29 Νοεμβρίου 2017

Το Αιγυπτιακό βραχιόλι των ονείρων

Hion*
Το Αιγυπτιακό βραχιόλι των ονείρων



Μία παλιά δοξασία έλεγε πως τα βραχιόλια των ονείρων ήταν τέσσερα στο σύνολο. Το πρώτο ήταν από Λίθους μαγικούς που το απάρτιζαν από  8 μαγικούς λίθους δεμένο σε ασήμι η σε γαλάζια κλωστή σύμβολο της μάνας Διώνης. Το Δεύτερο Βραχιόλι ήταν της ένδοξης Φαραώ Χασεψούτ  μάγισσα και αυτή και κόρη της Διώνης που λατρεύτηκε σαν άντρας!!! Το βραχιόλι λοιπόν έφερε λίθους μαγικούς που λίγοι γνώριζαν την δύναμη του και το πώς μπορεί να δημιουργηθεί. Το βραχιόλι των τριών ευχών όπως αλλιώς το ονόμασαν έμεινε στην ιστορία έτσι, δε βρέθηκε ποτέ στον τάφο της.


Βραχιόλι τριών ευχών ήταν ένα βραχιόλι δεμένο με γαλάζια κλωστή (σύμβολο των μαγισσών) με λίθους και σύμβολα! Πρώτος λίθος ήταν το Τουρκουάζ, δεύτερο ήταν το κοράλλι και τρίτο ήταν ο όνυχας. Μελετημένα και δεμένα στο φεγγάρι  κατά την ώρα της έναρξης του. Το μυστικό ήταν στο δέσιμο. Τα υγρά που το ράντιζαν ήταν ακόμα ποιο δυνατά. Τέλος έπρεπε να το ενεργοποιήσουν με την δύναμη του φεγγαριού αφού πρώτα το καθαρίσουν με την ιδική τελετουργία!!! Το βραχιόλι των τριών ευχών ήταν πολύ δυνατό και οι λίθοι ήταν δεμένοι έτσι ώστε να υλοποιήσει τρείς από τις σημαντικές επιθυμίες μία μάγισσας.  Όταν η νεαρή μάγισσα έπαιρνε το βραχιόλι ακολουθούσε την διαδικασία ξυπνήματος, και μετά έτρεπε να συνδεθεί  μαζί του!

Το βραχιόλι των Ευχών

Σύμφωνα με τον μύθο η Χασεπσούτ η πρώτη Φαραώ γυναίκα με αυτό το βραχιόλι εκπλήρωσε τρείς επιθυμίες!!!! Η πρώτη ήταν να κυβερνήσει  σαν Φαραώ! Η Δεύτερη ήταν να παραμείνει  γνωστό το όνομα της ενώ η Τρίτη ήταν να έχει την συνείδηση της ελαφριά σαν το πούπουλο! Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε πως το βραχιόλι σου εκπληρώνει τις τρείς ευχές! Δεν πρέπει να είσαι επιπόλαιος!!!! Επίσης έχει την ίδια ιδιότητα όπως αυτή του αρχικού ελληνικού βραχιολιού των ονείρων!

*μαγική λέξη που σημαίνει «Βραχιόλι των τριών ευχών»