20 Απριλίου 2015

Λεμονόχορτο (Lemongrass)

Θεραπευτικές Ιδιότητες: 

Αναλγητικό, αντικαταθλιπτικό, αντιμικροβιακό, αντισηπτικό, βακτηριοκτόνο, εντομοκτόνο, τονωτικό, ισχυρό συσφικτικό δέρματος, φέρνει αισιοδοξία και ενέργεια, διαύγεια του νου.
Μαγικές Ιδιότητες: Βοηθά την ψυχική διαύγεια, ενισχύει τις ψυχικές δυνάμεις.
Πλανήτης: Ερμής
Στοιχείο: Αέρας

ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Να μην χρησιμοποιείται σε ευαίσθητο δέρμα.

Λεβάντα (Lavender)

Θεραπευτικές Ιδιότητες:

Αναλγητικό, χαλαρωτικό, αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, αντι-ιικό, εμμηναγωγό, ρίχνει την πίεση, τονώνει τα νεύρα και το νευρικό σύστημα, κατασταλτικό, για μυϊκούς πόνους, καταπολέμηση της αϋπνίας, μολύνσεις, τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα, ανακουφίζει από πονοκεφάλους και ημικρανίες, εξισορροπεί τα συναισθήματα και τις εναλλαγές διάθεσης.
Μαγικές Ιδιότητες: Εξισορρόπηση των τσάκρας, επαναφέρει την αρμονία στην αύρα, καθαριστικό, για θεραπευτική μαγεία, ελκύει την αγάπη και την ευτυχία, συντελεί στην μακροζωία.
Πλανήτης: Ερμής
Στοιχείο: Αέρας
Ζώδιο: Παρθένος

ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Να μην χρησιμοποιείται κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Κυπαρίσσι (Cypress)

Θεραπευτικές Ιδιότητες: 

Για ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, αντισηπτικό, αποτοξινωτικό, αντιμετώπιση φλέβιτη και κιρσών, κατά λιπαρότητας μαλλιών και δέρματος, για νευρική αδυναμία και αντιμεώπιση άγχους, ιδανικό για αντιμετώπιση κυτταρίτιδας και τοπικού πάχους.
Μαγικές Ιδιότητες: Ισχυρό προστατευτικό και για εξαγνισμό χώρου, προσφέρει εξαιρετική ψυχική προστασία, προσδίδει δύναμη και σοφία, αφιερωμένο στον Πλούτωνα, συνδέεται με το τσάκρα της βάσης, πολύ χρήσιμο σε διαλογισμούς , πένθος και επώδυνες αλλαγές.
Πλανήτης: Κρόνος
Στοιχείο: Γή
Θεότητες: Mithras, Ashtoreth, Hekat, Hebe, Zoroaster, Πλούτωνας, Αφροδίτη, Άρτεμις, Απόλλων, Δίας, Έρως
Ζώδιο: Ιχθύες

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Να μην χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κίτρο (Lime)

Θεραπευτικές Ιδιότητες: 

Αντισηπτικό, αντι-ιικό, βακτηριοκτόνο, τονωτικό, ιδανικό για περιποίηση λιπαρού δέρματος και δέρματος με ακμή, αναζωογονητικό, βοηθά στην ανακούφιση της κόπωσης, της απάθειας και της κατάθλιψης.
Μαγικές Ιδιότητες: Δυναμώνει την προσωπική ενέργεια, ενισχύει την πίστη και την αφοσίωση, για θεραπευτική μαγεία, ελκύει την αγάπη.
Πλανήτης: Ήλιος
Στοιχείο: Φωτιά

ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Να μην χρησιμοποιείται σε ευαίσθητα δέρματα, καθώς και πριν την έκθεση στον ηλιο.

Κέδρος (Cedarwood)

Θεραπευτικές Ιδιότητες: 
Αντισηπτικό, στυπτικό, εντομοκτόνο, καταπραϋντικό, η πρώτη επιλογή για τα ανδρικά αρώματα, κατά της λιπαρότητας των μαλλιών, της πιτυρίδας και της ακμής, δίνει κουράγιο, κατά της νευρικής έντασης και του στρες, δημιουργεί εμπιστοσύνη.
Μαγικές Ιδιότητες: Ιδανικό για διαλογισμό, καθαρισμό χώρου και εργαλείων, θεραπευτική μαγεία, προστασία, φέρνει χρήματα, για το λύσιμο μαγείας και βασκανίας.
Πλανήτης: Ήλιος
Στοιχείο: Φωτιά
ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Καρπός Άρκευθου (Juniper Berry)

