1 Σεπτεμβρίου 2020

Αστερισμός Βοώτης - Stellar Uranium (Μέρος δευτερο)

Βοώτης - Ιερές Τελετές (Μέρος δευτερο)

Στον νυχτερινό καλοκαιρινό ουρανό, κοιτάζοντας προς την δύση θα δεις ένα αστέρι φωτεινό σχεδόν κοκκινοπό που κάνει παρέα στην Spica που μόλις θα βυθιστεί! Αυτό το άστρο ονομάζετε Αρκτούρος! Ένα ιδιαίτερο αστέρι θα έλεγα!

Απλανής Αστέρας Arcturus!


Ο Αστέρας Αρκτούρος βρίσκεται στο αριστερό γόνατο του αστερισμού του Βοώτη. Αν η Spica η Στάχυς είναι γλυκιά κ αθώα, ο Αρκούρος είναι πιό ικανός να αντιμετωπίζει την σκοτεινότερες πτυχές της ζωής στην Γη.
Απέχει απο την Γη 36,7 έτη φωτός και είναι ανάμεσα στα δεκαπέντε κύρια σταθερά αστέρια όπως επίσης και το 4ο φωτεινότερο αντικείμενο στον ουρανό και ξεπερνά τον Vega και τον Capella. Βρίσκεται στις 24 14 μοίρες του Ζυγού και έχει φύση Άρη και Δία και χαρίζει μεγάλη περηφάνεια, σε κάνει εξαιρετικά φιλελεύθερο, επιβλητικό. Επίσης δίνει πλούτη, τιμές, μεγάλη φήμη, ευημερία και σε βοηθάει στην πλοήγηση στα ταξίδια.
Στον Αστρολογικό χάρτη ο Αρκτούρος και ο Στάχυς κάνουν παρέα αφού η Spica βρίσκεται στις 23 50 μοίρες του Ζυγού, αλλά στον γεωγραφικό πλάτος, δηλαδή στον ουρανό απέχουν πάρα πολύ.
Λόγο της ονομασίας του η βόρια περιοχή της γης ονομάστηκε Αρκτική, επειδή εκεί έχει πολικές αρκούδες. Ο Ήλιος περνάει δίπλα του στις 17 Οκτωβρίου. Και πριν μισό εκατομμύριο χρόνια δε φαινόταν στον ουρανό, Ωστόσο σε 4000 χρόνια θα είναι λαμπρότερος αφού έρχεται προς το ηλιακό μας σύστημα με 122km ανα ώρα και μετά θα αρχίσει να απομακρύνετε και σε άλλα μισα εκατομμύρια χρόνια δε θα φένεται.
 
Για τις μάγισσες
Οι μάγισσες μέσα απο το Stellar Uranium έβγαλαν μία σειρά απο διάφορες τελετουργίες και σφραγίδες που έχουν την ικανότητα να φέρουν η πλούτο και ευημερία η να αποκόψουν ανθρώπους. Την αποκοπή την βλέπουμε κυρίως στα Ασφοδελια γριμόρια με το δρεπάνι του Βοώτη ενώ την Ευημερία πάλι με το δρεπάνι αλλά αλλάζει την μοίρα του. Η Ασφοδέλιες χρησιμοποιούν την Φύση του Άρη, ενώ οι Κεδρινές την Φύση του Δία. Για αυτές που ήθελαν να έχουν μία καλή σοδιά θα κατέβαζαν το αστέρι στο πιάτο τους και θα έφτιαχναν μία σφραγίδα που θα την παράχωναν μέσα στην Γη τους για Ευημερία στην σοδιά.
Ανάλογα με την θέση η τον πλανήτη είχαν διαφορετική σφραγίδα και τελετή!