10 Οκτωβρίου 2009

Το Λύσιμο του Βραχιολιού (100%)

Ένα παλαιό λύσιμο που βρέθηκε γραμμένο μέσα σε ένα παλιό Γρίμοριο... Το λύσιμο τούτο έκανε αυτός που είχε στην κατοχή του το Βραχιόλι των ονείρων. Το βραχιόλι είχε επάνω του τους λίθους της δύναμης και του ονείρου. Αυτό το λύσιμο είχε να κανεί με την δύναμη των βασιλέων της γης.

Υλικά:

Βραχιόλι των Ονείρων
5 κούπες αλεύρι σκληρό
15 γρ νωπή μαγία ή 1,5 γρ ξερή μαγιά
2 κούπες νερό χλιαρό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
7 Σταγόνες Μυρόλι η Άγιο Μύρο
10 σταγόνες Ικετέρ
Μαχαίρι της Τέχνης η Κοπίδι του Δαυίδ
1 κομμάτι αλουμινόχαρτο

Διαδικασία:
Ρίχνουμε σε μιά λεκάνη μία κούπα χλιαρό νερό καί λυώνουμε τήν μαγιά. Στήν συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι να γίνει ένας πηχτός χυλός, τον σκεπάζουμε κι άφήνουμε σε ζεστό μέρος νά φουσκώσει. Αφού φουσκώσει βάζουμε το υπόλοιπο νερό και το αλεύρι και το ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε και το γλυκάνισο. Το αλάτι και ξαναζυμώνουμε. Ρίχνουμε λίγο αγιασμό και βάζουμε μέσα στο ζυμάρι μας, το Βραχιόλι, αφού πρώτα το έχουμε ραντίσει με 10 σταγόνες Μυρόλι και 10 σταγόνες φίλτρο του Αγίου Γεωργίου. Αφήνουμε τώρα το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί σε ένα σκιερό και ζεστό μέρος, έχοντάς το σκεπάσει καλά με μια καθαρή πετσέτα. Ψήνουμε το ψωμί μας, για μία ώρα περίπου στους 180ο. Θα βγάλεις το ψωμάκι και θα το αφήσεις για λίγο να κρυώσει. Θα ρίξεις στο μαχαίρι της τέχνης επτά σταγόνες Μυρόλι και θα αρχίσεις να κόβεις το ψωμί σε 7 κομμάτια. Καθώς θα κόβεις το ψωμί θα λές:

«Αθάνατο είναι το ονομάσου. Δυνατός θα είναι ο λόγος σου. Μεγάλος θα είναι ο δρόμος σου και δυνατά όσα θα μου προσφέρεις. Θα σπάσω κάθε λογής Μαγεία, θα σπάσω την κακιά την γλώσσα. Άγιε Γεώργιε Καβαλάρη, λύσε τούτο το κακό από την τάδε γέννα της τάδε»

Έτσι αυτός που κάνει το λύσιμο θα ψάξει να βρει το βραχιόλι ανάμεσα στα κομμάτια που θα κόψει. Τα κομμάτια του ψωμιού Θα τα δώσει στην οικογένεια, σε συγγενείς και φίλους. Μπορεί αν θέλει να το αφήσει σε ένα σταυροδρόμι να το φάνε τα περιστεράκια ή να το μοιράσει σε φτωχούς.