27 Νοεμβρίου 2019

Προστασία με Καντηλοκέρι (Γιαννιώτικο)

Ξόρκι προστασίας (για να μην έχεις εμπόδιο στα μάγια σου)
Όταν οι μάγισσες πίστευαν πως κάποιος έβαζε εμπόδια στα μάγια τους, ήξεραν ένα μαγικό που σκόρπαγε την ενέργεια μακριά. Το καντηλοκέρι ήταν ένα σπάνιο ξόρκι που ήξεραν πότε πρέπει να το κάνουν! Έδιωχνε το κακό μακριά και προστάτευε την μάγισσα! 


Υλικά:

Ένα ποτήρι μεγάλο*
Έλαιόλαδο 
Μελισσοκέρι
Άνθη Ιβίσκος
Ρόδα της πανσελήνου
Αποξηραμένος Βασιλικός
Ένα κομμάτι Χαβλιτζάνη

Τριμμένη ρίζα Γεντιάνης
Επτά σταγόνες Μυρόλι ή Ικετέρ
Ένα κλειδί
Ένα μπουκάλι
Ένα καντηλοκέρι
Επτά  σταγόνες Χρυσόλαδο 

Εκτέλεση:
Σε ημέρα Ήλιου (Κυριακή) ή Δία (Πέμπτη), σε γέμιση του φεγγαριού και ώρα ζυγή βραδυνή

Διαδικασία
Βάζουμε μέσα στο ποτήρι τα βότανα που τα έχουμε κάνει σκόνη ή τριμμένα, αφού κρατήσουμε μια χούφτα για το τέλος, και ρίχνουμε το λιωμένο μελισσοκέρι να τα σκεπάσει και να κολλήσουν στον πάτο! Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαίολαδο, τα ρόδα της πανσελήνου, τον βασιλικό και λίγη από την σκόνη των βοτάνων που έχουμε κρατήσει. Τοποθετούμε πάνω το κλειδί και προσθέτουμε 7 σταγόνες Μυρόλι, 7 σταγόνες Χρυσόλαδο. Στερεώνουμε το καντηλοκέρι στο ποτήρι και το αφήνουμε εκεί να καίει λέγοντας τα ακόλουθα λόγια:

«Θεά της προστασίας και της αρωγής, 
των ανήμπορων και αβοήθητων. Εσύ 
που προστατεύεις και δίνεις αγάπη και 
ευλογία, δίωξε κάθε κακό και κάλυψέ με, 
με τον μανδύα σου και δώσε μου την 
ευλογία σου και την προστασία σου»

Άσε το καντήλι σου να κάψει για επτά ώρες! Αφού καεί όλο το καντηλοκέρι παίρνεις το λάδι και τα βότανα που είναι μέσα στο ποτήρι και τα φυλάσσεις σε ένα γυάλινο δοχείο. Το λάδι τούτο σε βοηθάει να διώχνει κάθε εμπόδιο, σταυρώνεις την εικόνα της Παναγιάς μαζί με τους καρπούς σου. Αν θέλεις να είναι ποιο υσχηρό τότε θα κρατήσεις το καντηλοκέρι σου πέντε μέρες άσβεστο. έτσι το έλαιο αυτό που θα μείνει θα το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις το έλαιο Γιατρειάς η κάποιο που να το ζητάει! 


Καλή επιτυχία.!!!!!!!!