Θεραπευτικές Ιδιότητες: 

Για ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, αντισηπτικό, αποτοξινωτικό, αφροδισιακό, επουλωτικό, εμμηναγωγό, τονωτικό του νευρικού συστήματος, χρήσιμο για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, ανακουφίζει την νευρική ένταση, την διανοητικη κόπωση και το άγχος.
Μαγικές Ιδιότητες: Ισχυρό προστατευτικό και εξαγνιστικό/καθαριστικό, προστατεύει από τα κακά πνεύματα, διώχνει την κακή ενέργεια, ιδανικό βοήθημα κατά τον διαλογισμό, για θεραπευτική μαγεία, ελκύει την αγάπη.
Πλανήτης: Ήλιος
Στοιχείο: Φωτιά

ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Να μην χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και από άτομα που έχουν κάποια ασθένεια των νεφρών.

Κανέλα (Cinnamon)

Θεραπευτικές Ιδιότητες: 

Αντιμικροβιακή, αντισηπτική, καταπραϋντική, κατά των ιών της γρίπης, δυναμωτική, αναζωογονητική, για θεραπεία νευρικής αδυναμίας, κατά της μελαγχολίας και της κατάθλιψης, αφροδισιακή.
Μαγικές Ιδιότητες: Για καθαρισμό χώρου, προσελκύει χρήματα, τύχη και έρωτα.Το πρωί, πριν βγείτε από το σπίτι, ρίξτε λίγες σταγόνες κανέλα στις σολές των παπουτσιών σας (εξωτερικά) για να σας οδηγήσουν σε χρήματα και επιτυχία!
Πλανήτης: Ήλιος
Στοιχείο: Φωτιά
Θεότητα:
 Αφροδίτη
ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην χρησιμοποιείται σε ευαίσθητα δέρματα.

Ευκάλυπτος (Eucalyptus)

Θεραπευτικές Ιδιότητες: 

Αναγητικό, για ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, κρυολόγημα, αντιβακτηριακό, αντισηπτικό, για βρογχικά, αποσυμφορητικό σε εισπνοές με ατμό, ανακουφίζει πονοκεφάλους και ημικρανίες, εντομοαπωθητικό, για τσιμπήματα εντόμων, βοηθά να καθαρίσει το μυαλό.
Μαγικές Ιδιότητες: Καθαρισμός/εξαγνισμός χώρου και εργαλείων, κατάλληλο για διαλογισμούς, διώχνει κακή ενέργεια, θεραπευτική μαγεία.
Πλανήτης: Σελήνη
Στοιχείο: Νερό
Ζώδιο: Αιγόκερως

Ποσότητα: 10 ml

Δυόσμος (Spearmint)

Θεραπευτικές Ιδιότητες : 

Βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων, βοηθά σε αναπνευστικά προβλήματα (πχ. καταρροή, συνάχι, βρογχικά), χρήσιμο για την θεραπεία κολικών, κατά του άγχους, της κατάθλιψης και άλλων νευρικών διαταραχών, βοηθά στους πονοκεφάλους και στις ημικρανίες. Αναμιγνύεται καλά με αιθέρια έλαια Γιασεμιού, Λεβάντας, Ευκάλυπτου, Βασιλικού και Δεντρολίβανου.
Μαγικές Ιδιότητες : Για θεραπευτική μαγεία, δίνει δύναμη και ζωντάνια, ενδυναμώνει την ενόραση και τις μαντικές ικανότητες, φέρνει πάθος σε μια σχέση, προσελκύει πλούτο, φέρνει προστασία.

Δεντρολίβανο (Rosemary)

Θεραπευτικές Ιδιότητες: 

Αναλγητικό, αντισηπτικό, αιμοστατικό, καταπραϋντικό, καθαριστικό και τονωτικού του νου, ενισχύει σημαντικά την συγκέντρωση και την μνήμη, για πιασμένους μυς, τονωτικό του σκαλπ, βοηθά στην πρόληψη της πιτυρίδας.
Μαγικές Ιδιότητες: Ισχυρό ψυχικό προστατευτικό και εξαγνιστικό, συνδέεται με το τσάκρα του τρίτου ματιού άρα βοηθάει στην ενόραση, ενισχύει την προσωπική δύναμη, για θεραπευτική μαγεία, συντελεί στην αιώνια νεότητα.
Πλανήτης: 'Ηλιος
Στοιχείο: Φωτιά
ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και από όσους πάσχουν από επιληψία.

