9 Ιουλίου 2015

Πύρρος ο Πολεμοχαρής - Ο Μάγος των Ιωαννίνων


Πύρρος ο Πολεμοχαρής 

Γεννήθηκε 318 - πέθανε 272 π.Χ. 


Ο Πύρρος ήταν ένας απο τους διάσημους μάγους της αρχαιότητας της Ηπείρου και απο τους άντρες μάγους της Φατρίας μας. Η θεά Διώνη ερωτεύτηκε τον Πύρρο και τον έκανε αυτό που είναι. Πήρε σάρκα και οστά σαν Λάνασσα για να ζήσει τον έρωτα τους. κάθε βράδυ του ράντιζε την πανοπλία με το "Φίλτρο Μύρο του ήλιου" για να πετύχει και να μη χάσει σε καμία μάχη όπως αποδείχτηκε απο την ιστορία. Επάνω στο άλογο του σε μία τσέπη είχε πάντα ένα μπουκάλι απο το φίλτρο "Αίμα της Διώνης" και το φόραγε για να μην χάσει ποτέ. 

Ο Πύρρος πέθανε στο Άργος το 272 π.χ από ένα κεραμμύδι όταν πλέων η Διώνη δε του έδωσε το "Μύρο του Ήλιου". 

Η ιστορία εξελίσσετε ξανά γύρο στο 1500 όταν η Χαρίτη ερωτεύεται τον Ηλία (μετενσάρκωση του Πύρρου) και ξανά ζωντανέυοντας τον πόλεμο της με την Κλειραία γιατί δε μπορούσε να ερωτευτεί η ίδια και ζήλεψε τον έρωτα της με τον Πύρρο. Η Χαρίτη τον έκανε μεγάλο μάγο της Άρτας (Αρχαίας Αμβρακίας) και ήταν ότι η Χαρίτη στην Δωδώνη ο Πύρρος (Ηλίας) στην Άρτα.

Η Διώνη απο τον χαμό του Πύρρου στο Άργος την έκανε αγαπημένη της πόλη και έτσι εμφανίζετε να ξανά γυρνά στο τόπο, που πιθανολογείτε πως έζησε κοντά του. Ο Πύρρος ήταν ξάδερφος του "Μέγα Αλεξανδρου" και ανήκει στην οικογένεια των Αιακιδών*. 

*Οι Αιακίδες (Αἰακίδαι) ήταν οι απόγονοι του Αίακου, ο οποίος ήταν γιος του Δία και της νύμφης Αίγινας.