23 Σεπτεμβρίου 2020

Αστερισμός Ταύρου - Stellar Uranium (Μέρος δεύτερο)

 Ταύρος - Ιερές τελετές 

(Μέρος δεύτερο)

Ο Ταύρος όπως είπαμε σηματοδοτούσε την Ισημερία απο 4350π.χ μέχρι το 2200π.χ Οι Αρχαίοι Πέρσες ονομάτισαν ένα αστέρι Βασιλικό. Ας δούμε ποιο είναι!


Βασιλικός αστέρας Aldebaran


Alpha Tauri, Aldebaran η Λαμπαδίας βρίσκεται στο πρώτο τεταρτοιμόριο είναι ο πρώτος Βασιλικός Αστέρας κατά τους Πέρσες και βρίσκεται στον Αστερισμό του Ταύρου. Aldebaran βγαίνει απο το αραβικό Al Dabaran που  σημαίνει ακόλουθος επειδή ακολουθάει πάντα τις Πλειάδες. Βρίσκεται στις 9 47 Μοίρες των Διδύμων και έχει φύση Άρη. Για τους αρχαίους Έλληνες ονομάζεται απλός νότιο μάτι του Ταύρου, ενώ σήμερα ονομάζεται Λαμπαδίας, απέχει απο εμάς 65 έτη φωτός. Αν τον τοποθετούσαμε στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος θα έτρωγε την τροχιά του Έρμή. Οι αρχαίοι Πέρσες χρησιμοποιούσαν τον Aldebaran έτσι ώστε να φτιάξουν φυλαχτά που προκαλούν τον Πλούτο και την Ευημερία. Ωστόσο είναι ένα αστέρι που δίνει φήμη, σταθερότητα αλλά και βίαιο θάνατο, απόλυτη καταστροφή απο τρέλα. Είναι το αστέρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ . Η πολεμική του φύση έκανε τον Πτολεμαίο να κάνει λάθος και να τον μπερδέψει με τον Άρη έτσι του έδωσε την φύση του. Η πολεμοχαρή του φύση θα σου δώσει την Νίκη σοτν πόλεμο αρκεί να πολεμήσεις σκληρά. Αν τον βρίσκουμε στον Ωροσκόπο μας είναι καλό ανάλογα πάντα με την θέση διαφόρων πλανητών. Το 1286μ.χ ο Aldebaran πέρασε μέσα στις μοίρες των Διδύμων την εποχή της Σταυροφορίας και κατεπέκταση ο Antares περασε στον θρησκευτικό τοξότη το 1272μ.χ

Ο Ήλιος περνάει πάνω τον Aldebaran στις 30 Μαίου.


Για τις μάγισσες!

Ο Απλανής αστέρας και βασιλικός Aldebaran μέσα απο τα Stellar Uranium μάθαμε για την Σκόνη του Aldebaran που βρίσκεται στα ράφια του Μυρόλι, προσφέρει πλούτο και ευημερία σε όποιον την κατέχει μέσα η σκόνη περιέχει την ιερή σφραγίδα του Aldebaran. Όταν κατέβαζαν το αστέρι έκαιγαν πράσινα κεριά αλειμμένα με έλαια χρήματος. Για το αστέρι αυτό έφτιαξαν διάφορα φυλαχτά για καταστροφή αλλά και χρήματα. Μέσα στα Stellar Uranium και στο μπαούλο της Πάμβας βρήκαμε ένα πανί μικρό με το σύμβολο του Ταύρου που έδινε δύναμη και πολεμική χάρη σε όποιον το κατέχει! 

Το 2015 η Σελήνη απόκρυψε τον Aldebaran! 

Η σύγκριση των αστεριών με τον ήλιο μας!