Δάφνη (Bay Leaf)

Θεραπευτικές Ιδιότητες: 

Αφροδισιακό, στυπτικό, αντισηπτικό, θερμαντικό, δίνει ενέργεια, κατά της αϋπνίας.
Μαγικές Ιδιότητες: Ενισχύει τις ψυχικές ικανότητες, την μαντεία, ιδανικό για εξαγνισμό χώρου. Φέρνει επιτυχία και νίκη και γεμίζει τον χώρο με θετική ενέργεια.
Πλανήτης: Ήλιος
Στοιχείο: Φωτιά
Θεότητες: Ασκληπιός, Απόλλων, Ceres, Faunus, Έρως
ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Γκρέϊπφρουτ (Grapefruit)

Θεραπευτικές Ιδιότητες: 

Αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, τονωτικό, ιδανικό για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, χρήσιμο στην φροντίδα του λιπαρού δέρματος και κατά της ακμής, αναζωογονητικό, ανακούφιση στρες και νευρικής εξάντλησης, δίνει ζωντάνια και αισιοδοξία, δυναμώνει την αυτοεκτίμηση.

Γιασεμί

Θεραπευτικές Ιδιότητες:
Αναλγητικό, αντικαταθλιπτικό, αντιφλεγμονώδες, αντισηπτικό, αφροδισιακό, τονωτικό νεύρικου συστήματος, εμπνέει αυτοπεποίθηση, βοηθά όσους πάσχουν από αναποφασιστικότητα, λήθαργο και κατάθλιψη, χρήσιμο για την θεραπεία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, κατάλληλο για την φροντίδα του ξηρού δέρματος.
Μαγικές Ιδιότητες: Ελκύει τον έρωτα, την αγάπη, το χρήμα, προκαλεί προφητικά όνειρα, χρήσιμο στον διαλογισμό.
Πλανήτης: Σελήνη
Στοιχείο: Νερό
Θεότητες: Vishnu
ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην χρησιμοποιείται κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Γεράνι

Θεραπευτικές Ιδιότητες: 

Αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, αιμοστατικο, επουλωτικό, τονωτικο, ρυθμίζει τις ορμόνες και την διάθεση, ιδανικό για την φροντίδα του δέρματος, χρήσιμο κατά την εμμηνόπαυση, δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας και ισορροπίας, παρέχει αισιοδοξία, δυναμώνει την ροή του τσι, βοηθά στις απότομες εναλλαγές διάθεσης
Μαγικές Ιδιότητες: Υπερενισχύει την δύναμη των μαγικών τελετών/διεργασιών.
Πλανήτης: Αφροδίτη
Στοιχείο: Νερό
Ζώδιο: Ζυγός

Γαρίφαλο

Θεραπευτικές Ιδιότητες:

\ Αναλγητικό, αντισηπτικό, κατά του πονόδοντου, για ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, τονωτικό διανόησης και συναισθημάτων, αναζωογονητικό, αφροδισιακό, ενισχύει την μνήμη.
Μαγικές Ιδιότητες: Ισχυρό προστατευτικό και καθαριστικό χώρου, διώχνει κακή ενέργεια, χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις εξορκισμού.
Πλανήτης: Δίας
Στοιχείο: Φωτιά
ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην χρησιμοποιείται σε ευαίσθητα δέρματα και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Βενζόη (Styrax Benzoin)

Θεραπευτικές Ιδιότητες: 
Αντιφλεγμονώδες, αιμοστατικό, αντισηπτικό, καταπραϋντικό, στυπτικό,υπνωτικό, αντικαταθλιπτικό.
Μαγικές Ιδιότητες: Ιδανικό για εξαγνισμό χώρου, κατά της κακής ενέργειας, προστατεύει από κακά πνεύματα, χρησιμοποιείται σε εξορκισμούς, φέρνει ευημερία, ενισχύει τις ψυχικές δυνάμεις.
Πλανήτης: Ήλιος
Στοιχείο: Αέρας
Ζώδιο: Λέων
ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, να χρησιμοποιείται με μέτρο.

