20 Ιουλίου 2016

Φίλτρο Αθάραιος (Άνοιγμα δρόμου)

Φίλτρο Αθάραιος (Άνοιγμα δρόμου)

Σύμφωνα με τους Μύθους των μαγισσών Ο Αθάραιος ήταν ένας απο τους πρώτους μάγους άντρες των μαγισσών των Ιωαννίνων. Ο Αθάραιος ήταν αυτός που άνοιγε της πύλες στα ιερά της Δωδώνης,
Κασσιώπης και Αχέροντα! Ο Αθάραιος έκανε μία ήσυχη ζωή μέχρι που στον στόχο τον έβαλε η Γλυκή επειδή τον ερωτεύτηκε! Τότε του έκανε μάγια να την ερωτευτεί και αυτός δεν ανταποκρινόταν.
Έτσι η Γλυκή έκανε τούτο το μαγικό ξόρκι γιανα διώξει τα Εμπόδια απο το δρόμο της. Με τις συμβουλές της Κλειραίας έφτιαξε ένα απο τα ποιο γνωστά πλέων φίλτρα των Ασφοδέλιων μαγισσών. «Μαρπ εντ» που σημαίνει «Δρόμε άνοιξε» στην γλώσσα των μαγισσών. Το μαγικό του άρωμα ήταν τόσο ελκυστικό που κάθε εμπόδιο έφευγε και δε ξανά γύρναγε! Η Γλυκή παντρεύτηκε τον Αθάραιο και έγινε πρώτος άντρας της Γλυκής και έκαναν πολλά παιδιά!!! Μετά τον Θάνατο του για να μη ξεχάσει ποτέ το τι έκανε ονόμασε το Φίλτρο τούτο «Αθάραιος!»
ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ!
Τούτο το μοναδικό φίλτρο ήταν ένα αντίστοιχο του «αγίου Μυρόλι» που άνοιγε τους δρόμους, έδιωχνε τα εμπόδια και έφερνε της καλές τύχες της ζωής. Οι Ασφοδέλιες μάγισσες χρησιμοποιούσαν αυτό το ξόρκι στα χρώματα του Ερμή και του Απόλλωνα! Δηλαδή Πορτοκαλί και Κίτρινα! Για να το κατασκευάσει μάζευε τα βότανα και τα αποξέρανε, τα κοπάναγε στο γουδί και έπειτα τα τοποθετούσε στο υγρό της Επιτυχίας. Έπειτα μέσα στο μείγμα τοποθετούσε και το Βραχιόλι των ονείρων που το είχαν αρωματισμένο με διάφορα αιθέρια έλαια!!! Τέλος έβαζαν το απόλυτο μυστικό μεσα που άνοιγε τους δρόμους!!!
Όταν οι μάγισσα το μελετούσε το έδινε στις νεότερες μάγισσες καια αυτές έπρεπε να το ξυπνήσουν με την ιδική διαδικασία και να φέρουν το φυλαχτό!!!

Το φίλτρο αυτό το χρησιμοποιούσαν και ως συνοδευτικό σε ξόρκια αφού μέσα έκρυβε το μυστικό για κάθε πόρτα!!! Μαζί με την εργασία τους άναβαν δίπλα η σαν κεντρικό κερί κίτρινο η πορτοκαλί αρωματισμένο με το φίλτρο του Αθαραίου!!!