19 Σεπτεμβρίου 2022

Το βραχιόλι των ονείρων - “Θεολικό*”


Σύμφωνα με τις Δοξασίες των μαγισσών υπήρχαν τέσσερα βραχιόλια των ονείρων. Το πρώτο το βραχιόλι των ονείρων της Ελλάδος και το πρώτο κατα σειρά που εκπλήρωνε όλα τα όνειρα! Το Δεύτερο ήταν το βραχιόλι των τριών ευχών, δώρο στην ανθρωπότητα απο την ένδοξη Χασεψούτ! Τρίτο βραχιόλι ήταν το βραχιόλι Βακτίρ της Ροξάνης γυναίκας του Μ. Αλέξανδρου! Το τέταρτο όμως ήταν κατασκευασμένο για την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα!

Αυτό που το ξεχωρίζει ήταν οι μαγικοί λίθοι που απάρτιζαν αυτό το βραχιόλι. Οι τέσσερις λίθοι που το κοσμούσαν έφταναν μέσα βαθιά στην καρδιά και στα όνειρα σου και τα υλοποιούσε! Σε ταξίδευε μέσα στα όνειρα και σε έκανε αυτό που κυνηγούσες, αν όμως δε πρόσεξες τότε το βραχιόλι σε φυλάκιζε μέσα στα όνειρα και έχανες ότι απόκτησες απο αυτό!

Οι δύο γνωστοί της ιστορίας που φόρεσαν αυτό το βραχιόλι ήταν δύο! Η Αυτοκράτειρα Θεοδώρα που το κατασκεύασε σύμφωνα με τα σχέδια της Διώνης και Χαρίτης και ο Ιουλιανός ο “παραβάτης” που ξανά γύρισε το βραχιόλι στην Δωδώνη κρύβοντας το και αυτό στους θησαυρούς του ξακουστού Μαντείου!

Το πρώτο βραχιόλι δε βρέθηκε ποτέ αλλά μέσα απο τις ιστορίες της Μανωδέσσας και Χαρίτης γνωρίζουμε τα πάντα!

*Θεολικό σημαίνει Θεϊκό & βασιλικό