Βασιλικός

Θεραπευτικές Ιδιότητες: Κατά της ανησυχίας, ενθαρρυντικό, υπέρ της πνευματικής συγκέντρωσης, κατά της πνευματικής κούρασης και της υπερκόπωσης, αναζωογονητικό, δυναμωτικό οργανισμού, αντισηπτικό, τονωτικό κυκλοφοριακού, κατά του βήχα και των βρογχικών, εντομοαπωθητικό, για τσιμπήματα εντόμων, κατά του σκώρου, πονοκεφάλους, γρίπη, τριχόπτωση, για μυικούς πόνους ή μυική δυστροφία.
Μαγικές Ιδιότητες: Φέρνει πλούτο, ευτυχία και ευημερία. Επίσης, ενισχύει την σεξουαλική όρεξη και ξυπνάει το πάθος σε μια παλιά σχέση.
Πλανήτης: Άρης
Στοιχείο: Φωτιά
Θεότητες: Vishnu, Erzulie
Ζώδιο: Κριός
ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης.

Αγγελίτης

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Κρύσταλλος που παίζει κύριο ρόλο στην επικοινωνία και όπως λέει και το όνομά του, μας συνδέει απευθείας και συνειδητά με το βασίλειο των Αγγέλων.
Το απαλό μπλέ του αγγελίτη φανερώνει την αιθέρια δόνηση αυτού του κρυστάλλου.
Ιδανικός για να ζητήσουμε την πνευματική βοήθεια του Σύμπαντος και να ενωθούμε με αυτό, εξαιρετικός για τηλεπαθητική επικοινωνία, βοηθητικός για πνευματικά ταξίδια. Απελευθερώνει από τον πόνο, βοηθάει στην αναγέννηση και φέρνει βαθιά ειρήνη και ηρεμία.

Πυρίτης

Πυρίτη

Ιδιότητες Πυρίτη – Pyrite
Ο πυρίτης είναι μια ισχυρή πέτρα προστασίας που θωρακίζει και προστατεύει από κάθε μορφής αρνητική δόνηση.
Οι αρχαίοι Ίνκας τον χρησιμοποιούσαν για διαλογισμό και μαντεία καθότι διεγείρει την διάνοια και ενισχύει τη μνήμη.
Φέρει καλή υγεία και συναισθηματική ευεξία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των οστών και την αναδόμηση των κυττάρων. Επίσης, αντιμετωπίζει διαταραχές των πνευμόνων όπως βρογχίτιδες και έχει κατασταλτική δράση σε πυρετούς.
Ζώδιο: Λέων
Τσάκρα: 3ο (ηλιακό πλέγμα)

Σελενίτη

Σελενίτη 


Ιδιότητες Σελενίτη – Selenite

Ο Σεληνίτης είναι ένας λίθος μοναδικής ομορφιάς αλλά και σπουδαιότητας. Είναι όπως λέγεται ο λίθος «Αναγεννητής» που βοηθά εξαιρετικά στη γονιμότητα. Μπορεί να τροφοδοτήσει την ελαστικότητα του δέρματος βοηθώντας στην αναδόμηση των ιστών ενώ ανακουφίζει και από το στρες. Επίσης, έχει χρησιμοποιηθεί ενάντια στον καρκίνο και λέγεται ότι σταθεροποιεί τις επιληπτικές διαταραχές.
Συμβολικά λέγεται πως ο λίθος αυτός αποδεικνύει την ύπαρξη κρυφών σοφών πολιτισμών όπως η Ατλαντίδα. Τα τελευταία χρόνια, οι Σεληνίτες βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην επιφάνεια της Γης και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ίσως τα μυστικά της χαμένης Ατλαντίδας σιγά-σιγά αποκαλύπτονται.
Ζώδιο: Καρκίνος
Τσάκρα: 2ο (ιερό οστούν) & 7ο (κορυφή)

Οψιδιανός Νιφάδα


Οψιδιανός Νιφάδα

Ιδιότητες Οψιδιανού Νιφάδα- Snowflake Obsidian

Πανίσχυρος προστατευτικός λίθος, εξαιρετικός στο να αποτρέπει κάθε αρνητική ενέργεια δημιουργώντας μια προστατευτική ασπίδα. Δίνει δύναμη και ενέργεια, ενισχύει την αποφασιστικότητα, την επιμονή και τη θέληση. Ο οψιδιανός είναι ένα πετράδι που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαντική τέχνη.

