10 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΟ ΚΕΡΙ (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

Μαγικά κεριά του ΜΥΡΟΛΙ

Όπως είπαμε στο πρώτο μέρος ασχοληθήκαμε με το χρήμα, τον έρωτα και την προστασία. Εδώ θα μιλήσουμε για άλλα πράγματα!!! Οι μάγισσες των Ιωαννίνων είχαν διαφορετικό χρωματισμό των κεριών.


ΕΥΛΟΓΙΑ:
Για την ευλογία έχουμε αρκετά κεριά. Όταν εννοούμε ευλογία, είναι τύπου προστασία στο νέο σπίτι η νέο μωρό και παρόμοια. Μπορείς να κάψεις  λευκά κεριά, όπως επτάκομπο η λευκό η γαλάζιο αγγελοκέρι. Επίσης τα λευκά κεριά σπαρματσέτο είναι ικανοποιητικά. Το μελισσοκέρι δε είναι κατάλληλο για κάθε ευλογία.

ΜΑΝΤΕΙΑ
Για την μαντεία οι μάγισσες των Ιωαννίνων είχαν το μπλε και το μοβ έτσι  μία μπλε κουκουβάγια θα βοηθήσει να δεις καθαρότατα τα πράγματα. Επίσης ένα λευκό κερί που είναι του πνευματισμού είναι κατάλληλο. Τα μπλε κεριά και το μαύρο επίσης βοηθάει σε αυτή την κατάσταση.

ΔΥΝΑΜΗ
Για την δύναμη οι μάγισσες των Ιωαννίνων είχαν το Κόκκινο κερί. Αυτό ήταν το ιδανικό αφού ήταν το χρώμα του Θεού Άρη. Ένα κόκκινο επτάκομπο συμβόλιζε την δύναμη στα ξόρκια. Εκτός από ερωτικό το κόκκινο είναι το σύμβολο του αίματος.
Το κόκκινο αγγελοκέρι χάριζε δύναμη σε όποιον την χρειαζόταν!


ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Για την θεραπεία των μαγισσών είχαν το πράσινο κερί και το λευκό. Καμία φορά όμως ήταν και το μπλε. Έτσι ένα πράσινο αγγελοκέρι ήταν κατάλληλο να προσφέρει την θεραπεία σε αυτόν που το άναβε. Ένα λευκό επτάκομπο μπορεί να καεί για να φέρει την θεραπεία! Το κερί το μπλε βοηθούσε στο να θεραπεύει τον Νου παρά το σώμα. Επίσης είχαν το κερί Δέντρο και το κερί λευκό περιστέρι αν το απαιτούσε.

ΥΠΟΤΑΓΗ:
Για της μάγισσες των Ιωαννίνων το Μαύρο και το κόκκινο ήταν κατάλληλο να δέσει και να υποτάξει ένα άτομο. Έτσι τα κέρινα ομοιώματα ήταν κατάλληλα για αυτό το πράγμα, επίσης το μπλε επτάκομπο ήταν κατάλληλο για αυτή την δουλειά. (Αν και σπάνια χρησιμοποιούσαν την υποταγή είχαν και το κερί Μυαλό σπάνιο με βότανα!)

ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Ο κίτρινος άγγελος ήταν κατάλληλος για να έχεις επιτυχίες. Γενικός το κίτρινο κερί ήταν κατάλληλο. Ο γαλάζιος άγγελος ήταν απόλυτο ξόρκι για αυτή την δουλειά. Το πορτοκαλί επίσης έκανε αυτή την δουλειά. Ένα κερί σε σχήμα μολυβιού ραντισμένο με λάδι κατάλληλο ήταν κατάλληλο για να φέρει επιτυχία σε διαβάσματα. Επίσης μη ξεχάσουμε το κερί ρόδι που άνοιγε την τύχη και το κερί Αυγό που σκόρπιζε το κακό  και έφερνε επιτυχία και τύχη.


Σε λίγο καιρό θα σας γράψω όλα τα κεριά των μαγισσών των Ιωαννίνων και πως τα λειτουργούσαν… επίσης και τον κατάλογο των ζωδιακών και πλανητικών όπως επίσης και τα κεριά προσφορών όπως τα ονόμαζαν. Όλα αυτά στο 3ο μέρος που έρχεται σύντομα.