19 Σεπτεμβρίου 2020

Αστερισμός Ζυγός - Stellar Uranium

 Ζυγός - Ιερές τελετές 

Αν και είχα πει οτι θα μιλήσουμε για τον Ταύρο θα κάνω ένα γρήγορο πέρασμα στο ζώδιο του Ζυγού μιάς και θα μπεί ο ήλιος στον ζυγό σε λίγες μερες!

Λίγα λόγια για τον Ζυγό


Όταν ο Ήλιος μπει στην 0η μοίρα του Ζυγού έχουμε την πρώτη μέρα του Φθινοπώρου άρα την Φθινοπωρινή Ισημερία. Ο Ζυγός είναι το έβδομο ζώδιο με κυβερνήτη την Αφροδίτη και κυβερνά τον 7ο οίκο βρίσκεται ανάμεσα στην Παρθένο και Σκορπιό και περιέχει 83 Αστέρες με βασικούς επτά απλανής αστέρες με κύριο τον
Zubenelgenubi. Ο Αστερισμός του Ζυγού υπάρχει σχεδόν απο τον Πτολεμαίο αλλά το χαρακτηριστικό του είναι οτι ο Ζυγός δεν υπήρχε σαν αστερισμός. Στην αρχαιότητα ο ζυγός ήταν τμήμα του Αστερισμού του Σκορπιού και κυρίως των Δαγκανών (αναφερόμαστε και στον σκορπιό για αυτό!) Δε γνωρίζουμε πότε έγινε η διάσπαση του αστερισμού αλλά η πρώτη αναφορά γίνετε απο τον Ίππαρχο που κατέγραψε τον αστερισμό το 150π.χ τα μισά πρώτα αστέρια σύμφωνα με τον Πτολεμαίο έχουν φύση Δία και Ερμή ενώ τα μισά άλλα Κρόνου κ Άρη.

Είναι η Ζυγαριά της Αστραίας που ζύγιζε τις πράξης των ανθρώπων και τις παρουσίασε στον Δία πατέρα των θεών. Μυθολογικά εκτός απο την Αστραία συνδέεται με την Θεά της Δίκης Νέμεσις και για τους Αιγύπτιους η κρίση μπροστά στον Άνουβι. Το σύμβολο του συμβολίζει την απόλυτη ισορροπία μεταξύ ημέρας και Νύχτας, Καλοκαίρι και χειμώνας και αποτελεί την Γραμμική απεικόνιση της Ζυγαριάς.

Απλανής Αστέρας Zubenelgenubi ή Άλφα Ζυγού

Ο Απλανής αστέρας αυτός βρίσκεται στην 15 05 μοίρες του Σκορπιού και το όνομα του βγαίνει απο το αραβικό Al zubana al Janubiyy που σημαίνει Νότιο νύχι. Έχει φύση

Κρόνου και Άρη σου προσφέρει Τόλμη, σκληρότητα, άκαρδο, φέρνει μοιχεία σε κάνει εγκληματία ψεύτη. Σε γενικές γραμμές είναι ένα κακό αστέρι και ο ήλιος περνάει πάνω του στις 7 Νοεμβρίου. Απέχει απο εμάς περίπου 77,2 έτη φωτός και για τους Χαλδαίους θεωρείτε πολύ καλό αστέρι όσο αφορά την Καλλιέργεια επειδή είναι καρποφόρο αστέρι. 

Για τις μάγισσες!

Οι μάγισσες που χρησιμοποιούσαν τον Αστερισμό εξολοκλήρου και οχι κάπιο αστέρι όπως σε άλλους αστερισμούς. Η Κύρια σφραγίδα του Ζυγού χρησιμοποιούσαν για δικαστικές υποθέσεις αλλά και για να ελαφραίνουν την καρδιά τους. Αν και δε ξέρουμε γιατί οι μάγισσες της Ασφοδέλιας φατρίας δημιούργησαν μία σφραγίδα με τις δαγκάνες του Σκορπιού για τους εχθρούς!