7 Φεβρουαρίου 2021

Μαθήματα Αστρολογίας – Οι Πλανήτες (Μέρος δεύτερο)


Στο πρώτο μέρος μάθαμε για τους εσωτερικούς πλανήτες από τον Ήλιο (που δεν είναι πλανήτης) μέχρι τον Άρη! Σε αυτό το μέρος θα μάθουμε τους Εξωτερικούς πλανήτες και το πώς επηρεάζουν τον γενέθλιο μας χάρτη αλλά και το πώς μπορούμε να κάνουμε μία πρόβλεψη μέσω της Ωριαίας!!!! Θα δούμε ωστόσο και τους Εξω Κρόνιους πλανήτες που σκοπό έχουν την μοιραία ακτίνα τους προς εμάς!


Δίας

Ο μεγάλος Ευεργέτης (αφού ο μικρός είναι η Αφροδίτη), ο ορισμός της Επέκτασης και της τύχης. Ευθύνεται για την Επιτυχία, την αισιοδοξία, την αγάπη για την θρησκεία την αφθονία την φιλοσοφία και γενικότερα τις σπουδές. Την εξέλιξη του κάθε ατόμου!

Χρόνος παραμονής σε ένα ζώδιο: Ορθόδρομος κάθεται ένα χρόνο, ανάδρομος κάθετε για 1,5 μήνα! 

Κυριαρχία: Τοξότης

Έξαρση: Καρκίνος

Αδυναμία: Δίδυμοι

Πτώση: Αιγόκερος

Πολιτική αστρολογία:

Κυβερνά την Δικαιοσύνη, τους δικηγόρους τους δικαστές, τα εκκλησιαστικά θέματα και τους κλήρους. Είναι η ευημερια του κράτους. Είναι οι τραπεζίτες, οι έμποροι, οι ξένοι και οι δάσκαλοι.


Κρόνος

Ο μεγάλος κακοποιός (αφού ο Άρης είναι ο μικρός!) Εκφράζει τον περιορισμό την πειθαρχία και την οργάνωση. Η Εμπειρία ανήκει στον Κρόνο. Σχετίζεται με τις Αρετές όπως η ωριμότητα, την καρτερικότητα και την υπευθυνότητα. Η διδασκαλία και η Φιλοδοξία ανήκουν στον Κρόνο. Είναι η Αντοχή στης δυσκολίες, τα σωματικά μας όρια, τον φόβο, τις αποτυχίες τα εμπόδια και τα λάθη του παρελθόντος.

Χρόνος παραμονής σε ένα ζώδιο: οθρόδρομος κάθετε 2,5 χρόνια ωστόσο ανάδρομος κάθετε 4,5 μήνες.

Κυριαρχία: Αιγόκερος


Έξαρση: Ζυγός

Αδυναμία: Καρκίνος

Πτώση: Κριός

Πολιτική αστρολογία:

Ο Κρόνος Κυβερνά τα ηλικιωμένα άτομα. Τα άτομα με άξια σέβαση, τα καταξιωμένα πρόσωπα, αυτά που πάλεψαν για να κατακτήσουν τον σεβασμό. Τα αυστηρά άτομα, τους Κριτές, τα έμπειρα άτομα, τους γαιοκτήμονες. Τα κτήρια από πέτρα, τα προϊόντα της γης, το υπέδαφος και τα ορυχεία, ο άνθρακας και οι Σεισμοί. Τους Δασκάλους και τις σχέσεις των παιδιών με τον πατέρα και την πατρική περιουσία.

 

Εξω Κρόνιοι

Οι Εξω Κρόνιοι πλανήτες είναι μεγάλοι και γιγάντιοι αέρινη πλανήτες και
ανακαλύφθηκαν σχετικά πρόσφατα και κατατάσσονται στην λίστα των Κακοποιών πλανητών! Θεωρούνται οι πλανήτες των μεγάλων αλλαγών και των γενναίων!




Ουρανός

Ανακαλύφθηκε το 1781 και αντιπροσωπεύει την απρόβλεπτη αλλαγή. Συνδέεται με την Ανεξαρτησία, την αλλαγή, την ευεργετικότητα την κοινωνική αλλαγή, την μεγαλοφυΐα την ελευθερία την επανάσταση την αμφισβήτηση, την αναθεώρηση. Την εφεύρεση. Είναι ο Απρόβλεπτος πλανήτης.

