18 Αυγούστου 2013

Φίλτρο προστασίας Ικετέρ

Φίλτρο Προστασίας Ικετέρ(Για προστασία, Λύσιμο, σπάσιμο κατάρας)




Η λέξη Ικετέρ χάνετε στο βάθος του χρόνου, από την ικεσία του Ικέσιου Δία που ήταν προστάτης. Αυτό γιατί κάποιος γονάτιζε για να τον προστατέψουν. Ανάμεσα λοιπόν στα φίλτρα που είχε δημιουργήσει ο παπάς ήταν και το Ικετέρ. Παρά το γεγονός πως έχει χριστιανική βάση κατά βάθος ήταν και αρχαιοελληνικό. Τα βότανα που φτιαχνόταν ήταν έντεκα και τα αιθέρια έλαια δέκα συν έξι ημιπολύτιμους λίθους, μέσα προστέθηκε και μία σταγόνα άγιο Μύρο η Μυρόλι.


Μετά τον θάνατο του παπά η συνταγή δόθηκε στην Μανωδέσσα. Μία μάγισσα έκλεψε την συνταγή και προσπάθησε να το φτιάξει, χωρίς φυσικά να σκεφτεί πως η παρασκευή του ήταν καταραμένη, αυτοί που ήξεραν το μυστικό ήταν δύο ο παπάς και η Μανωδέσσα. Έτσι άναψε την φωτιά στην χύτρα και έριξε μέσα τα νερά μετά τα βότανα και τα έλαια, έκπλητη έμεινε όταν είδε στην χύτρα πως δεν υπάρχει νερό, τα βότανα είχαν ξεραθεί και μουχλιάσει και τελικά έπιασε το σπίτι της φωτιά παίρνοντας την συνταγή στον θάνατο της. Η Παρασκευή του είναι σε δύο κατηγορίες για αυτό και ήθελε την απόλυτη προσοχή!
Στο ημερολόγιο του παπά έγραφε:

«Αϊ Γιώργη την χάρη σου έδωσες
Σε τούτο το φίλτρο, το άγιασμα σου
Έβαλες μέσα και τα δυνατά σου
Έβαλες και νίκης το δράκοντα»

Αν και ο μύθος λέει πως δημιουργήθηκε για τον Άγιο Γεώργιο που σκότωσε τον δράκοντα τελικά αναφέρετε στον άγιο Γεώργιο των Ιωαννίνων που τιμάτε στης 17 Ιανουαρίου και ο δράκος ήταν οι Τούρκοι. Δημιουργήθηκε λίγο μετά τον θάνατο του Αγίου προς τιμήν του, το μπουκάλι που το είχε τοποθετήσει ήταν φτιαγμένο από ασήμι και αμέθυστος. Κύριο συστατικό ήταν το πεύκο, ο Μόσχος, Βασιλικός και άλλα συστατικά!!!

Φίλτρο Αγίου Γεωργίου (Ικετέρ)

Γράφει ο μυστικός πάπυρος της συνταγής!!!

«Πάρε πεύκο που δεν κουράστηκε και λεμόνι
από την λεμονιά σου… στάξε προστασία μία
σταγόνα και Μύρο από αυτό που θα φτιάξεις
εσύ… μα μη ξεχάσεις το Μυστικό…………………
……………………………………… Τώρα κάμε έναν
σταυρό και βούτα το κερί………………………
ράντισε την εικόνα του Νεομάρτυρα και
ξύπνα το με την Ευχή του…»

Το Ικετέρ φτιάχτηκε προς τιμή του Αγίου Γεωργίου των Ιωαννίνων… ένα χειρόγραφο του παπά γράφει:

«17 Γενάρη του 1867 τούτο το φίλτρο θα προστατέψει από κάθε κακό… Η Αθηνά ξέρει να χειρίζεται αυτά τα αγία αρώματα…»

Δεν γνωρίζουμε πραγματικά τι σημαίνει Ικετέρ, αλλά πιθανότατα η Μανωδέσσα του έδωσε το όνομα από τον Ικέσιο Δία. Ο Παπάς το ονόμαζε «Άρωμα αγίου Γεωργίου».

Το Ικετέρ ήταν ένα φίλτρο που προστάτευε και διέλυε την μαγεία. Η γιορτή του είναι στης 17 Ιανουαρίου (του αγίου Αντωνίου) και του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα των Ιωαννίνων. Οι μάγισσες πίστευαν πολύ στο φίλτρο ότι αν ραντιστεί σε ένα λευκό κερί η αγγελοκέρι οι άγγελοι θα είναι μαζί τους.


Η ΧΡΗΣΗ
Χρησιμοποιείται για να προστατέψεις ένα άτομο η ακόμα και μία οικογένεια η σπίτι. Επίσης βοηθάει στο να λυθεί ένας άνθρωπος από την μαγεία!!!