6 Απριλίου 2021

Αστεροειδής και Νάνοι πλανήτες (Μέρος δεύτερο)

Στο πρώτο μέρος μιλήσαμε για τους πέντε βασικούς αστεροειδής και το πως επηρεάζουν έναν αστρολογικό χάρτη! Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί που δε γνωρίζουμε! Ένας απο αυτούς που έγινε μία μικρή αναφορά στο προσωπικό μου προφίλ ειναι ο Δαμοκλής.

Πάμε λοιπόν να τους γνωρίσουμε!

 

Αστεροειδής Δαμοκλής

Ανακαλύφθηκε το 1991 και βρίσκεται στην τροχιά του κομήτη Χαλλευ. Πήρε το όνομα του από τον Δικαστή της Αυλής του Διονυσίου των Συρακουσών. Από τον Δαμοκλή μαθαίνουμε και για την περιβόητη, Δαμόκλειο Σπάθη. Αστρολογικά ο Δαμοκλής (5335) αντιπροσωπεύει το Άγχος ευπάθεια που σχετίζεται με τον φόβο στο τι θα συμβεί

Αστεροειδής Έρις

Για την ακρίβεια ειναι πλανήτης Νάνος και ανακαλύφθηκε το 2005

και βρίσκεται στα μεταποσειδώνια μεριά και εχει έναν μικρό δορυφόρο την Δυσνομία. Έχει έντονα σκοτεινά χαρακτηριστικά και αντιπροσωπεύει το σκότος και την απομάκρυνση. Όταν ανακαλύφθηκε ο Ήλιος ήταν σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Vega του αστερισμού της Λύρας. Έτσι θεωρείτε πλανήτης Νάνος της αιώνιας διαμάχης του καλού και του κακού ενστίκτου. Διχόνοια και ρήξη ειναι η λέξη κλειδί.

Αστεροειδής Ψυχή (Psyche)

Ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο 1852 και βρίσκεται ανάμεσα στον Δία και τον Άρη. Συμβολίζει τα παιδικά τραύματα αλλά και την ψυχολογική ευαισθησία, την διορατικότητα αλλά και τις μνήμες. Η ψυχική ικανότητα είναι μία απο τις ιδιότητες της αφού είναι το Μέντιουμ των αστεροειδών. Στην θέση του Ωροσκόπου μας θα δούμε τις μεταφυσικές δραστηριότητες αλλά και τα ψυχικά χαρίσματα.

Αστεροειδής Έρως (433 eros)

Βρίσκεται στην τροχιά του Άρη και ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 1898 και συμβολίζει την δύναμη τις ερωτικές ένωσης και την μοναδικότητα της στιγμής. Το πάθος και η ερωτική ευχαρίστηση είναι η λέξης κλειδί. Το πάθος της δημιουργίας για τον καλλιτέχνη είναι ένα απο τα χαρίσματα του.


Για να μη κουράσουμε με τους αναρίθμητους αστεροειδής που δε τους υπολογίζουμε σε έναν αστρολογικό χάρτη!!!