31 Μαΐου 2020

Αστερισμός Οφιούχος – Stellar Uranium (Μέρος πρώτο)


Οφιούχος – Οι ιερές Τελετές

Σύμφωνα με τις μάγισσες πίστευαν πως το κάθε αστέρι εχει μία ιδιότητα! Μέσα απο τα Stellar Uranium βρήκαμε πολλές τελετές αφιερωμένες στον Οφιούχο και το άστρο του Rasalhague, και αυτό γιατί βρέθηκαν επτά διαφορετικές σφραγίδες αλλά και τελετές ανεξάρτητες του Stellar.

Ποιος ήταν όμως ο Οφιούχος;
Οφιούχος ειναι αυτός που κρατάει το φίδι, ήταν ο Λαοκόοντα, γιος του Αντήνορα και ιερέας του Απόλλωνα στην Τροία. Αυτός είπε το περίφημο «Φόβου τους Δαναούς και δώρα φέροντας» εννοώντας το Δούρειο Ίππο, γιατί μάταια προσπαθούσε να πείσει τους συμπατριώτες του Τρώες να μην τον σύρουν μέσα στην Τροία. Σε άλλη εκδοχή, ο Οφιούχος είναι ο θεός της Ιατρικής Ασκληπιός που ως σύμβολό του είχε το ιερό φίδι. Ο Ασκληπιός μαθήτευσε την ιατρική κοντά στον Κένταυρο Χείρωνα, είχε πάρει μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία και είχε θεραπεύσει πολλούς άρρωστους συντρόφους του.

Το φίδι σαν αιώνιο σύμβολο!
Γεννήτορας της σοφίας και της γνώσης, απείκασμα του χθόνιου και του κακού ή αμφίσημο σύμβολο των συμπληρωματικών καταστάσεων της ύπαρξης; Το φίδι με την έρπουσα κίνησή του και την σπειροειδή συστροφή του σώματός του αλλά κυρίως με την ικανότητά του να αλλάζει περιοδικά δέρμα, προκάλεσε την ανθρώπινη διάνοια, η οποία του έδωσε μία διαχρονική παρουσία στα μυθολογικά δρώμενα Σαν σύμβολο απεικόνισε αντιθετικές δυνάμεις: την αναγέννηση, την αρχέγονη ζωοδότειρα ορμή αλλά και τον θάνατο, το καλό και το κακό, το φως της γνώσης αλλά και το σκοτάδι της ασυνειδησίας.

Στους Μύθους
Βρέθηκαν αρκετές ιστορίες με μύθους Φίδια (δράκους) όπως Ο Λάδωνας  το μεγάλο φίδι προστάτης των Χρυσών μήλων Εσπερίδων, Τον Ασκληπιό με το φίδι με τις θεραπευτικές ιδιότητες, Το Γοργόνειο στην Ασπίδα της θεάς Αθηνάς που είχε το κεφάλι της Μέδουσας με τα φίδια, τον Δία να παλεύει με τον Τυφώνα με τα εκατό κεφάλια φιδιών, τον Ηρακλή που έπνιξε τα φίδια, η Λερναία Ύδρα, το Εριχθόνιο με το Φιδόμορφο θείο βρέφος η Ολυμπιάδα με τα φίδια, η Οφοιούχα Πότνια των θηρών και φυσικά οι Πρωτόπλαστοι με το καταραμένο φίδι που άλλαξε όλο τον κόσμο,

Για τις μάγισσες!
Για τις μάγισσες αυτός ο Αστερισμός είχε μεγάλη σημασία. Έτσι όταν είχαν έναν εχθρό καλούσαν τον Οφιούχο και αυτός έστελνε το φίδι να τον τυλίξει και να τον πνίξει. Είχαν όμως και μία άλλη ιδιότητα, την ιδιότητα τις Θεραπείας. Σαν ο Ασκληπιός καλούσαν να φέρει θεραπεία και υγεία σε ένα πρόσωπο. Το φυλαχτό του Οφιούχου το είχε η Πάμβα στο μπαούλο της για τους εχθρούς της. Αυτές οι Τελετές ήταν πολύ ισχυρές!

Τελετές που μεταφράστηκαν!
Θεραπευτικές, Για προστασία από εχθρούς, φανερούς ή αόρατους, Ερωτικά δεσίματα κ.λ.π