11 Ιουνίου 2023

Η Θεά των Όφεων ή Οφιούχα


Το 1903 ο Αρχαιολόγος Άρθουρ Έβαν ανακάλυψε στις ανασκαφές της Κνωσού την Οφιούχα η οποία χρονολογείτε απο τον 16ο αιώνα π.χ!

Πάμε να μάθουμε μερικά πράγματα για αυτήν!

1ον) είναι Θεά η Ιέρεια που κρατάει στα χέρια της Φίδια και ταυτίστηκε με την Αιγυπτιακή Ουατζέτ, προπομπός της Θεάς Ρέας και έχει ομοιότητες με την Φρυγική Κυβέλη και την Εφέσια Αρτέμιδα!

2ον) Ειναι θεά της γονιμότητας και προστάτιδα των γυναικών και θεωρούν πως είναι η Αριάδνη και το όνομα της σημαίνει “τελείως Αγνή!” είναι η Μητέρα Θεά!

3ον) το είδωλο έχει σταυρόσχημο και ο σταυρός στην Μινωική Κρήτη ήταν σύμβολο του Ήλιου

4ον) Τα φίδια είναι ιερά ζώα κατά την Μινωική Κρήτη συμβολίζουν τον χθόνιο χαρακτήρα. Δηλαδή την σχέση με τον κάτω κόσμο! Ετα φίδια που κρατάει είναι σύμβολα κυριαρχίας της μεγάλης θεάς επάνω στην φύση!

 

Τελετή με την Οφιούχα Ερέα

ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ!

Σύμφωνα με την Μειμαρίδη οι μάγισσες χρησιμοποιούσαν την Οφιούχα η οποία ονομαζόταν Οφιούχα Ερέα για να δέσουν έναν εραστή αλλά και να υποτάξουν έναν άνθρωπο.

Στις γραφές των μαγισσών βρέθηκαν τελετές για γονιμότητα μαζί με το σύμβολο του Ταύρου για να δέσουν έναν εραστή αλλά και με το κόκκινο νήμα της θεάς να φέρει επιτυχία στις επιτυχίες της! Σε μία παλιά τελετή βρέθηκε και το μαύρη της νήμα που καταστρέφει τους εχθρούς! Όταν η τελετή τελείωνε, τότε η μάγισσα έδενε τα μάτια της με μία κορδέλα μαύρη και έπειτα την έβαζε σε ένα μπαούλο να ξεκουραστεί με το ιερό της χώμα, το οποίο ήταν ιδικά μαζεμένο για την θεά!

Μαγεία της Ηπείρου

Στην Ήπειρο χρησιμοποιούσαμε την θεά αυτήν  για γονιμότητα, δέσιμο


επικινδύνου εχθρού αλλά και για έρωτα. Ωστόσο εμείς στην Ήπειρο είχαμε τον Οφιούχο, αστερισμό του ουρανού μας με παρόμοιες ιδιότητες!

Διαβάστε εδώ για τον Οφιούχο!

Εδώ Εδώ Εδώ

Ξόρκια & Τελετές:

Εδώ Εδώ Εδώ Εδώ