10 Οκτωβρίου 2020

Αστερισμός Ωρίων - Stellar Uranium (Μέρος δεύτερο)

 Ωρίων - Ιερές Τελετές 


Ο Ωρίωνας έχει μία πολεμική φύση γενικός σαν Γίγαντας του Ουρανού που κυνηγάει τις Πλειάδες μαζί με τον σκύλο του τον Σείριο. Είναι ο αγαπημένος μου αστερισμός γι αυτό και κάθομαι ώρες μέσα στο κρύο και τον παρατηρώ εδώ και παρά πολλά χρόνια!

Απλανής αστέρας Bellatrix

Είναι ο τρίτος κατά σειρά αστέρας του Ωρίωνα και ο 27ος

αστέρας στον ουράνιο θόλο. Είναι ο αριστερός ώμος του Ωρίωνα ενώ ο Βετελγόζης είναι ο δεξής. Είναι ο αστέρας της Αμαζόνας όπως θα το έλεγαν και η ονομασία προέρχεται απο το αραβικό Al Najid που σημαίνει Κατακτητής και παλαιότερα ονομαζόταν Λιοντάρι. Απέχει απο την γη 244,6 έτη φωτός και σύμφωνα με τον Πτολεμαίο έχει φύση Άρη και Ερμή. Βρίσκεται στις 20 57 μοίρες των Διδύμων και φέρνει υψηλό επιχειρηματικό μυαλό, μαχητικό καταστροφικό, ενώ στον Γενέθλιο θα σου δώσει μεγάλες αστικές και στρατιωτικές τιμές. Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε αυτό το αστέρι στο αντίθετο του Ωροσκόπου που είναι το Descendant. Καταλαβαίνετε λοιπόν περί τίνος πρόκειται! Ο Donald Trub έχει αυτό το αστέρι σε σύνοδο με τον Ουρανό και με τον Νότιο κόμβο.

Για τις μάγισσες!

Η Bellatrix η Αμαζόνα ήταν ένα ιδιαίτερο αστέρι με πολλούς σκοπούς. Όταν η μάγισσα ένιωθε τους εχθρούς να την πλησιάζουν και ήταν υπολογίσιμοι τότε κατέβαζε την Μπέλλατριξ στο πιάτο της και αυτή πήγαινε και πολεμούσε για αυτήν. Είναι ένα


ιδιέτερο αστέρι που αν δε του φερθείς καλά και με σεβασμό θα σε κυνηγήσει και εσένα. Για αυτό και η σφραγίδα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και δύσκολη να φτιαχτεί. Επάνω στο
Bellatrix είχαν ένα κόκκινο Μέρτα και πουγκί που βοηθούσε στην δύναμη της γυναίκας μάγισσας, ωστόσο αυτό δε συνεπάγετε πως ένα άντρας δε μπορεί να το χρησιμοποιήσει! Το Έλαιο της Bellatrix θα σε βοηθήσει να Νικήσεις κάθε λογής εχθρό και εμπόδιο που θα έρθει στο δρόμο σου!


Στο επόμενο μέρος θα μιλήσουμε για τα τρία ιερα αστέρια του Ωρίωνα αλλά και για την Μήτρα των αστεριών του και το πως οι μάγισσες πίστευαν σε αυτήν.