11 Οκτωβρίου 2018

Το βραχιόλι των ονείρων «Βακτιρ»


Το βραχιόλι των ονείρων
«Βακτιρ»

Όταν η νύχτα έπεφτε και τα πρώτα άστρα του ουρανού έβγαιναν στον ουράνιο θόλο έλαμπε δυνατά με τις επιθυμίες του το τρίτο βραχιόλι των ονείρων τα «Βακτίρ» δοσμένο από την Διώνη στην κόρη της Ρωξάνη απο την Ινδία. Μία γυναίκα με δυναμισμό, αξιοπρέπεια με την φυσική ομορφιά που έμελε να μείνει στην ιστορία ως η πρώτη κυρά  του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γιού της Ολυμπιάδαςβασίλισσα της Ηπείρου!!!!


Η Ρωξάνη κόρη του Σογδιανου ηγεμώνα είχε κρυμμένο πάντα κάτω από κρεβάτι της ένα μικρό μπαουλάκι που μέσα έκρυβε την δύναμη του τέταρτου βραχιολιού των ονείρων. Ένα βραχιόλι γεμάτο κλωστές, λίθους καις  σύμβολα που είχε την δύναμη να ξυπνήσει την δύναμη του νου και να υποτάξεις της δυνάμεις τις ημέρας και  της νύχτας! Λένε πως όταν το φόραγε κανένα πλάσμα δε μπορούσε να τις αντισταθεί. Η δύναμη του  αξεπέραστη μπορούσε να  υποτάξει κάθε πλάσμα που περπατούσε επάνω στην γη!!!!

Όταν η Ρωξάνη ήρθε στην Ελλάδα μετά τον χαμό του Μεγάλου Αλεξάνδρου η Ολυμπιάδα την έστειλε στην Ήπειρο το βραχιόλι των ονείρων της μπήκε σαν δώρο στο δωμάτιο με τους θησαυρούς της Δωδώνης και έτσι φόρεσε ένα αντίγραφο!! Λίγο μετά Αλέξανδρος Γ, Ρωξάνη και Ολυμπιάδα έφυγαν για την Πίνδα χάνοντας έτσι την ζωή τους από τον Κάσσανδρο λίγα χρόνια αργότερα στην Αμφίπολη!!!!

Αυτή ήταν η ιστορία του βραχιολιού των ονείρων της Ρωξάνης και τις Ινδίας.   Το πρώτο βραχιόλι δε βρέθηκε ποτέ αλλά γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία από την Αστραία και Μανωδέσσα που ανέσυρε τους θησαυρούς αυτούς!!!!