9 Ιουλίου 2015

Μνησαρέτη – Φρύνη - Η μάγισσα των Ιωαννίνων


Μνησαρέτη – Φρύνη 


Μία ιδιαίτερη κόρη της Διώνης. Με το κάλλος και την ομορφιά της κατέκτησε όλους τους άντρες και για χάρη της φτιάχτηκαν αγάλματα της Αφροδίτης. Το λευκό δέρμα της τράβηξε τόσο την Αφροδίτη όσο και την Διώνη και της έδωσε το μυστικό του έρωτα όπως το ονόμαζαν και αυτό ήταν το ερωτικό φίλτρο «Έρως»

Με τα πλούτη που είχε μαζέψει ξανά έχτισε τα τείχη της Θήβας που είχε καταστρέψει ο Μ. Αλέξανδρος. Όταν κατάλαβε την δύναμη της έκανε τα πάντα για να γίνει η Φρύνη που όλοι γνωρίζουμε. Σαγηνεύοντας τον Ευθία με το ερωτικό της Φίλτρο αυτή αρνήθηκε τον έρωτα της και έτσι την κατηγόρησε γιατί πίστευε πως προσπαθεί να εισάγει μία θρησκεία απο την Θράκη (που να ήξεραν). Λίγο πριν το δικαστήριο φόρεσε το βραχιόλι με τα 2 άστρα και φόρεσε το ερωτικό της φίλτρο και έτσι κατέκτησε τους δικαστές της. όταν έβγαλε τον μανδύα της, νόμιζαν πως έβλεπαν την ίδια την Αφροδίτη κόρη της Διώνης και έτσι δεν την καταδίκασαν γιατί πίστευαν πως πάνε ενάντια στους θεούς. 

Την ονόμασαν Επίγεια Αφροδίτη και ο μόνος που πραγματικά την αγάπησε και την ερωτεύτηκε ήταν ο Πραξιτέλης όπου στο σώμα της επάνω έφτιαξε τρία διάσημα αγάλματα. Αφροδίτη της Κνίδου. Το δεύτερο ήταν απο πεντελικό μάρμαρο για της Θεσπιές και το τρίτο στους Δελφούς και ήταν χρυσό. 

Λένε οι γραφές φόρεσε πίσω στο κόκαλο του κεφαλιού το Φίλτρο «Αίμα της Διώνης» και περπάτησε γυμνή στην γιορτή του Ποσειδώνα στην Ελευσίνα. 

Λένε πως η Διώνη έφυγε απο κοντά της όταν προσπάθησε με δόλο τρόπο να κατακτήσει την καρδιά του Ξενοκράτη και αυτή έμεινε μόνη της ως τα γεράματα που ήταν ακόμα Ετέρα