τάδε να είμαι πάντα ενωμένη και αγαπημένη με τον-την τάδε γιο ή κόρη της τάδε».

6 Μαρτίου 2012

Άρωμα Εστέ

Το άρωμα Εστέ η Αλλιώς Ζεστέ Έρχεται από την Κωνσταντινούπολή… Μετά το τελευταίο μου ταξίδι λοιπόν στην Κωνσταντινούπολή φέροντας τα καταπληχτικά θυμιάματα Θεοδώρα, Αγία Σοφία, Μπογάζ Μπερεκέτ, μαζί τους ήρθε και ένα καταπληχτικό όμορφο σκαλιστό μπουκάλι με το Άρωμα Εστέ. Το Άρωμα Χρονολογείτε από τον 17ο αιώνα και είναι ένα από τα ποιο διαδεδομένα στην Πόλη. Το Εστέ δημιουργήθηκε εξαρχής από γυναίκα σαν κανονική κολόνια και όχι σαν ερωτικό φίλτρο. Μία μάγισσα παίρνοντας το