Ζώδιο: Παρθένος

Τσάκρα: 2ο (ιερό οστούν)

Οπαλίτης

Οπαλίτης

Ιδιότητες Οπαλίτης - Opalite

Ο Οπαλίτης είναι πέτρα της ομορφιάς που δίνει διαίσθηση, ψυχικές ικανότητες και αυτοπεποίθηση. Φοριέται για να εξωτερικεύσει την εσωτερική ομορφιά. Ενισχύει την έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων και για το λόγο αυτό συστήνεται σε καλλιτέχνες. Είναι επίσης ένα μυστήριο πετράδι που σχετίζεται άμεσα με τον μυστικισμό και την παραψυχολογία. Χρησιμοποιείται στην Κίνα για επικοινωνία με τα πνεύματα μέσω των ονείρων. Βοηθά την όραση και δίνει ενέργεια στον οργανισμό.
Μια πέτρα που ανοίγει την επικοινωνία και στο φυσικό αλλά και με τον Ανώτερο Εαυτό μας.
Ζώδιο: Καρκίνος
Τσάκρα: 6ο (3ο μάτι)

Χαουλίτης Τυρκουάζ


Χαουλίτης Τυρκουάζ 

Ιδιότητες Χαουλίτη Τυρκουάζ - Turquoise Howlite

Απόλυτος αρωγός της επικοινωνίας και της δημιουργικότητας. Λίθος της στήριξης και της θεμελίωσης. Συσχετίζεται με τον ουρανό φέρνοντας την ουράνια ενέργεια στη γη. Αναπτύσσει τις φυσικές δυνάμεις και προστατεύει ενάντια στη ρύπανση του περιβάλλοντος. Μπορεί να βοηθήσει στην προαγωγή της τιμιότητας, της χαράς και να εξαγνίσει την ψυχή. Αναζωογονεί συναισθηματικά καθότι όπως λέγεται προσελκύει νέους φίλους ή εραστές και επίσης φέρνει αφθονία και πλούτο. 
Ως Κύρια Θεραπευτική Πέτρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόοδο μιας θεραπείας. Συνδέεται με το τσάκρα του λαιμού και είναι εξαιρετική για πονοκεφάλους, αδυναμία και ερεθισμούς της όρασης, τα γεννητικά όργανα και το στήθος. 

Ζώδια: Ταύρος, Δίδυμοι Παρθένος, Ιχθείς, Υδροχόος. 

Τσάκρα: 5ο (λαιμός)Χαουλίτης Τυρκουάζ 



Χαλαζίας με Ρουτίλιο


Χαλαζίας με Ρουτίλιο 

Ιδιότητες Χαλαζία με Ρουτίλιο – Rutilated Quartz

Είναι φυσικό μίγμα κρυστάλλου με ψήγματα χρυσού. Ενεργοποιεί το μυαλό κατά τη διάρκεια των ονείρων. Βοηθά να διώξει κανείς και να διαλύσει τη στασιμότητα, τη συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια και την τεμπελιά. Οι χρυσές βελόνες του πιστεύεται ότι έλκουν την αγάπη. Ενισχύει τη θεραπευτική ενέργεια και προστατεύει όντας ικανός να τραβήξει σαν αγωγός τις ενέργειες του σύμπαντος. Καλός λίθος για περισυλλογή.

Ζώδιο: Δίδυμος
Τσάκρα: 3ο (ηλιακό πλέγμα)

Ροζ Χαλαζίας


Ροζ  Χαλαζίας

Ιδιότητες Ροζ  Χαλαζία - Rose Quartz

Ο ροδόχρωμος χαλαζίας θεωρείται ο κρύσταλλος της καρδιάς. Φέρνει συναισθηματική ηρεμία και ευτυχία, τονώνει το αίσθημα της αγάπης, μειώνοντας το στρες και χαλαρώνοντας αυτόν που το φοράει. Δημιουργεί το αίσθημα της αυτοεκτίμησης και θεραπεύει συναισθηματικές πληγές απομακρύνοντας τη θλίψη.
Ο ροζ χαλαζίας προσελκύει τον αληθινό ρομαντικό έρωτα και ως φυλαχτό βοηθά να στεριώσει μια σχέση.

Ζώδια: Αιγόκερος, Ταύρος, Δίδυμος, Ζυγός, Τοξότης, Καρκίνος. 

