27 Σεπτεμβρίου 2018

Ρίζα Μανδραγόρα




Ριζα Μανδραγόρα απο το Μυρόλι

Μανδραγόρας(Προσοχή Τοξικό)


Κλασικό βότανο που χρησιμοποιείται για την μαγεία. Ο Μανδραγόρας ήταν είναι και θα είναι ο Βασιλιάς των μαγικών φυτών. Τουλάχιστον εγώ έτσι θα ήθελα να τον ονομάσω!

Ο Μανδραγόρας είναι μία ρίζα που χρησιμοποιούν πολύ για να κατασκευάσουν τα ερωτικά τους φίλτρα για να παρέχουν τις παραισθησιογόνες ουσίες του φυτού. Έμεινε γνωστός στην ιστορία η μορφή της ρίζας του επειδή μοιάζει με αγκαλιασμένο ζευγάρι η ακόμα και μεμονωμένη μορφή του.  Στην Αττική πολύ κουβαλούσαν σε ένα κόκκινο σακουλάκι με ένα κομμάτι ρίζας μανδραγόρα σαν ερωτικό φυλαχτό για να προσελκύσουν τον έρωτα.


Μάζεμα –
Δοξασίες υπάρχουν πολλές γύρο από τον μανδραγόρα, ωστόσο η ποιο βασική είναι το μάζεμα. Πώς να ξεριζώσουν τον Μανδραγόρα!
Λένε οι παλιές πως πρέπει να είναι πανσέληνο και να κάνουν τρείς κύκλους από αλάτι να διαβαστούν οι προσευχές και αφού έχουν σκάψει γύρο γύρο από το φυτό, τότε δένουν την ρίζα με ένα σκοινί το σκύλο τους και να το τραβίξει. Αυτό λεει γιατί όταν ο Μανδραγόρας τον τραβήξεις σε πιάνει η κατάρα του από τις φωνές.  Φυσικά ο μύθος καταρρίφτηκε από τους επιστήμονες όταν συνειδητοποίησαν πως όταν ξεριζώνεις τον Μανδραγόρα η ρίζες που κόβονται εξαπολύουν μία ουσία που τρελαίνει και γιατί όχι να σκοτώσει!

ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΤΟΝ ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ!!!

Εμείς στο Μυρόλι έχουμε αυθεντική ρίζα Μανδραγόρα που έρχεται  από  την Αίγυπτο.

Για παραγγελία: 2108612110