28 Ιανουαρίου 2019

Μαγεία των κεριών - κεριά προσφορών


Κεριά προσφορών
The master book of Candles burning of how to burn candles ever purpose

Όπως είχα γράψει στην αρχική δημοσίευση των αστρικών και ζωδιακών κεριών το βιβλίο του Henry Gamache «The master book of Candles burning of how to burn candles ever purpose» είναι η αρχή της μαγείας των κεριών στην Ελλάδα αφού τα περισσότερα βιβλία έχουν συνταγές μεταφρασμένες και κακογραμμένες σύμφωνα πάντα με τα δικά τους. Χωρίς ωστόσο να δώσουν πηγές η ακόμα και να πουν ότι το άλλαξαν.

Το κερί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην μαγεία αφού συμβολίζει το φως αλλά και την φωτιά, ένα από τα τέσσερα τελετουργικά στοιχεία της φύσης στην μαγεία. Ο κάθε ένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κεριά ανάλογα με την περίπτωση. Ποιος θα κρίνει αν το ροζ είναι για την υγεία; Ποιος θα πει  ότι το μπλε χρώμα δεν είναι για την τύχη! Ο κάθε ένας λοιπόν τοποθετεί το χρώμα του ανάλογα με τις πεποίθησης  του και το πως αντιλαμβάνεται το χρώμα!
Οι μάγισσες των Ιωαννίνων δεν διαφέρουν πολύ από αυτά που θα γράψω ωστόσο προτιμώ να πάω μαζί με έναν συγγραφέα που έγραψε το βιβλίο του το 1942 στην New York παρά σε ένα βιβλίο 20 χρόνων μεταγενέστερο και παραλλαγμένο!!!

Μυστικές συνταγές μαγείας! 
Το Μυρόλι έχει γράψει ένα πλήρες οδηγό κεριών στο βιβλίο «Μυστικέςσυνταγές μαγείας» σύμφωνα με τις μάγισσες των Ιωαννίνων κατά παράδοση και το πως το κάναμε εμείς!.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το ακολουθήσετε! Στα δια ταύτα λοιπόν! Ακολουθώντας πάντα τον Henry Gamache τα τελετουργικά κεριά έχουν ως εξής:






Δημοφιλής αποδεκτός συμβολισμός των κεριών

Λευκό κερί – Συμβολίζει την αγνότητα την αλήθεια την πνευματική δύναμη, και την  υλοποίηση!

Κόκκινο κερί – Συμβολίζει την αγάπη την υγεία και την δύναμη το σθένος!

 Ανοιχτό μπλε- συμβολίζει την πνευματική κατανόηση, την ανακούφιση την ευτυχία την ηρεμία της γαλήνιές σκέψης την δύναμη να αντιληφθείς την προστασία!

Σκούρο μπλε- όξινο, καταθλιπτικό, ατυχές υποτονικό , κυκλοθυμικό.

Πράσινο – χρήματα, πλούτος, οικονομική επιτυχία, καλές καλλιέργειες και συγκομιδή.

Χρυσό (Κίτρινο)- το χρώμα της έλξης, μαγνητικό, υπνωτικό, γοητευτικό, προσέλκυσης, συναρπαστικό, πίστης, γοητευτικό, χαρούμενο, μαγευτικό!

Πρασινοκίτρινο – διαταραχές , όπως ζήλια ασθένεια, δειλία, θυμός,

Βυσσινί – το ίδιο με το κόκκινο αλλά ελαφρός τροποποιημένο από τις χρυσές δονήσεις!  

Καφέ - ουδέτερο ειδικό, αναστάτωση, διστακτικό, ασυμβίβαστο, αβέβαιο.

Χρυσοκαφέ – αντιμετώπιση όλους τους κραδασμούς, του καφέ, δυναμικό, αισθητικό, οριστικό, όχι δισταγμός, επιθετικός σιγουριά.

Γρανίτη – το ίδιο με το κόκκινο αλλά με μερικές δόνησής του μπλε! Κατανόηση της αγάπης, ισχυρό υγιές μυαλό και σκέψεις, έντονη θέληση να κάνουμε πράγματα. Συναρπαστικό.

Ρόζ – Επιτυχία Νίκη του κακού , νικητής στην αγάπης, καθαρή ζωή, τιμή (αξιότιμος!)

Μαύρο – Θλίψη, πένθος, κακό δυσάρεστος.

Κοκκινοπό καφέ – όπως το χρυσό καφέ αλλά με τις δονήσεις του λόγου κόκκινου κραδασμού, αβεβαιότητα στην αγάπης.

Χρυσό και ασημή – εξουδετερώνουν τις μαύρες δονήσεις! Άρα ο συμβολισμός του είνι η Νίκη του καλού έναντι του κακού.

Πορτοκαλί – επειδή είναι ένας συνδυασμός κίτρινου και κόκκινου, μπορείτε να περιμένετε ένα ευχάριστο μείγμα κραδασμών και από τα δύο βασικά χρώματα. Έτσι συμβολίζει: διεγερτικό νεύρων, κάθαρση εγκεφάλου, χτίστης μυαλού(?), ενθάρρυνση, προσαρμόστηκα σε διάφορες διάθεσής, : προσωπικότητα, θαρραλέος, ισχυρός στην αγάπη, ενεργός σε οικονομικά θέματα.

Μοβ – είναι ένας συνδυασμός των δύι κύριων χρωμάτων κόκκινο και μπλε, επομένως αναζητάμε τους κραδασμούς των βασικών χρωμάτων!!!
Άρα: είναι δυνατό για την προώθηση παγκόσμιων φιλοδοξιών, ξεπέρασμα εμπορικά εμπόδια, υψηλή τάση, μεγάλη δύναμη. Ένα χρώμα το οποίο πρέπει να λαμβάνεται σε μικρές δονήσεις!

Οκ αντιλαμβάνεστε ότι η χρήση των κεριών προσφορών είναι τελείως διαφορετικές με αυτές που ξέραμε μέχρι σήμερα! Δε ξέρω κατά πόσο υσχεί αυτός ο πίνακας χρωμάτων, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τρόπος που τα έχει τοποθετήσει κάπου τα διάβασε κάπου τα τοποθέτησε κάπου τα μετάφρασε! Προσπάθησα να κάνω την σωστή μετάφραση με τρία λεξικά και όχι google Translate για την σωστή ερμηνεία των κεριών.,
Η γνώση είναι αυτή και πρέπει να την γνωρίζουμε, αν πάλι δε σας αρέσει δε σας αναγκάζει κανείς να τις ακολουθήσετε!

Με τα τιμής!
Νίνο Αυγέρης!!!