Τσάκρα: 4ο (καρδιά)

Κρύσταλλος Χαλαζίας


Κρύσταλλος Χαλαζίας

Ιδιότητες Κρύσταλλου Χαλαζία - Crystal Quartz

Είναι ο Συμπαντικός  κρύσταλλος που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Έχει την ικανότητα να συγκεντρώνει την αρνητική ενέργεια  και να τη μετατρέπει σε θετική. Έξοχος για διαλογισμό σε κάθε επίπεδο και για καθαρισμό όλων των τσάκρας. Βοηθά στη διάλυση των αρνητικών συναισθημάτων και σκέψεων, δίνει ήρεμη δύναμη και κρατώντας τον στο χέρι επιφέρει χαλάρωση και ψυχική ηρεμία. Είναι ο ανώτερος «θεραπευτής» των λίθων και βοηθά σε στομαχικές διαταραχές και στο νευροφυτικό σύστημα.

Ζώδια: Κριός, Λέων, Ζυγός, Ιχθείς, Παρθένος, Τοξότης, Καρκίνος

Τσάκρα: 7ο (κορυφή)

Φεγγαρόπετρα


Φεγγαρόπετρα

Ιδιότητες Φεγγαρόπετρας - Moonstone

Η Φεγγαρόπετρα είναι ο λίθος της καινούργιας αρχής. Πέτρα δεκτική που προσελκύει την αγάπη. Έχετέ την μαζί σας εάν θέλετε να βρείτε το ταίρι σας ή να επανασυνδεθείτε ξεπερνώντας τα εμπόδια. Συνδέεται με τη Σελήνη και για το λόγο αυτό προσφέρει ηρεμία τη νύχτα και εξασφαλίζει ήρεμο ύπνο όταν την έχετε στο προσκεφάλι σας. Επίσης, λόγω της σχέσης της με τη σελήνη, η φεγγαρόπετρα είναι η πέτρα διαίσθησης και ψυχισμού που χρησιμοποιείται ευρέως σε ιεροτελεστίες. Λέγεται ότι βοηθάει στην αυτοσυγκράτηση όσους κάνουν δίαιτα και χρησιμοποιείται στη διευκόλυνση του τοκετού και του πόνου των εμμήνων.

Ζώδια: Καρκίνος, Ζυγός, Σκορπιός και Παρθένος

Τσάκρα: 3ο (ηλιακό πλέγμα) & 6ο (3ο μάτι)

Νεφρίτης


Νεφρίτης 

Ιδιότητες Νεφρίτη - Nephrite Jade

Ο νεφρίτης είναι μια πέτρα της καρδιάς. Ως εκ τούτου, συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς και έχει ευεργετική επίδραση σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την καρδιά και τις σχέσεις αγάπης. Θεωρείται επίσης ότι είναι καλό για τη συναισθηματική ισορροπία και σταθερότητα. Είναι μία πολύ προστατευτική πέτρα και ιδιαίτερα για τα παιδιά, από ασθένειες και ψυχικά τραύματα. Χρησιμοποιείται για καρδιακές παθήσεις και προβλήματα στα νεφρά.
Ζώδια: Ζυγός, Παρθένος
Τσάκρα: 4ο (καρδιά)

Μαύρη Τουρμαλίνη

Μαύρη Τουρμαλίνη


Ιδιότητες  Μαύρη Τουρμαλίνης - Black Tourmaline
Η τουρμαλίνη είναι ιοντικός κρύσταλλος, έχει την ιδιότητα να φορτίζεται ηλεκτρικά, δηλαδή να μετατρέπει τα άκρα της σε θετικούς και αρνητικούς πόλους εάν τριφτεί ή θερμανθεί. Με τον τρόπο αυτό δύναται να προστατεύει από την ακτινοβολία πολλών συσκευών. Εκτρέπει κάθε είδους αρνητική/μπλοκαρισμένη ενέργεια και δημιουργεί προστατευτική ασπίδα κατά των αρνητικών επιδράσεων, φέρνει ύφεση στην οργή, στη ζήλια, στη μνησικακία. Εξισορροπεί τα τσάκρας και δημιουργεί ισχυρή προστατευτική ασπίδα γύρω μας. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα συγκέντρωσης και γι’ αυτό δίνεται σε όσους πάσχουν από αδυναμία συγκέντρωσης, όπως επίσης και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσλεξίας.

