19 Οκτωβρίου 2016

Φίλτρο Τύχης (Δεμέτερ)



Σύμφωνα με τις ιστορίες των μαγισσών πίστευαν πως οι Αμβρόσιες μετά τον θάνατο της Λυτραίας αποίκησαν στην Αρχαία Αμβρακία. Αν και χρονολογικά η ονομασία Αμβρακία προέρχεται από τον
Αμβραξ γιό του Θεσπρωτού.
Οι μάγισσες όμως έχουν μία διαφορετική άποψη, μία μάγισσα των Αμβροσιών ονόμασε την πόλη από την φατρία τους. δηλαδή Αμβρόσια το έγραφαν Amvrocia και διαβαζόταν και Αμβρόκια που μετέπειτα έγινε Αμβράκια ή Αμβρακία. Ιστορικά όμως δεν είναι αποδειγμένο. Ωστόσο οι μάγισσα αυτή έγραψε φίλτρα για όλα τα προβλήματα του νού και της ψυχής. Ένα από αυτά συγκατελείτε το φίλτρο της Τύχης «Δεμέτερ» δηλαδή της Δήμητρας.


Το φίλτρο
Μέσα πρόσθεσε τα ποιο γλυκά αρώματα που θα γλυκάνουν την θεά της τύχης που είναι τυφλή και θα την κοιτάξει. Τούτο το φίλτρο φτιαχνόταν  κυρίως τον μήνα Αύγουστο. Έπαιρναν τα βότανα και τα χτυπούσαν στο γουδί, έπειτα τα αποξέραναν και τα μοσχοβολούσαν με Μύρα. Τέλος το μικρό αυτό μείγμα το αραίωναν μέσα σε μείγμα με τα ποιο γλυκά αρώματα τις εποχής εκείνης, μαζί με την δύναμη της Δήμητρας, δηλαδή την γη και τα αστέρια.


Για να ξυπνήσουν την δύναμη του φίλτρου έπρεπε να φτιάξουν ένα έδος (τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άγαλμα της θεάς τύχης που κρατάει το κέρας της Αμάλθειας) της θεάς και το ακουμπούσαν δίπλα του και διάβαζαν την ευχή του Φίλτρου.