23 Δεκεμβρίου 2016

Η μαγεία της Φωτιάς - Ιερές τελετές

~Η μαγεία της Φωτιάς~

Ιερές τελετές 


Η φωτιά ανέκαθεν έπληξε τον θρησκευτικό φόβο στις καρδιές. Η συνεχώς μεταβαλλόμενη μορφή, το χρώμα, η ζέστη, καθώς και οι φυσικές αλλαγές που κάνει - όλα αυτά δημιούργησαν την μαγεία. Πριν οι άνθρωποι μάθουν να δημιουργούν την φωτιά, ο κόσμος θα έπρεπε να ήταν πραγματικά σκοτεινός.

Ενώ η λεγόμενη "λατρείας της φωτιάς" δεν είναι παρά μια κομψή μεταφορά για τη μυστικιστική λατρεία του σεξ, ωστόσο υπήρχαν αρκετές θρησκείες που πραγματικά θεωρούσαν ότι η φωτιά ήταν σύμβολο του θείου. 
Ποιος δεν έχει ακούσει για την ιερή φλόγα που υποστήριζαν οι ρωμαϊκές παρθένες (Εστιάδες η Βεστιάδες) στους βωμούς της Εστίας η Vestas που καίγετε μέχρι και σήμερα. Η αιώνια φλόγα διατηρείται στις εβραϊκές συναγωγές  αλλά και στα καντήλια των Εκκλησιών όπως επίσης και στα μνημεία ολοκαυτώματος και πολέμου προς τιμήν των πεσόντων στρατιωτών.

Η δύναμη της φωτιάς έκανε τους αρχαίους να την λατρεύουν.  Δεν είναι τυχαία η μαγεία της Φωτιάς που στον βωμό μας καίμε κεριά που κατα την διάρκεια της τελετής η του ξορκιού και αυτό γιαί τα κεριά εχουν τις δικές τους ενέργειες με τις προσευχές. 

Η μαγεία των κεριών για άλλη μια φορά γίνεται απίστευτα δημοφιλής, πιθανώς λόγω της απλότητας και της απόδοσης. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι η μόνη εύκολα προσβάσιμη μορφή μαγείας που απέχει πολύ απο το σήμερα και αυτό το είδαμε στα μαθήματα "Η μαγεία της φωτιάς" που κάναμε! 

Η φωτιά μπορεί να δημιουργηθεί όπου μπορεί να αναφλεγεί με ασφάλεια η και χωρίς ασφάλεια. Ένα σπίτι ή ένα υπαίθριο τζάκι, ένα μπάρμπεκιου, ένα καθαρό οικόπεδο ή ένα ειδικά σκαμμένο καλά περιτριγυρισμένο από τούβλα ή πέτρες μέρος. Όλα θα λειτουργήσουν αν μπορείτε να κάνετε μια φωτιά όπου θα συμβολίσει την μαγεία που θα κάνετε!

Μέσα στα γριμόρια των Αμβρόσιων μαγισσών βρέθηκαν τελετές προστασίας, λυσίματος μαγείας αλλά και δυνατές τελετές μύησης. οι πρακτικές ήταν μυστικές και τόσο δυνατές που θα άλλαζαν τον κόσμο!