5 Αυγούστου 2020

Αστερισμός Σκορπιός - Stellar Uranium (Μέρος πρώτο)

Σκορπιός - Ιερές Τελετές (Μέρος πρώτο)


Κάθε φορά που σκέφτομαι τον Σκορπιό δύο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό! Το ζώδιο, αλλά και τον Μαύρο μικρό σκορπιό που είχα δει στο χωριό που η γιαγιά έβγαλε την παντόφλα και τον σκότωσε και τον κράτησε σε ένα σπιρτόκουτο!  Ο Σκορπιός Είναι το 8ο αστερισμός που περνάει η επιληπτική τροχιά του ήλιου και το τρίτο ζώδιο με βασιλικό αστέρα απο τους Αρχαίους Πέρσες!



Ποιος είναι ο Σκορπιός!
Σύμφωνα με τους μύθους ο Σκορπιός είναι αυτός που έστειλε ο θεός Απόλλωνας προς τον Ωρίωνα που τον δάγκωσε και πέθανε η Σκορπιός που έστειλε ο Δίας προς τον Φαέθωνα για να τον κατακεραυνώσει! Στον αστρολογικό χάρτη είναι στον 8ο οίκο και βρίσκεται απέναντι απο τον Ταύρο και τον Ωρίωνα!

Λίγα λόγια για τον Σκορπιό
Παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού είναι ο πλανήτης Άρης, ενώ στην σύγχρονη αστρολογία είναι Πλούτωνας! Καταλαμβάνεται απο τον ήλιο απο τις 23 Οκτωβρίου μέχρι 22 Νοεμβρίου! Βρίσκεται ανάμεσα στον Τοξότη και Ζυγό. Το σύμβολο του σαν Μ με μία ουρά είναι επειδή θέλει να μας δείξει την θηλυκή και και αρσενική του πλευρά μαζί με το δηλητήριο που κουβαλάει. άλλοι πάλη λένε για έναν αετό που κουβαλάει στα χέρια του ένα φίδι που συμβολίζει την αναγέννηση και την ανάγκη της γνώσης του ανθρώπου στην εξέλιξη! Όταν ο Σκορπιός είχε τον Ήλιο ήταν σύμβολο της Θέας Αστάρτης σύμφωνα με τους Αρχαίους Βαβυλώνιους.

Ο Αστερισμός του Σκορπιού
Εκτιμώμενα αστέρια του Σκορπιού ειναι 167 εκ τον οποίον τα 15 είναι οι περιβόητοι απλανής αστέρες, οπως Acrab, Aculeus, Apollyon, Acumen, Dschubba  με Αρχηγό τον Αντάρη ή Antares. Στην αρχαιότητα ο Σκορπιός αποτελούσε τρόπον τινά διπλό αστερισμό αφού υπήρχαν και οι Δαγκάνες του οι Χηλαί Σκορπιού, αλλά αργότερα αποσπάστηκαν απο τον αστερισμό και προστέθηκαν στον αστερισμό του Ζυγού έτσι ώστε ο Ζυγός να έχει δύο πιάτα! Στα αρχαία Περσικά ονομάζετε Ghezhdum η Kazhdum. Για τους Ρωμαίους η Ηλιακή δύση του πίστευαν πως φέρνει δυνατούς ανέμους, ενώ πίστευαν πως αν πέρναγε κάποιος κομήτης απο τον Σκορπιό τότε θα έβγαιναν ερπετά και έντομα. Πάλι πίστευαν οι Αλχημιστές πως όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον Σκορπιό τότε το σίδερο μπορεί να γίνει Χρυσό, αφού το Χρυσό ειναι το μέταλλο του Ήλιου.

Για τις μάγισσες!
Σαν σύμβολο ο Σκορπιός είχε χρήση περισσότερο για να κατατροπώσει τους εχθρούς και να τους σκοτώσει παρά να φέρει τον έρωτα. Ωστόσο όταν οι ανθρώπινες ανάγκες αυξήθηκαν τότε αυξήθηκε και η ενέργεια του Σκορπιού και του κάθε Σκορπιού. Μέσα στον Σκορπιό έκρυψαν απίστευτες τελετές με τεράστια αγάπη στον Βασιλικό Αστέρα Αντάρη -Antares.

Στο επόμενο μέρος θα μιλήσουμε για τον Απλανή βασιλικό Αστέρα Antares, τις ερωτικές και προστατευτικές τελετές και το πως η Κλειραία έκλεψε την καρδιά του Σκορπιού και την έκανε φυλαχτό! Τέλος θα σας δώσω μία μυστική συνταγή!