16 Σεπτεμβρίου 2022

Το βάζο της Λήθης (Γιαννιώτικο)


Τελετουργικό για να ξεχάσετε κάτι που σας πονάει η ένα πρόσωπο που σας πλήγωσε πολύ η πρέπει επιτέλους να ξεχάσετε η να προχωρήσετε παρά κάτω όταν δε μπορείτε! Αυτό ήταν τελετουργικό της Ασφοδέλιας φατρίας! 


Υλικά:

Ένα βάζο

Ένα κομμάτι χαρτί

Μαύρο μελάνι

Απάτητο χώμα

Νερό ποταμιού

Άνθη Ασφόδελου

 

Τελετή:

Σε χάση του φεγγαριού ημέρα Σάββατο και αφού έχεις πάει σε ένα ποτάμι μόνος σου και υπάρχει ηρεμία κάνε αυτό το τελετουργικό!

Πάρε ένα κομμάτι χαρτί και γράψε αυτό που θέλεις να ξεχάσεις η το πρόσωπο που θέλεις να ξεχάσεις, έπειτα με το μελάνι θα γράψεις ένα μεγάλο Χ επάνω στα γράμματα! Δίπλωσε τώρα το χαρτί με την αντίθετη σου φορά και τοποθέτησε το μέσα στο βάζο. Πάρε τώρα απάτητο χώμα και ανακάτεψε το με λίγο σκόνη απο Ασφόδελο και γέμισε με αυτό το χώμα το βαζάκι σου και σφίξε το βάζακι σου καλά. Σήκωσε το βαζάκι προς το μέτωπο σου και πες:

 

“Το νερό της λησμονιάς είναι βαθύ και ορμητικό.

Χώμα και νερό της λησμονιάς στα κατάβαθα η επιθυμία μου μακριά θα φύγει και η σκέψη μου μολις μπει στο νερό θα φύγει μακριά!”

 

Μόλις πεις τα λόγια αυτά τρεις φορές τότε γύρνα πλάτη στο ποτάμι και πέταξε το απο τον δεξί ώμο προς το ποτάμι. Φύγε μακριά και μη ξανά πας εκεί.