Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Κίρκια Μάγια και τα κεριά γουρούνια

Κίρκια Μάγια

Σύμφωνα με την Μυθολογία η Κίρκη ήταν μάγισσα κατα τα άλλους ήταν Νύμφη. Έμεινε στην ιστορία ως η μάγισσα που έκανε τους άντρες του Οδυσσέα γουρούνια και μεταφράστηκε ως η πρώτη γυναίκα που έμαθε οτι οι άντρες ήταν γουρούνια (!!!!!).

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την μάγισσα η νεότερες δημιούργησαν τα Κίρκια μάγια, αυτά ήταν μάγια και ξόρκια με ομοιώματα γουρουνιών που έκαναν τον άντρα σκυλί έτοιμο να υπακούσει, όπως επίσης για να τον δέσει και να μην μπορεί να πάει με άλλη. Αυτά όμως τα ομοιώματα ήταν κυρίως απο πηλό και άναβαν δίπλα τους κεριά η καντήλια.
 Η γιαγιά μου την δεκαετία του 70 πήρε αυτήν την πρακτική και δημιούργησε μία σειρά κεριών σε μορφή γουρουνιών σε χρώμα, πράσινο που ήταν για τα χρήματα, ροζ που ήταν για τον έρωτα, μαύρο που ήταν για να τιμωρήσει έναν εραστή και οχι μόνο και λευκό για να φύγουν τα εμπόδια και τα μάγια και όλα αυτά μέσα περιείχαν λάδια και σκόνες βοτάνων που έκρυβαν την δύναμη να ξυπνήσουν τις δυνάμεις!


Μέχρι στιγμής έχουμε δει τα κόκκινα Κίρκια(ροζ κερί για δέσιμο και ξεσήκωμα) και τα πράσινα Κίρκια (για χρήματα και αφθονία)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου