2 Σεπτεμβρίου 2014

Πλανητικές ώρες μέρος Δεύτερο

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ 


Πλανητική ώρα Άρη

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΡΗ: 


  • η Τρίτη, η μέρα του Άρη (dies Martis), κυβερνάται από τον Άρη

Δράση, πρωτοβουλία, διαφωνίες, ανταγωνισμός



Ο Άρης αντιπροσωπεύει τη δράση, την πρωτοβουλία, την τόλμη και τη δύναμη, αλλά και το θράσος, και τις διαφωνίες. Συνεπώς η ίδια η φύση του Άρη περιγράφει και την πλανητική ώρα του Άρη. Η ώρα του Άρη είναι ιδανική για δραστηριότητες που απαιτούν μυϊκή δύναμη, θάρρος, κουράγιο και ενεργή πρωτοβουλία, όταν όμως τα συναισθήματά μας είναι υπό έλεγχο. Χρειάζεται προσοχή αν είμαστε θυμωμένοι ή αγχωμένοι, ιδιαίτερα αν αφορά κάποια σχέση μας, καθώς ο Άρης μπορεί να φέρει αντιπαραθέσεις. Καλό είναι, κατά την ώρα του Άρη, να μην τηλεφωνούμε σε άτομα, με τα οποία ίσως συγκρουστούμε, εκτός και αν η πρόθεσή μας είναι τέτοια ή αν θέλουμε να ρισκάρουμε και να δούμε μια στάση αντίθεσης από την πλευρά του συνομιλητή μας. Ας περιμένουμε για την επόμενη πλανητική ώρα ή ας μεταθέσουμε το τηλεφώνημα για την ώρα του Δία. Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται η έναρξη ενός ταξιδιού κατά την ώρα του Άρη, γι' αυτό και αν έχουμε τη δυνατότητα να το ρυθμίσουμε, ας μην το αμελήσουμε.

Πλανητική ώρα Δία

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑ: 


  • Η Πέμπτη, η μέρα του Δία (dies Jovis), κυβερνάται από τον Δία

Επέκταση και επιτυχία

Η φύση του Δία, του λεγόμενου "Μεγάλου Ευεργέτη", είναι επεκτατική, πληθωρική και προωθητική. Συνεπώς και η ώρα του Δία είνα
ι ενδεικτική για την οργάνωση και την έναρξη σημαντικών πραγμάτων (π.χ. μια πνευματική εργασία, όπως η συγγραφή ενός βιβλίου ή η παρακολούθηση ενός σεμιναριακού μαθήματος, μια χρηματιστηριακή και οικονομική επένδυση), για την επέκταση και την διεύρυνση σε ό,τι μας ενδιαφέρει, αλλά και για την επιτυχία σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, οικονομική, επαγγελματική ή άλλου είδους. Το μόνο αρνητικό είναι ότι η ώρα του Δία χαρακτηρίζεται από μια τάση για υπερ-ικανοποίηση και υπερβολή. Κατά την ώρα του Δία, μπορούμε να ρυθμίσουμε όλες τις λεπτομέρειες για ένα ταξίδι, αλλά μπορούμε επίσης και να το ξεκινήσουμε.

Πλανητική ώρα Κρόνου

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ: 


  • το Σάββατο, η μέρα του Κρόνου (dies Saturni), κυβερνάται από τον Κρόνο

Ευθύνες, εμπόδια, αυτοσυγκέντρωση 

Η φύση του Κρόνου έχει να κάνει με την ωριμότητα, την εμπειρία, τη σοφία που έρχεται μετά από κόπο και κούραση, τη σκληρότητα και τη μοναξιά, ενώ εκφράζει επίσης τους περιορισμούς, τα εμπόδια, τις καθυστερήσεις και τις αναποδιές που μπορούν να προκύψουν. Αν ξεκινήσουμε μια εργασία μας την ώρα του Κρόνου, τότε αυτή θα δεχτεί τη φύση και τα χαρακτηριστικά του Κρόνου που αναφέρθηκαν παραπάνω. Η ώρα του Κρόνου γενικότερα είναι από τη φύση της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και προκλητική, καθώς πολλές φορές μπορεί να έχει ωφέλιμα αποτελέσματα για μας. Η ώρα του Κρόνου είναι κατάλληλη προκειμένου να οργανωθούμε, να αναλάβουμε κάποιες ευθύνες και να ασχοληθούμε με μια εργασία, η οποία απαιτεί επιμονή και υπομονή και που θα έχει μακρά διάρκεια, αλλά και μακροχρόνια αποτελέσματα και προοπτικές. Επίσης είναι η κατάλληλη ώρα για να σταματήσουμε συνήθειες που δεν επιθυμούμε να συνεχιστούν ή να διακόψουμε προβληματικές σχέσεις. Μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με ηλικιωμένα άτομα ή να συμβουλευτούμε κάποιον που έχει μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς. Επίσης η ώρα του Κρόνου είναι η κατάλληλη ώρα για διαλογισμό ή αυτοσυγκέντρωση, ειδικά αν είμαστε κουρασμένοι και θέλουμε μια ανάπαυλα από οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Πλανητική ώρα Σελήνης

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ: 


  • η Δευτέρα, η μέρα της Σελήνης (dies Lunae), κυβερνάται από την Σελήνη

Συναίσθημα, αλλαγές, επαφή με την οικογένεια

Η Σελήνη δείχνει τον ψυχισμό του ατόμου και το συγκινησιακό του φορτίο, ενώ επίσης εμπερικλείει την έννοια της οικογένειας, της μνήμης, της κληρονομικότητας και της παράδοσης. Η ώρα της Σελήνης είναι ιδανική για πράγματα που είναι πιθανό ν' αλλάξουν ή δεν αναμένεται να είναι μόνιμα ή δεσμευτικά, γι' αυτό και σ' αυτήν την ώρα θα πρέπει να αποφεύγονται αποφάσεις που απαιτούν σταθερότητα και που θα έχουν μια μόνιμη επιρροή και εύρος χρόνου. Επίσης είναι κατάλληλη ώρα για δημόσιες σχέσης, για επαφή με το κοινό και το γυναικείο φύλο. Αν σκεφτούμε ότι η Σελήνη είναι κυβερνήτης του Καρκίνου και ότι έχει τα χαρακτηριστικά του τέταρτου οίκου, κατά την ώρα της Σελήνης ευνοείται η ενασχόληση με οικιακές δραστηριότητες και οι συναλλαγές με συγγενείς, ενώ επίσης είναι ιδανική για μια αυξανόμενη έμπνευση και φαντασία.
Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι πριν αξιοποιήσουμε την ώρα Σελήνης, πρέπει να ελέγχουμε αν η Σελήνη είναι κενής πορείας ή δέχεται αρνητικές όψεις. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν πρέπει να αναμένουμε ότι θα λειτουργήσει κάτι από τα παραπάνω. Αν η διελαύνουσα Σελήνη δέχεται θετικές όψεις, τα θετικά της χαρακτηριστικά διοχετεύονται στην ώρα της Σελήνης.

Πλανητική ώρα Ερμή

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ: 


  • η Τετάρτη, η μέρα του Ερμή (dies Mercuri), κυβερνάται από τον Ερμή

Επικοινωνία, πνευματική εγρήγορση, ταξίδια, επαγγελματικές υποθέσεις.


Ο Ερμής συμβολίζει τη διανόηση, τη κίνηση και τις μετακινήσεις. Σ' αυτόν αποδίδεται η δυνατότητα για επικοινωνία, διάλογο και διπλωματικές κινήσεις, αλλά και η λογική και η κριτική ικανότητα, η ευελιξία και οτιδήποτε έχει σχέση με έγγραφα. Η ώρα του Ερμή είναι κατάλληλη για μια πνευματική εργασία, η οποία απαιτεί αφαιρετική σκέψη και πνευματική εγρήγορση. Είναι ιδανική για ομιλίες, υπογραφές εγγράφων, κλείσιμο συμφωνιών, αποστολή σημαντικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων, επισκευή προβλημάτων με υπολογιστές ή γενικότερα για οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει σχέση με επικοινωνία, με την προϋπόθεση ότι είμαστε σε θέση να είμαστε λογικοί και γνωστικοί. Και αυτό γιατί ο Ερμής μπορεί να μας μπερδέψει, αν έχουμε πνευματική σύγχυση ή είμαστε συναισθηματικά αναστατωμένοι. Επίσης η ώρα του Ερμή ενδείκνυται για μια εκδρομή, για ανάπτυξη καλών σχέσεων με τους γείτονες ή τους κοντινούς μας ανθρώπους. 
Στην περίπτωση εκείνη όπου ο διελαύνων Ερμής είναι ανάδρομος ή δέχεται αρνητικές όψεις, καλό είναι να μην αξιοποιηθεί η ώρα του Ερμή για οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας, όπως είναι οι τηλεφωνικές κλήσεις, η αλληλογραφία, οι επιστολές, τα σύντομα ταξίδια, η διδασκαλία ή η ενασχόληση με τα παιδιά, καθώς θα υπάρχουν πολλά αρνητικά στοιχεία και καταστάσεις όπου θα εμπλέκεται σε μεγάλο ποσοστό το ρίσκο.

Πλανητική ώρα Αφροδίτης

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ:


  • η Παρασκευή, η μέρα της Αφροδίτης (dies Veneris), κυβερνάται από την Αφροδίτη

 Τρυφερή έκφραση, αρμονικές σχέσεις


Η Αφροδίτη είναι το σύμβολο της αρμονίας, της αισθητικής, της ομορφιάς, της αγάπης, της τρυφερότητας, της ζεστασιάς και της καλλιτεχνίας. Η ώρα της Αφροδίτης είναι κατάλληλη για κοινωνικές περιστάσεις και συναντήσεις, αλλά και για αισθηματικά ζητήματα. Είναι ιδανική για έρωτα, φλερτ, αλλά ακόμη και για την τέλεση του γάμου μας. Είναι κατάλληλη ώρα για την ανανέωση της εμφάνισής μας. Επίσης είναι ιδανική για οικονομικές επενδύσεις, συμβιβασμούς, διακανονισμούς και διαμεσολαβήσεις, ύστερα από διαφωνίες, καθώς και για ηρεμία και χαλάρωση ύστερα από μια περίοδο άγχους. Μπορούμε επίσης ν' ασχοληθούμε με δημιουργικές ασχολίες και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, πολιτιστικά θέματα, να διασκεδάσουμε, να ζητήσουμε μια χάρη από κάποιο οικείο μας πρόσωπο ή ακόμα και να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι.
Γενικότερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι κατά την ώρα της Αφροδίτης όλα παρουσιάζουν βελτίωση. Βέβαια, θα πρέπει να εξαιρέσουμε εκείνη την περίπτωση όπου η διελαύνουσα Αφροδίτη βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία. Σε μία τέτοια περίπτωση, και ειδικά όταν αυτό συνδυάζεται με αρνητικές όψεις, καλό είναι να μην στηριζόμαστε στις ευεργετικές ιδιότητες της Αφροδίτης, καθώς τονίζονται τα αρνητικά στοιχεία σε συνδυασμό με την ανάδρομη πορεία της.

Πλανητική ώρα του Ήλιου

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ:

  • η Κυριακή, η μέρα του κυρίου (dies dominici), κυβερνάται από τον Ήλιο

"ΕΓΏ", ζωτικότητα, επιτυχία και σχέσεις με ανθρώπους κύρους

Ο Ήλιος εκδηλώνει την ίδια τη φύση του ατόμου, τη ζωτικότητα, τη δύναμη και την αυτοέκφρασή του. Η ώρα του Ήλιου είναι ιδανική για τις περισσότερες δραστηριότητες, ενώ έχει άμεση σχέση με την επαγγελματική επιτυχία, την εργασία και τις προαγωγές. Γενικότερα η ώρα του Ήλιου είναι καλή και κατάλληλη για όλα τα άτομα και για οποιαδήποτε ενέργειά τους. Είναι ιδανική στιγμή για εγκαίνια επιχειρήσεων, παρουσιάσεις, δημόσιες ομιλίες, αλλά ακόμη και για την αυτοπροβολή και την βελτίωση του κοινωνικού μας γοήτρου. Επίσης στην ώρα του Ήλιου μπορούμε να επιχειρήσουμε μια προσέγγιση σε σημαντικά πρόσωπα, που ίσως έχουν κύρος και κάποιο αξίωμα. Ακόμα και αν είμαστε αβέβαιοι για την ανταπόκρισή του, καλό είναι να επικοινωνήσουμε μαζί του την ώρα του Ήλιου (π.χ. να του τηλεφωνήσουμε), καθώς σε μια τέτοια περίπτωση πιθανότατα θα έχουμε απάντησή του κατά την ώρα του Ήλιου, της Αφροδίτης, του Ερμή ή της Σελήνης, με ευεργετικά για μας αποτελέσματα. Μπορούμε επίσης να αγοράσουμε πράγματα που σκεφτόμαστε να μεταπωλήσουμε. Μπορούμε ν' ασχοληθούμε με τα παιδιά μας, να επισημοποιήσουμε μια σχέση, ν' ασχοληθούμε μ' ένα δημιουργικό χόμπι ή ακόμη να ασχοληθούμε και να βελτιώσουμε την υγεία μας.

Οι Πλανητικές ώρες Μέρος Πρώτο

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η επιτυχία έρχεται αν βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Η σημασία του χρόνου και του τόπου, αλλά και η σχέση που υπάρχει μεταξύ τους, πάντα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου, γι' αυτό και από νωρίς εκτιμήθηκε και μελετήθηκε η φύση και η σχέση τους.
Το σύστημα των πλανητικών ωρών αποτελεί μια από τις παλαιότερες μεθόδους που ανέπτυξαν οι αστρολόγοι της αρχαιότητας, όπως ο Πτολεμαίος και ο Δωρόθεος ο Σινδόνιος, που είχε σαν στόχο την επιλογή της πιο σωστής και πρόσφορης στιγμής για ένα συγκεκριμένο εγχείρημα. 

Μέχρι την πρόσφατη αναβίωση της αρχαίας μεθοδολογίας μέσα από μεταφράσεις ιστορικών κειμένων, οι σύγχρονοι αστρολόγοι είχαν δείξει αδιαφορία για το σύστημα των πλανητικών ωρών, πιθανότατα επειδή είναι συμβολικό και θεωρείται μη επιστημονικό. Ωστόσο, υπήρξαν και αστρολόγοι, όπως ο William Lilly, οι οποίοι χρησιμοποίησαν σε ευρεία κλίμακα τις πλανητικές ώρες. Σ' αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι οι πλανητικές ώρες ως σύστημα μπορούσε εύκολα να εφαρμοστεί, επιπλέον όμως μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι πραγματικά δούλευε ως σύστημα και υπήρχε απόδοση.

Ψαλμοί του Δαυίδ 141 -150

Ψαλμοί του προφήτου και Βασιλέως Δαυίδ 
141 - 150 

Ψαλμός ΡΜΑ΄. 141 

Φωνή μου προς Κύριον εκέκραξα, φωνή μου προς Κύριον εδεήθην. Εκχεώ ενώπιον αυτού την δέησιν μου• την θλίψιν μου ενώπιον αυτού απαγγελώ. Εν τω εκλείπειν εξ εμού το πνεύμα μου και συ έγνως τας τρίβους μου. Εν οδώ ταύτη, ή επορευόμην, έκρυψαν παγίδα μοι. Κατενόουν εις τα δεξιά και επέβλεπον,και ούκ ήν ο επιγινώσκων με. Απώλετο φυγή απ΄ εμού,και ούκ έστιν ο εκζητών την ψυχήν μου. Εκέκραξα προς σε, Κύριε• είπα• Συ ει η ελπίς μου, μερίς μου ει εν γη ζώντων. Πρόσχες προς την δέησιν μου, ότι εταπεινώθην σφόδρα. Ρύσαι με εκ των καταδιωκόντων με, ότι εκραταιώθησαν υπέρ εμέ. Εξάγαγε εκ φυλακής την ψυχήν μου, του εξομολογήσασθαι τω ονόματί σου. Εμέ υπομένουσι δίκαιοι, έως ου ανταποδώς μοι. 

Ψαλμοί του Δαυίδ 131 - 140

Ψαλμοί του προφήτου και Βασιλέως Δαυίδ 
131 - 140 

Ψαλμός ΡΛΑ΄.131 

Μνήσθητι, Κύριε, του Δαυίδ και πάσης της πραότητος αυτού, ως ώμοσε τω Κυρίω, ηύξατο τω Θεώ Ιακώβ• ει εισελεύσομαι εις σκήνωμα οίκου μου, εί αναβήσομαι επί κλίνης στρωμνής μου, ει δώσω ύπνον τοις οφθαλμοίς μου και τοις βλεφάροις μου νυσταγμόν και ανάπαυσιν τοις κροτάφοις μου, έως ου εύρω τόπον τω Κυρίω, σκήνωμα τω Θεώ Ιακώβ. Ιδού ηκούσαμεν αυτήν εν Ευφραθά, εύρομεν αυτήν εν τοις πεδίοις του δρυμού. Εισελευσόμεθα εις τα σκηνώματα αυτού, προσκυνήσομεν εις τον τόπον, ού έστησαν οι πόδες αυτού. Ανάστηθι, Κύριε, εις την ανάπαυσιν σου, σύ και η κιβωτός του αγιάσματος σου. Οι ιερείς σου ενδύσονται δικαιοσύνην και οι όδιοι σου αγαλλιάσονται. ΄Ενεκεν Δαυίδ του δούλου σου, μη αποστρέψης το πρόσωπον του χριστού σου. Ώμοσε Κύριος τω Δαυίδ αλήθειαν και ου μη αθετήσει αυτήν• Εκ καρπού της κοιλίας σου θήσομαι επί του θρόνου σου. Εάν φυλάξωνται οι υιοί σου την διαθήκην και τα μαρτύρια μου ταύτα, ά διδάξω αυτούς. Και οι υιοί αυτών έως του αιώνος καθιούνται επί του θρόνου σου. Ότι εξελέξατο Κύριος την Σιών, ηρετίσατο αυτήν εις κατοικίαν εαυτώ• αύτη η κατάπαυσις μου εις αιώνα αιώνος, ώδε κατοικήσω, ότι ηρετισάμην αυτήν. Την θύραν αυτής ευλογών ευλογήσω, τους πτωχούς αυτής χορτάσω άρτων, τους ιερείς αυτής ενδύσω σωτηρίαν και οι όσιοι αυτής αγαλλιάσει αγαλλιάσονται. Εκεί εξανατελώ κέρας τω Δαυίδ• ητοίμασα λύχνον τω χριστώ μου. Τους εχθρούς αυτού ενδύσω αισχύνην, επί δε αυτόν εξανθήσει το αγίασμά μου. 

Ψαλμοί του Δαυίδ 121 - 130

Ψαλμοί του προφήτου και Βασιλέως Δαυίδ 
121 - 130 

Ψαλμός ΡΚΑ΄. 121 

Ευφράνθην επί τοις ειρηκόσι μοι εις οίκον Κυρίου πορευσόμεθα. Εστώτες ήσαν οι πόδες ημών εν ταις αυλαίς σου, Ιερουσαλήμ. Ιερουσαλήμ οικοδομουμένη ως πόλις, ης η μετοχή αυτής επί το αυτό. Εκεί γαρ ανέβησαν αι φυλαί, φυλαί Κυρίου, μαρτύριον τω Ισραήλ, του εξομολογήσασθαι τω ονόματι Κυρίου. Ότι εκεί εκάθησαν θρόνοι εις κρίσιν, θρόνοι επί οίκον Δαυίδ. Ερωτήσατε δη τα εις ειρήνην την Ιερουσαλήμ και ευθηνία τοις αγαπώσι σε. Γενέσθω δη ειρήνη εν τη δυνάμει σου και ευθηνία εν ταις πυργοβάρεσι σου. 'Ενεκα των αδελφών μου και των πλησίον μου, ελάλουν δη ειρήνην περί σου. 'Ενεκα του οίκου Κυρίου του Θεού ημών, εξεζήτησα αγαθά σοι. 

Ψαλμοί του Δαυίδ 111 - 120

Ψαλμοί του προφήτου και Βασιλέως Δαυίδ 
111 - 120 

Ψαλμός ΡΙΑ΄. 111 

Μακάριος ανήρ, ο φοβούμενος τον Κύριον, εν ταις εντολαίς αυτού θελήσει σφόδρα. Δυνατόν εν τη γη έσται το σπέρμα αυτού• γενεά ευθέων ευλογηθήσεται. Δόξα και πλούτος, εν τω οίκω αυτού και η δικαιοσύνη αυτού μένει εις τον αιώνα του αιώνος. Εξανέτειλεν εν σκότει φώς τοις ευθέσιν• ελεήμων και οικτίρμων και δίκαιος. Χρηστός ανήρ ο οικτείρων και κιχρών• οικονομήσει τους λόγους αυτού εν κρίσει• ότι εις τον αιώνα ου σαλευθήσεται. Εις μνημόσυνον αιώνιον έσται δίκαιος. από ακοής πονηράς ού φοβηθήσεται• ετοίμη η καρδία αυτού ελπίζειν επί Κύριον• Εστήρικται η καρδία αυτού, ου μη φοβηθή, έως ου επίδη επί τους εχθρούς αυτού. Εσκόρπισεν, έδωκε τοις πένησιν, η δικαιοσύνη αυτού μένεις εις τον αιώνα του αιώνος• το κέρας αυτού υψωθήσεται εν δόξη. Αμαρτωλός όψεται και οργισθήσεται, τους οδόντας αυτού βρύξει και τακήσεται• επιθυμία αμαρτωλού απολείται. 

Δόξα.... Και νυν.... Αλληλούια. 

Ψαλμοί του Δαυίδ 101 - 110

Ψαλμοί του προφήτου και Βασιλέως Δαυίδ 
101 - 110 

Ψαλμός ΡΑ΄. 101 

Κύριε, εισάκουσον της προσευχής μου και η κραυγή μου προς σε ελθέτω. Μή αποστρέψης το πρόσωπον σου απ΄ εμού εν ή αν ημέρα θλίβωμαι, κλίνον προς με το ούς σου• εν ή αν ημέρα επικαλέσωμαι σε, ταχύ επάκουσον μου. Ότι εξέλιπον ωσεί καπνός αι ημέραι μου και τα οστά μου ωσεί φρύγιον συνεφρύγησαν. Επλήγην ωσεί χόρτος και εξηράνθη η καρδία μου, ότι επελαθόμην του φαγείν τον άρτον μου. Από φωνής του στεναγμού μου εκολλήθη το οστούν μου τη σαρκί μου. Ωμοιώθην πελεκάνι ερημικώ, εγενήθην ωσεί νυκτικόραξ εν οικοπέδω. Ηγρύπνησα και εγενόμην ως στρουθίον μονάζον επί δώματος. ΄Ολην την ημέραν ωνείδιζον με οι εχθροί μου και οι επαινούντες με κατ΄εμού ώμνυον. Ότι σποδόν ωσεί άρτον έφαγον και το πόμα μου μετά κλαυθμού εκίρνων. Από προσώπου της οργής σου και του θυμού σου, ότι επάρας κατέρραξας με. Αι ημέραι μου ωσεί σκιά εκλίθησαν, καγώ ωσεί χόρτος εξηράνθην. Σύ δε, Κύριε, εις τον αιώνα μένεις και το μνημόσυνον σου εις γενεάν και γενεάν. Σύ αναστάς οικτειρήσεις την Σιών, ότι καιρός του οικτειρήσαι αυτήν, ότι ήκει καιρός. Ότι ευδόκησαν οι δούλοι σου τους λίθους αυτής• και τον χούν αυτής οικτειρήσουσι. Και φοβηθήσονται τα έθνη το όνομα σου, Κύριε και πάντες οι βασιλείς της γης την δόξαν σου. Ότι οικοδομήσει Κύριος την Σιών και οφθήσεται εν τη δόξη αυτού. Επέβλεψεν επί την προσευχήν των ταπεινών και ουκ εξουδένωσε την δέησιν αυτών. Γραφήτω αύτη εις γενεάν ετέραν και λαός, ο κτιζόμενος, αινέσει τον Κύριον. Ότι εξέκυψεν εξ ύψους αγίου αυτού, Κύριος εξ ουρανού επί την γην επέβλεψε. Του ακούσαι του στεναγμού των πεπεδημένων, του λύσαι τους υιούς των τεθανατωμένων. Του αναγγείλαι εν Σιών το όνομα Κυρίου και την αίνεσιν αυτού εν Ιερουσαλήμ. Εν τω επισυναχθήναι λαούς επί το αυτό και βασιλείς του δουλεύειν τω Κυρίω. Απεκρίθη αυτώ εν οδώ ισχύος αυτού• την ολιγότητα των ημερών μου ανάγγειλον μοι. Μη αναγάγης με εν ημίσει ημερών μου• εν γενεά γενεών τα έτη σου. Κατ΄ αρχάς σύ, Κύριε, την γην εθεμελίωσας και έργα των χειρών σου είσιν οι ουρανοί. Αυτοί απολούνται συ δε διαμένεις• και πάντες ως ιμάτιον παλαιωθήσονται και ωσεί περιβόλαιον ελίξεις αυτούς και αλλαγήσονται. Συ δε ο αυτός ει και τα έτη σου ουκ εκλείψουσι. Οι υιοί των δούλων σου κατασκηνώσουσι και το σπέρμα αυτών εις τον αιώνα κατευθυνθήσεται.