14 Οκτωβρίου 2014

Ζώδια και πολύτιμοι λίθοι (Μέρος Α)


ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ και ημιπολύτιμοι λίθοι διαθέτουν μακρά ιστορία θεραπευτικής ικανότητας. Από τους αρχαίους ακόμα χρόνους, οι αστρολόγοι είχαν ανακαλύψει τη σχέση που υπήρχε μεταξύ των πλανητών και των πολύτιμων λίθων. Κάθε πέτρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τη δική της προσωπικότητα και μπορεί έτσι εύκολα να καταχωριστεί σύμφωνα με τις αρχές της αστρολογίας. Το κεχριμπάρι, για παράδειγμα, με το έντονο χρυσοκίτρινο χρώμα του, συνδέεται αυτόματα με το στοιχείο της φωτιάς και τον Ήλιο. H γαλακτερή αίσθηση που μας δίνει το οπάλιο μας παραπέμπει στο στοιχείο του νερού και στη Σελήνη. Οι πέτρες με τα σκοτεινά χρώματα, το πράσινο ή το μαύρο, συνδέονται συνήθως με το στοιχείο της γης. Αντίθετα, οι πέτρες με τα ανοιχτά χρώματα, το κίτρινο ή το αχνοπράσινο, συνδέονται με το στοιχείο του αέρα.
Όταν φοράμε κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, όταν τους τοποθετούμε στο σπίτι ή στον κήπο μας ή ακόμα και όταν τους χρησιμοποιούμε σε κάποια ιεροτελεστία, αποκτούμε πρόσβαση στις ισχυρές θεραπευτικές δυνάμεις τους. Οι θεραπευτικές τους ιδιότητες άλλωστε μπορούν να μας ωφελήσουν σε πολλά επίπεδα.

Μαργαριτάρι Βρίσκεται σε αρμονία σε σχέση με τα συναισθήματα, το νερό και τις γυναίκες, ιδιαίτερα αυτές που εγκυμονούν. Συμβολίζει το αγνό μυαλό, την αγνή καρδιά, την αθωότητα και την πίστη.

Ζαφείρι Είναι ο λίθος της πίστης. Ενεργοποιεί τις ψυχικές ικανότητες, δλινει διαύγεια και έμπνευση, προάγει τη δύναμη της θέλησης και δίνει πίστη στην κρίση μας.


Ρουμπίνι Ο υπηρέτης των υπηρετών χρησιμοποιείται για τη συντήρηση του σώματος και βελτίωση της νοητικής υγείας. Αποτελεί το έμβλημα του πάθους της δύναμης και της μεγαλειότητας, ενώ αφαιρεί τα εμπόδια και προωθεί την ηρεμία.

Διαμάντι Ο υπέρτατος θεραπευτής και ο καλύτερος φίλος των γυναικών. Εξαγνίζει σώμα και πνεύμα, αναδεικνύει την προσωπικότητα και εμπνέει αθωότητα, αγνότητα, πιστότητα, αφθονία και γαλήνη.

Σμαράγδι Αντικατοπτρίζει την έμονευση και τη διαίσθηση. Είναι ο λίθος της ανιδιοτελούς αγάπης. Αναδεικνύει το θεϊκό στοιχείο μέσα μας. Μεσολαβεί στην αγάπη, την αυτοπεποίθηση και τη μνήμη.


Αχάτης Είναι ο λίθος «Φωτιά», που φέρνει μία αίσθηση κουράγιου και γενναιότητας, που ενδυναμώνει το σώμα και το μυαλό, που μας βοηθά να ανακαλύψουμε την αλήθεια, αλλά και να δεχτούμε το πεπρωμένο.

Αμέθυστος Είναι ο «ανυψωτής των λίθων» καθώς συμβάλει σημαντικά στην πνευματική φώτιση. Ταιριάζει στους διαλογιστές, εμπνέει την εξιδανικευμένη αγάπη και ενισχύει την έμπνευση και την προαίσθηση.

Αβεντουρίνη Είναι ο «ερευνητής» λίθος. Χαλαρώνει από άγχη και φοβίες, βοηθώντας στην αναζήτηση των αιτιών. Είναι η πέτρα της επιτυχίας. Εμπνέει την ανεξαρτησία και την υγεία και ενδυναμώνει τη θέληση, τη δημιουργικότητα και την αίσθηση του σκοπού.

Αιματίτης Ο λίθος της Ευτυχίας. Είναι ένας αισιόδοξος εμπνευστής της θέλησης, του κουράγιου και του προσωπικού μαγνητισμού.

Κορνεόλη Λίθος του «πάθους», που δίνει καλή αυτοσυγκέντρωση, ανοίγει την καρδιά μας, φέρνει χαρά, κοινωνικότητα, ζεστασιά και πάθος.

Οψιδιανός Γνωστός σαν «μαύρο βελούδο», οι αρσενικές ιδιότητες του οποίου, προσελκύουν τις πνευματικές καταδιώξεις. Φέρνει σοφία και αγάπη.

Ονυχας Ικανός να εξισορροπήσει τις αρσενικές με τις θηλυκές πολικότητες. Ανακουφίζει από το στρες, προάγει την ισορροπία και τον αυτοέλεγχο. Εμπνέει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη.