26 Φεβρουαρίου 2019

Αστεροειδής και ναοί πλανήτες (Μέρος πρώτο)


Γεια σας σε όλους! 
Ήρθε η ώρα να περάσουμε σε ένα διαφορετικό post αυτήν την Εβδομάδα και θα ήθελα να το καθιερώσουμε και να μπορέσουμε εξελιχτούμε! Αυτό είναι κυρίως η Αστρολογία είτε αυτό βρίσκεται στην Νεότερη Αστρολογία η Παλαιότερη!!!!!


Η διαφορά τις παλαιότερης και νεότερης αστρολογίας χοντρικά είναι η διαφορά αριθμών πλανητών και όχι μόνο. Η παραδοσιακή αστρολογία έχει την Ωριαία αστρολογία ενώ η νεότερη όχι!

Αυτό το post Λοιπόν αναφέρεται στους Αστεροειδής και στην Νεότερη Αστρολογία! Νομίζω ότι είχα την ανάγκη να κάνω μία τέτοια διαφορετική έρευνα πάνω στην Αστρολογία και ας μην είναι το φόρτε μου! Χαχα Παρά το γεγονός ότι κλείνω περισσότερη στην παραδοσιακή αστρολογία ήθελα να το αναλύσω!

Το ηλιακό μας σύστημα δεν περιέχει μόνο τους επτά πλανήτες + τους εξω-κρόνιους πλανήτες αλλά περιέχει και νάνους πλανήτες και Αστεροειδής που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας και στην καθημερινότητα αλλά και τον γενέθλιο χάρτη μας!

Ας δούμε λοιπόν τους Αστεροειδής με πολύ απλά και λίγα λόγια!!!!

Λίγα λόγια για τους Αστεροειδής!
Υπάρχουν δύο ειδών αστεροειδής, αυτοί που βρίσκονται κοντά μας ανάμεσα στον πλανήτη Άρη και Δία αλλά και μετά τον Ποσειδώνα! Η ονομασία τους βασίστηκε ως συνήθως στην Ελληνορωμαϊκή ιστορία και μυθολογία!
Όπως και η Απλανείς αστέρες έτσι και οι Αστεροειδής δεν έχουν την ίδια ιδιότητες και δύναμη με τους πλανήτες!

Κύροι από αυτά τα σώματα είναι η Δήμητρα, η Ήρα η Αθηνά και η Εστία! Έχουμε επίσης και τον Χείρων που ανακαλύφθηκε το 1977 και βρίσκετε ανάμεσα στο Κρόνο και τον ουρανό.

Το γεγονός της παραδοσιακής αστρολογίας για την γυναίκα φύση περιορίζεται στην Αφροδίτη και στην Σελήνη οι αστεροειδής της Νέας αστρολογίας φέρνει έναν νέο αέρα σκέψεων και αντιλήψεων!

Χείρων (Chiron)
Ένας αστεροειδείς ανάμεσα στο Κρόνο και στον ουρανό. Είναι ο Δάσκαλος και ο ίδιος ο θεραπευτής. Ο Χείρων θα μας βοηθήσει να αναζητήσουμε περισσότερα μέσα μας και να μας πει για την βαθύτερη έννοια της Θεραπείας της διδασκαλίας και την Αστρολογία. Είναι αυτός που θα σας βοηθήσει να θεραπεύσετε τις βαθύτερες παλιές πληγές!




Δήμητρα (Ceres)
Είναι ο πρώτος που ανακαλύφθηκε το 1801 και ο μεγαλύτερος στην ζώνη των Αστεροειδών, θεωρείτε και νάνος πλανήτης και βρίσκεται ανάμεσα στον Άρη και στον Δία. Η Μητέρα της Περσεφόνης και έχει την ενεργητική ικανότητα της κατεύθυνσης με το ένστικτό της. Είναι αυτοδίδακτη, δημιουργική και αναγεννημένη.  Επιδρά στο χάσιμο την αναφορά στην μητρότητα στην γεωργία στις καλλιέργειες στην αγάπη για την φύση! Δίνει πληροφορίες μεταξύ γονέων και παιδιών ακόμα και την ανάγκη ανιδιοτελής αγάπης.

Αθηνά (Pallas)
Ανακαλύφθηκε το 1802 μετά την Δήμητρα και δείχνει τον τρόπο που σκεφτόμαστε την πνευματική ουσία και σχετίζεται με της τέχνες και την πολιτική (όπως και οι Εξωκρόνοι Πλανήτες). Βλέπουμε την σχέση της κόρης με πατέρα και δίνει έμφαση στην πολιτική, στην στρατηγική (σαν θεά του πολέμου) και βιοτεχνίας. Αντιπροσωπεύει την γυναίκα πολεμίστρια αλλά και πατριαρχική εξουσία! Επιδρά στην βαθιά σκέψη και στο ποιο σοφό κίνητρο!


Ήρα (Juno)
Ανακαλύφθηκε το 1804 και ουσιαστικά είναι η σύζυγός του Δία. Άρα συνδέεται απόλυτα με τον Γάμο και τα προβλήματα γύρο από αυτόν αλλά και το βαθύτερο νόημα της δέσμευσής με ένα πρόσωπο. Λέξης κλειδιά γι αυτόν, Γάμος, Ζήλια, κτητικότατα! Σε κάποιες κατηγορίες αστρολόγων και αστρολογίας τον θεωρούν και Σεξουαλικό «πλανήτης».
Δηλαδή την ερωμένη η το σεξ χωρις δέσμευση! Η ακριβής όμως έννοια του πλανήτη Αστεροειδή μιλάει για τα μέσα του έγγαμου βίου.

Εστία (Vesta)
Ανακαλύφθηκε το 1807. Είναι η Αδερφή του Δία για αυτό και συμβολίζει την Εστίαση και την αφιέρωση στην πνευματική καθαρότητα και τον σεβασμό στον εαυτό μας! Μας δίχνει την καθαρή δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και την ύπαρξη της φωτιάς. Βλέπουμε τις λεπτομέρειες της ζωής μας. Συσχετίζεται άμεσα με το σπίτι και την οικογένεια που είναι αναμενόμενο. Αρνητική πλευρά της είναι η Ανασφάλεια, η μη έλειψη στόχου  και τα χαλαρά ήθη!  

Αυτά λοιπόν για τους κύριους αστεροειδής!!! Θα βρεθούμε να μιλήσουμε σε επόμενο μέρος και για τον Eros την ψυχή αλλά και τους υπόλοιπους αστεροειδής! Ίσως να μιλήσουμε για τους Υποθετικούς πλανήτες (πράγμα που φυσικά δεν επικροτώ!)