14 Οκτωβρίου 2014

Ζώδια και πολύτιμοι λίθοι (Μέρος Δ)


Φεγγαρόπετρα Είναι μία καθαρά θηλυκή λίθος. Απαλύνει τους γυναικείους πόνους και δίνει έμφαση στη γονιμότητα και την κύηση. Είναι η «μητέρα» λίθος που εμπνέει σοφία. Διατηρεί την ισορροπία των συναισθημάτων


Οπάλιο Είναι ο λίθος «ουράνιο τόξο» και βοηθά στην ισορροπία. Είναι ο λίθος της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Προάγει τη διαίσθηση, εμπνέει αυτοπεποίθηση, ενδυναμώνει την αποφασιστικότητα και ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα.

Περιδότης Ο λίθος «εκκίνηση» βοηθά στην επαφή με τον εσώτερο εαυτό μας. Μειώνει το στρες, επιταχύνει την προσωπική ανάπτυξη, διεγείρει το νου και ανοίγει καινούργιες πόρτες στην ευκαιρία και την αφθονία.

Χαλαζίας Λαμβάνει, ενεργοποιεί, εμπεριέχει, εξαγνίζει και μεταδίδει την ενέργεια. Χρησιμοποιείται ως εργαλείο στη θεραπεία και βοηθάει στην επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό μας.




Ροζ χαλαζίας Είναι ο λίθος της αγάπης, καθώς βομβαρδίζει την καρδιά με δόσεις συγχώρεσης και συμπόνιας. Εναρμονίζει τη σεξουαλική και συναισθηματική δυσαρμονία. Αυξάνει τη γονιμότητα.

Σοδαλίτης Ανακουφίζει το φόβο, ηρεμεί και καθαρίζει το νου. Εξισορροπεί το μυαλό με το σώμα και οδηγεί σε άνθιση τη δημιουργική μας έκφραση.

Μάτι του τίγρη Εμπνέει γενναιότητα και προσφέρει καθαρότερη αντίληψη και ενόραση.
Τοπάζι Είναι ο λίθος της αφθονίας. Είναι ηρεμιστικός, ειρηνικός και γαλήνιος. Βοηθά στη διαίσθηση και τη σοφία.

Τουρμαλίνη Τονώνει την ευαισθησία και την κατανόηση, διασπώντας το φόβο και την άρνηση. Ενδυναμώνει τη θέληση του ανθρώπου, ώστε να αντιμετωπίσει ευκαιρίες και προκλήσεις.

Τυρκουάζ Είναι ο οικολογικός λίθος, που προστατεύει από την περιβαλλοντική μόλυνση και ειδικότερα τη ραδιενέργεια. Προάγει τη δημιουργική έκφραση, την ηρεμία του νου, τη συναισθηματική ισορροπία, την επικοινωνία, τη φιλία και την πίστη.

Ζιργκόν Παρέχει προστασία ενάντια στην αϋπνία και την κατάθλιψη. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση και ενδυναμώνει το νου, κάνοντας μας πιο ευχάριστους και σοφούς.

Κεχριμπάρι Ως Μνήμων λίθος είναι γνωστός, γιατί θεωρείται ότι  βοηθά στην απλή απώλεια μνήμης. Βοηθά ακόμη, να ανακαλύψουμε την καλοσύνη μέσα μας και το μυαλό να βρει τη ψυχή.

Σεληνίτης Είναι ο αναγεννητής. Βοηθά στη γονιμότητα, στην ελαστικότητα του δέρματος, στην αναδόμηση του ιστού, στην αντιμετώπιση του στρες. Έχει χρησιμοποιηθεί ενάντια στον καρκίνο και λέγεται ότι σταθεροποιεί τις επιληπτικές διαταραχές.

Καπνιάς Ο ονειρικός λίθος είναι ήπια χαλαρωτικός και εξισορροπεί τη σεξουαλική ενέργεια. Προάγει τα όνειρα και τις επικοινωνιακές ικανότητες.

Αζουρίτης Βοηθά τη ροή της ενέργειας δια μέσου του νευρικού συστήματος. Ενεργοποιεί εκ νέου τις ικανότητες που έχουν αδρανήσει, εμπνέει τη δημιουργικότητα και βοηθά στην καλή υγεία του σώματος.
Χρυσοπράσιο Καλμάρει τους σεξουαλικούς προβληματισμούς και απομακρύνει την κατάθλιψη. Φέρνει ηρεμία, ευθυμία, χαρά και αναδεικνύει τα κρυφά ταλέντα.

Φθορίτης Ο μοβ αποτελεί καλή επιλογή για μουσικούς, καθώς φέρνει άμεση επαφή με το μουσικό όργανο. Ο κίτρινος χρησιμοποιείται για την ίαση σε φυσικό επίπεδο. Εξισορροπεί τη χοληστερίνη. Το ουράνιο τόξο ενδείκνυται για το χώρο εργασίας, αν έχουμε ανάγκη για ιδιαίτερη προσοχή. Ο πράσινος βοηθά στην ίαση γενικότερα, σώματος και πνεύματος.

Κανζανίτης Μας ανοίγει την καρδιά και μας παραδίδει στον ανώτερο εαυτό μας. Προάγει την αυτοπεποίθηση, την ανοχή και την αποδοχή. Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες.

Λαπις Λαζουλι Λίθος της νύχτας, που φέρνει ζωτικότητα και χαλάρωση του μυαλού και του σώματος. Δυναμώνει τις δυνατότητές μας και μας δίνει φώτιση.