Χρόνος παραμονής σε ένα ζώδιο: Ορθόδρομος κάθετε 7 χρόνια και ανάδρομος πέντε μήνες!

Κυριαρχία: Υδροχόος

Έξαρση: Σκορπιός

Αδυναμία: Λέοντας

Πτώση: Ταύρος!

Πολιτική αστρολογία:

Κυβερνά την Αεροπορία τα αερόπλοια, την τεχνολογία τα ηλεκτρονικά και ότι αλλάζει γρήγορα. Τις επιστημονικές ανακαλύψεις, τις εφευρέσεις και την ευρηματικότητα, τους οργανισμούς. Τις μεγάλες εταιρίες, τις σιδηροδρομικές γραμμές,  τους συνεταίρους την ομαδικότητα τα πολιτικά κόμματα. Είναι υπεύθυνος για τις εκρήξεις, εξέγερσης και απεργίες την αναρχία και τον μηδενισμό.


Ποσειδώνας

Ανακαλύφθηκε το 1846 και αντιπροσωπεύει την Φαντασία τον ιδεαλισμό και την ευαισθησία, την ψυχική και την διαισθητική ικανότητα και τον οραματισμό, τα όνειρα. Ευθύνεται για την εξαπάτηση την παραίσθηση την αυταπάτη και τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Χρόνος παραμονής σε ένα ζώδιο: Ορθόδρομος κάθετε 14 χρόνια ενώ ανάδρομος 1,5 μήνα

Κυριαρχία: Ιχθείς

Έξαρση: Λέοντας

Αδυναμία: Παρθένος

Πτώση: Υδροχόος

Πολιτική αστρολογία:

Κυβερνά τις ανοιχτές και μεγάλες θάλασσες, τα αριστερά κόμματα την σχέση με τα αέρια και τα ναρκωτικά. Οι σκευωρίες και τα μηχανογραφίες είναι το ατού του. Οι πλαστογραφίες και οι απάτες οι προδοσίες είναι ένα μέρος του το παράνομο και το μυστικό. Τα φεμινιστικά κινήματα ανήκουν στον Ποσειδώνα.


Πλούτωνας

Ανακαλύφθηκε το 1930 και το 2015 υποβιβάστηκε σε πλανήτης νάνος! Αντιπροσωπεύει τις θετικές ιδιότητες πάνω στην σταθερότητα, την μεταβολή και την μεταμόρφωση και την δύναμη. Σχετίζεται με την ζωή και τον θάνατο και την αναγέννηση. Δίνει την ώθηση να βγουν στην επιφάνια οι ασυνείδητες ιδιότητες που φέρνουν την αλλαγή και την νέα ιδέα για να απελευθερωθείς από τους φόβους και την προσωπική δύναμη.

Χρόνος παραμονής σε ένα ζώδιο: κάθετε 10 με 30 χρόνια. Άρα 1 με 3 μοίρες το χρόνο.

Κυριαρχία: Σκορπιός

Έξαρση: Καρκίνος

Αδυναμία: Ταύρος

Πτώση: Αιγόκερος

Πολιτική αστρολογία:

Φέρνει την αναγέννηση μέσα από τις δυσκολίες και τις σκληρές διεργασίες. Πρώτα έρχεται η καταστροφή και έπειτα γεννάει το καινούριο. Κυβερνά ότι βρίσκεται κάτω από την Γη, τον θάνατο τα βαθιά μυστικά το σκοτάδι και τα σκοτεινά σχέδια. Στον Πλούτωνα ανήκουν τα ακροδεξιά κόμματα, το καθεστώς και το ακροαριστερό. Η καταπίεση του λαού. Κυβερνά τα πολύτιμα μέταλλα κυρίως αυτά που προκαλούν μαζική καταστροφή την πυρηνική ενέργεια και τις ατομικές βόμβες όπως επίσης και του Υδρογόνου. Δηλώνει τον μεταβολισμό την τοξίνωση του οργανισμού. Τους φόρους και τις κληρονομιές!

Και εδώ τελειώσαμε με τους πλανήτες! Στο επόμενο μέρος θα μιλήσουμε για τους Αστεροειδής που δεν έχουμε αναλύσει στο προηγούμενο μέρος ΔΕΣ ΕΔΩ!