29 Αυγούστου 2013

ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ - ΜΑΓΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ - ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Το βοτάνι του Κρόνου 
Ονομάζεται μαύρη ιτιά. Ο χυμός του είναι αποτελεσματικός για να παύουν οι πόνοι στα νεφρά και στις γάμπες. Επίσης όταν σε κάποιον μπουν κακά πνεύματα εάν σε ένα μαντίλι του δώσεις το φυτό να το κρατήσει πάνω του, θα ελευθερωθεί από αυτά. Εάν κάποιος έχει στο σπίτι του το φυτό δεν θα μπορέσουν να μπουν εκεί μέσα κακά πνεύματα. Εάν τα παιδάκια που τους φυτρώνουν τα δόντια το έχουν κρεμασμένο στον λαιμό τους δεν θα αισθάνονται πόνους. Καλό είναι να έχει κανείς τη ρίζα μαζί του τη νύχτα, γιατί έτσι δεν θα νιώθει φόβους ούτε θα ανησυχεί μήπως κάποιος τον βλάψει. 


Το βοτάνι του Ηλιου 
Λέγεται πολυγόνατο ή κρίνο του αγρού. Μερικοί το ονομάζουν Αλκυόνη, που είναι ο

οίκος του ήλιου. Αυτό το φυτό γιατρεύει τις παθήσεις και τους πόνους της καρδιάς και του στομαχιού. Οποιος το αγγίξει αποκτά τη δύναμη που προέρχεται από το ζώδιό του ή τον πλανήτη του. Αν ένας άντρας πιει τον χυμό του γίνεται ικανός να εκτελέσει πολλές φορές την ερωτική πράξη. Οποιος έχει μαζί του τη ρίζα του φυτού δεν θα κινδυνεύσει ποτέ από πονόματο. Εάν το έχει πάνω του προτού αισθανθεί πόνο, δεν θα πάθει τίποτα. Εάν το βάλει μετά θα ανακουφιστεί από τον πόνο. Βοηθά επίσης όποιον προσβληθεί από παραλήρημα αν το ακουμπήσουν στο στήθος του. Θεραπεύει όποιον έχει πάθηση στους πνεύμονες και διευκολύνει την αναπνοή. 


Το βοτάνι της Σελήνης 
Ονομάζεται Νυμφαία. Ο χυμός της ανακουφίζει τους πόνους στο στομάχι και το στήθος. Το άσπρο χρώμα της μαρτυρεί πως είναι σεληνιακό φυτό. Είναι αποτελεσματικό για τις αρρώστιες των ματιών και δυναμώνει πολύ την όραση. Το ζουμί από βρασμένες ρίζες του, όταν το χρησιμοποιείς για κομπρέσες στα μάτια, τα κάνει πολύ λαμπερά, γιατί πιστεύεται ότι το φως των ματιών προέρχεται από τη σελήνη. Το ρόφημά του κάνει καλό σε όσους υποφέρουν από στομάχι και δυσπεψία, καθώς και σε όσους πάσχουν από ανεμοβλογιά. 


Το βοτάνι του Αρη 
Ονομάζεται άκανθος. Η ρίζα του είναι πολύ ευεργετική για τον πονοκέφαλο, γιατί το ζώδιο του Κριού θεωρείται ο οίκος του πλανήτη Αρη που είναι επικεφαλής όλου του κόσμου. Ωφελεί επίσης και τις ασθένειες των γεννητικών οργάνων. Ο χυμός του είναι ωφέλιμος και για όποιον πάσχει από εντερικές αιμορραγίες με πληγές και αδιάκοπους πόνους, και όποιος τον πιει ανακουφίζεται από τη δυσεντερία, τις αιμορροΐδες και τις παθήσεις του στομαχιού. Επίσης βελτιώνει το σπέρμα, γι’ αυτό χρησιμοποιείτο στη μαγεία σαν ερωτικό βοτάνι. 

Το βοτάνι του Ερμή 
Το αντιπροσωπευτικό φυτό του Ερμή ονομάζεται πεντάφυλλο. Η ρίζα του χρησιμοποιείται, αφού βραστεί, σαν κατάπλασμα για να γιατρεύει τις πληγές και τα πρηξίματα. Ανακουφίζει από τους πόνους στο στήθος και εξαφανίζει τον πονόδοντο. Λέγεται ότι αν ξεπλύνεις το στόμα σου με τον χυμό του, αυτός γιατρεύει τους στοματικούς ερεθισμούς. Στη μαγεία χρησιμοποιείται για να ελκύει κανείς βοήθεια και συμπαράσταση από τους γύρω του. Οι παλιές μάγισσες συμβούλευαν αυτούς που ήθελαν να απευθύνουν κάποιο αίτημα σε άρχοντες να έχουν μαζί τους ένα κομμάτι από τη ρίζα του πεντάφυλλου, γιατί αυτό θα τους χάριζε ευγλωττία και πειστικότητα και θα μπορούσαν να πείσουν γι’ αυτό που ζητούσαν. 


Το βοτάνι του Δία 
Το φυτό του Δία ονομάζεται υοσκύαμος. Η ρίζα του, αν κοπανιστεί και τοποθετηθεί σε πληγές, τις γιατρεύει και προστατεύει από τις μολύνσεις του αίματος και αν τη βάλεις αμέσως μόλις αρχίσει ο πόνος, η πληγή δεν θα σχηματιστεί ποτέ. Επίσης ανακουφίζει τα πόδια, αν κοπανιστεί και φτιαχτεί μια αλοιφή με την οποία γίνονται συχνές επαλείψεις. Αυτό γίνεται εξαιτίας των δυνάμεων που ασκούν τα ζώδια στα πόδια. Εάν τη βράσεις και πιεις τον χυμό της ανακατεμένο με μέλι ή με κρασί ανακουφίζονται οι πόνοι και οι παθήσεις του συκωτιού, γιατί ο Δίας είναι ο πλανήτης που κυβερνά τα σπλάχνα. Στη μαγεία αποτελεί ένα πολύ καλό φυλαχτό που προσελκύει το αντίθετο φύλο, γιατί όποιος το φοράει επάνω του γίνεται ευχάριστος και ελκυστικός. 


Το βοτάνι της Αφροδίτης 
Το φυτό του πλανήτη Αφροδίτη ονομάζεται ιεροβοτάνι ή βερβένα. Η ρίζα του φυτού, εάν κάποιος την κρεμάσει στον λαιμό του, γιατρεύει τις πληγές πίσω από τα αυτιά και τα πρηξίματα του λαιμού. Κάνει τις πληγές να κλείνουν, τα οιδήματα που προέρχονται από εσωτερικά αίτια να υποχωρούν και διευκολύνει την απαλλαγή από τις αιμορροΐδες. Αν πιεις τον χυμό της μαζί με νερό και μέλι, αυτός διευκολύνει τους πνεύμονες. Στη μαγεία θεωρείται ότι προσελκύει χρήμα και κέρδη, γι’ αυτό και οι παλιές μάγισσες θεωρούσαν απαραίτητο να υπάρχει πάντοτε ένα τέτοιο φυτό στο σπίτι, στον κήπο ή στο χωράφι κάποιου. Λένε πως η ρίζα του, όταν φυτευόταν μέσα σε ένα αμπέλι ή εκεί που υπήρχαν οπωροφόρα δέντρα, τα δέντρα και τα αμπέλια πρόκοβαν. Επίσης τα παιδιά που κρεμούν τη ρίζα του φυτού επάνω τους είναι πάντοτε χαρούμενα και ευτυχισμένα.