Ζώδιο: Αιγόκερος
Τσάκρα: 1ο (βάση)

Μαύρος Όνυχας

Μαύρος Όνυχας

Ιδιότητες Μαύρου Όνυχα - Black Onyx
Πέτρα - στήριγμα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής, αυτός ο λίθος προωθεί το σθένος, τη δύναμη και την αντοχή, διαλύει το φόβο και τις αμφιβολίες. Λέγεται ότι ενισχύει τον αυτοέλεγχο. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες εναντίων των μολύνσεων και βοηθά στη γρήγορη επούλωση από τους τραυματισμούς.

Ζώδια: Αιγόκερος, Κριός, Ταύρος, Τοξότης, Υδροχόος, Ιχθείς, Δίδυμος.
Τσάκρα: 1ο (βάση)

Μάτι της Τίγρης

Μάτι της Τίγρης

Ιδιότητες Μάτι της Τίγρης
Εξαιρετικά όμορφος και λαμπερός λίθος που δηλώνει τη σταθερή ενέργεια της Γης με τη ζεστασιά της πυράκτωσης και βοηθά τη ροή ενέργειας μέσα στο σώμα όταν φοριέται. Φορέστε τον για να είστε δυνατοί, γεμάτοι σιγουριά και να επιτυγχάνετε  τους στόχους σας! Το Μάτι της Τίγρης φέρνει καλοτυχία και έχει ταυτιστεί με την υλοποίηση και την αφθονία καθώς δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για έλξη οικονομικών απολαβών. Ιδανική για επαγγέλματα που απαιτούν δύναμη, διαύγεια και αντοχές. Δίνει ευγλωττία και πειθώ στις επιχειρηματικές συναλλαγές και προστατεύει κατά τη διάρκεια ταξιδιού.
Ζώδια: Αιγόκερος και Σκορπιός
Τσάκρα: 2ο (ιερό οστούν) & 3ο (ηλιακό πλέγμα)

Μαλαχίτης


Μαλαχίτης

Ιδιότητες Μαλαχίτη - Malachite 

Ο μαλαχίτης φέρνει καλή τύχη, εμπορική επιτυχία και αφθονία. Είναι προστατευτικός λίθος ενάντια στο κακό, λειτουργεί προστατευτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού και κατά τη διάρκεια ταξιδιών. Στο Μεσαίωνα έφτιαχναν μενταγιόν από Μαλαχίτη για προστασία από μάγισσες και ξόρκια. Είναι επίσης καλός για να ενισχύσει τη συναισθηματική ισορροπία και σταθερότητα. Ιατρικά, μπορεί να μειώσει επιδράσεις ραδιενέργειας και προβλήματα άσθματος ή αρθρίτιδας.

Ζώδια: Παρθένος, Αιγόκερος, Ζυγός, Σκορπιός

Τσάκρα: 4ο (καρδιά) & 5ο (λαιμός) 

Καρνεόλιο


Καρνεόλιο

Ιδιότητες Καρνεόλιο - Carneallian

Το Καρνεόλιο είναι ένας σταθεροποιητικός ημιπολύτιμος λίθος που αποκαθιστά τη ζωτικότητα δίνοντας κίνητρα για νέες προσπάθειες. Δίνει θάρρος, ειδικά στην έκφραση, διαλύει την απάθεια και παρακινεί την επιτυχία. Ιδανικός για να τον έχει μαζί του όποιος χρειάζεται ευγλωττία, πειστικότητα και δύναμη ειδικά σε δημόσιες ομιλίες. Το Καρνεόλιο είναι μια πέτρα που φορούσαν στην Αρχαία Αίγυπτο  για να προστατευτούν από το φθόνο, τη ζήλια και την οργή. Λέγεται ότι αυξάνει την γονιμότητα και διεγείρει την σεξουαλικότητα, για αυτό δίκαια έχει ονομαστεί και "πέτρα του πάθους", όπως και "πέτρα του δράστη" καθότι μπορεί να σταθεροποιήσει τις ενέργειες στο σπίτι και επιδρά θετικά στις οικογενειακές σχέσεις. Επίσης καταπραΰνει τις ημικρανίες, βοηθά στην πνευματική κόπωση και στην αντιμετώπιση του στρες.

