23 Μαΐου 2016

Μαθήματα Μαγείας: Πόσα ξόρκια επιτρέπονται;

Τελετή Ευχαριστίας του Papa Legba
Η ποιο συχνή ερώτηση που αφορά την μαγεία στους «νεόφυτους μάγους» είναι πόσα ξόρκια επιτρέπονται την ημέρα, τον μήνα και τον χρόνο. Μία φορά σας έγραψα και είχα πει 1 την ημέρα, 4 τον μήνα και 13 με 14 τον χρόνο. Όταν λοιπόν με ρώτησαν αυτό σκέφτηκα πως αν είχαν την δυνατότητα να κάνουν περισσότερα τι θα έκαναν? 

Ηθικός κώδικάς! 
Το χρονικό όριο λοιπόν μπήκε εξεπίτηδες για να μπορέσετε να κατανοήσετε την μαγεία σαν λειτούργημα και όχι σαν τελευταία λύση που δεν έχω τι να κάνω ας κάνω ένα ξόρκι. Υπάρχουν «άτομα» μέσα στο φόρουμ και έξω από το φόρουμ που κάθε μέρα μας παίρνουν στο τηλέφωνο και μου λένε: 


Έκανα αυτό, , έκανα εκείνο, έκανα το άλλο… με αποτέλεσμα να χαθεί η πραγματική ουσία της μαγείας και της σοφίας αυτής. Όταν οι μάγισσες δημιουργούσαν τα ξόρκια και τα αντικείμενα αυτά, δεν είχαν σκοπό να φτάσουν στα χέρια του κάθε «καταχραστή» Ναι όπως το ακούτε καταχραστή και να σηκώνει ανά 5 μέρες το νου και την γνώση για να φέρει τον γκόμενο πίσω. 

Εξ αρχαιοτάτων χρόνων η μαγεία επιδρούσε ως τελευταία λύση στο πρόβλημα της μάγισσα και όχι ως «με χώρισε» θα τον επαναφέρω, με κεράτωσε θα τον δέσω. Σαφώς και αυτή είναι η λειτουργία τους, αλλά με βάση το φρένο και την γνώση πότε πρέπει να τα πράξουμε. 

Πάν μέτρων άριστων!
Δεν ξυπνάμε ένα πρωί και κάνουμε ξόρκια επειδή θυμηθήκαμε τον γκόμενο που χάσαμε τρία χρόνια πριν, αλλά ούτε χωρίζουμε τον πρώην άντρας μας επειδή έπιασε γκόμενα και έχουμε εγωισμό. Η μαγε
Μαγικό φίλτρο υποταγής
ία χρησιμοποιούταν ένα σπίτι διαλυόταν, όταν υπήρχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αλλά και όταν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με άλλη μάγισσα 
(προστασία). Αυτό γινόταν για να προστατευτούμε αλλά και να φτιάξουμε την ζωή μας… Το μέτρο λοιπόν μπαίνει σε εσάς ως ηθικός κώδικας και ως μέτρο ξορκιών για να μην κάνετε ξόρκια σε όλο τον κόσμο. 

Σεβασμός στο πνεύμα και στης επιθυμίες σας! Ένα ξόρκι μπορεί να γίνει για μία επιθυμία… υπάρχουν άτομα που θέλουν δύο άντρες, η παρά πάνω λεφτά από αυτά που έχουν. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν την επίγνωση της δύναμης που έχουν στα χέρια τους. πρέπει να καταλάβετε πως πρώτα πρέπει να δείξετε σεβασμό στον εαυτό σας και μετά στην τέχνη. Πρέπει να διαλέξετε έναν γκόμενο, και όχι δύο για να έχουμε γκαβάτζα η εναλάξ. Σεβαστείτε την επιθυμία σας και διαλέξτε πραγματικά αυτό που θέλετε στην ζωή σας. Είστε πολλές που σε εμάς ήρθατε για τον Κώστα, κάνατε ξόρκια και σε 4 μήνες τελικά θέλετε και τον Γιάννη.(αυτό είναι ένας άλλος κλάδος που θα σας τα χώσω μία μέρα)… 

Ηθικός φραγμός μέτρου ξορκιών. 
Κρατήστε την δύναμη αυτήν στα χέρια σας και μετρήστε της επιθυμίες σας.
Τότε θα καταλάβετε πόσα ξόρκια πρέπει να κάνετε κάθε χρόνο, μέρα, μήνα.. 

Με εκτίμηση και σεβασμός στην τέχνη 
Νίνο Αυγέρης