Ζώδια: Ταύρος, Καρκίνος, Λέων και Παρθένος
Τσάκρα: 2ο (ιερό οστούν)

Λάπις Λάζουλι


Λάπις Λάζουλι

Ιδιότητες Λάπις Λάζουλι - Lapis Lazuli

O Lapis είναι ο «Βασιλικός» λίθος πολύ χρήσιμος στην απόκτηση και διατήρηση του πλούτου. Θα σας βοηθήσει να βλέπετε νέες ευκαιρίες και να έχετε ανοιχτό μυαλό. Φέρνει τύχη ειδικά στα νέα επαγγελματικά ανοίγματα και ανοίγει καινούργιες πόρτες στην ευκαιρία και την αφθονία.
Από πολλούς εσωτεριστές αναφέρεται και ως ερωτικό πετράδι. Είναι κατάλληλος για να διατηρήσει την πίστη σε έναν δεσμό ή να συνδυάσει τον έρωτα με μια αληθινή πνευματική αγάπη. Ενισχύει τον ανδρισμό και την εκδήλωση των αισθημάτων και ελκύει νέους φίλους συσφίγγοντας κάθε είδους σχέσεις. Ενδυναμώνει τόσο το πνεύμα όσο και το σώμα και ανοίγει τις πόρτες προς τη πνευματικότητα. Είναι ιδανικός για να ξεπεράσετε κατάθλιψη και ενισχύει την αυτοπεποίθηση βοηθώντας σας να δείτε με διαύγεια πόσο υπέροχο πλάσμα είστε.
Καταπολεμά τις παθήσεις του αίματος, της καρδιάς και του δέρματος. Ηρεμεί τα τεντωμένα νεύρα και χαρίζει ήσυχο και βαθύ ύπνο.
Ζώδια: Ταύρος και Τοξότης
Τσάκρα: 5ο (λαιμός) & 6ο (3ο μάτι)

Κιτρίνης – Citrine

Κιτρίνης – Citrine

Ο λίθος της επιτυχίας και της καριέρας. Φέρνει καλή τύχη, αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα. Βοηθά στον έλεγχο των συναισθημάτων και στη διάλυση των συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων. Καθαρίζει την αύρα, φέρνει γλυκά όνειρα. Βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και την αναγέννηση των ιστών, ανακουφίζει τοξικές καταστάσεις στο ενδοκρινές και πεπτικό σύστημα. Κατάλληλος για παθήσεις στα νεφρά, την καρδιά και στο διαβήτη. Ελαχιστοποιεί τα βλαβερά αποτελέσματα της χρήσης ηλεκτρικών συσκευών.
Ζώδια: Λέων και Δίδυμος
Τσάκρα: 3ο (ηλιακό πλέγμα)

Αμέθυστος


Αμέθυστος

Ιδιότητες Αμέθυστου – Amethyst

O Αμέθυστος συμβολίζει τη δυνατή διαίσθηση, τον εγκέφαλο, την ευτυχία, την ειρήνη, την προστασία και την πνευματικότητα. Προκαλεί ήσυχο ύπνο, διώχνει την αϋπνία, χαρίζει εσωτερική γαλήνη και κατευνάζει έντονα συναισθήματα. Ο Αμέθυστος λέγεται ότι βοηθά την νίκη κατά των εθιστικών συμπεριφορών όπως πχ τον αλκοολισμό. Σε συναισθηματικό επίπεδο, λέγεται ότι οι άντρες που φορούν αμέθυστο ελκύουν τις γυναίκες, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε μάγια σχετικά με την ομορφιά.

Ζώδια:  Αιγόκερος, Κριός, Ταύρος, Ιχθείς, Υδροχόος, Τοξότης, Καρκίνος

Τσάκρα: 7ο (κορυφή)

Ακουαμαρίνα


Ακουαμαρίνα

Ιδιότητες Ακουαμαρίνας - Aquamarine

Η πέτρα του της ειρήνης, της χαράς και της ευτυχίας. Δημιουργεί συνθήκες ειρήνης στις διαπροσωπικές σχέσεις, ενισχύει την αμοιβαία αγάπη και διατηρεί έναν καλό γάμο. Ακουαμαρίνα που ανταλλάσσεται μεταξύ ερωτικών συντρόφων βοηθά να εξομαλυνθεί ο δρόμος της αλληλεπίδρασης τους και μαγικά είναι ένα πολύ καλό δώρο για να δώσει η νεόνυμφη στον άντρα της. Προστατεύει τα ταξίδια στη θάλασσα και για το λόγο αυτό φοριέται ως φυλαχτό.

Ζώδια: Κριός, Δίδυμος, Σκορπιός, Υδροχόος και Ιχθείς 

Τσάκρα: 5ο (λαιμός)