23 Απριλίου 2020

Τα 13 ιερά ζώα της τύχης (Μέρος πρώτο)


«Τα 13 ιερά ζώα της τύχης»

Σύμφωνα με τις μάγισσες των Ιωαννίνων στα γραπτά τους βρέθηκαν 13 ιερά ζώα που με την μορφή τους και τον συμβολισμό τους έφερναν την τύχη στην ζωή μας. Μπορεί να υπάρχει στο σπίτι μας, αλλά μπορεί να υπάρχει και σαν φυλαχτό, κρεμαστό στο λαιμό, εικόνα αλλά και σαν αγαλματίδιο…

Τα 13 αυτά ζώα τα είχαν στο μπαούλο τους ακόμα και για τελετές. Παράδειγμα όταν ήθελαν να προστατευτούν και να νιώθουν δύναμη είχαν την Αρκούδα. Ενώ αν ήθελαν είχαν την Νυχτερίδα!



Νυχτερίδα
Βασίλισσα σε αυτήν την κατηγορία είναι η Νυχτερίδα. Είναι το σύμβολο της απόλυτης τύχης και αυτό γιατί το «Τυχερό κοκαλάκι της νυχτερίδας» Η νυχτερίδα σαν σύμβολο φέρνει ευτυχισμένη ζωή. Μπορείτε να έχετε μία εικόνα η ένα ασημένιο κόσμημα αλειμμένο έλαιο τύχης. Είναι εξειδικευμένο ζώο για να αποφύγει τους κίνδυνους και τα εμπόδια, οπότε συμβολίζει την προστασία. Ίσως η παρουσία τους να μην είναι τόσο όμορφη αλλά φέρνει ευεξία, υγεία και πλούτο!




Βάτραχος
Ο Βάτραχος συνδέεται απόλυτα με την τύχη αλλά και με την βροχή. Στα Ιωάννινα έχουμε ιδιαίτερη λατρεία στους Βατράχους. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε και το «Κερί βάτραχο» που είναι για προσέλκυση τύχης και χρημάτων. Τον βάτραχο θα τον χρησιμοποιήσουν για να φέρουν γονιμότητα μεταμόρφωση και ταξίδι. Στα γραπτά των μαγισσών βρέθηκε ένα ξόρκι που μπορεί να σου αλλάξει την ζωή όπως ο βάτραχος άλλαξε και έγινε πρίγκιπας!



Ο λαγός
Ένα κατεξοχήν ζώο αφιερωμένο στην τύχη του αφού έχουμε το γνωστό «Λαγοπόδαρο» που φέρνει τύχη σε όποιον το κατέχει! Το συσχετίσανε το Πάσχα (Εβραϊκό Πεσάχ) λόγο της γονιμότητας και του τοκετού αφού είναι εκπληκτική ικανότητα για τεκνοποίηση. Τα τυχερά του πόδια συνδέθηκαν με τις μάγισσες έτσι μέσα στα λεγόμενα «Απόκρυφα κεριά» των μαγισσών των Ιωαννίνων βρέθηκε ένα κερί σε μορφή λαγού  που καιγόταν ως βοηθητικό για να τρέξει μία κατάσταση η να φέρει τύχη!



Κουκουβάγια
Αυτό το τυχερό και όμορφο ζώο συνδέεται με την διαίσθηση και την Σοφία. Σύμβολο της θέας Αθηνάς θα σε βοηθήσει στο έπακρον και θα σου δώσει θεοτικό κύμα στην ζωή σου. Τα μεγάλα μάτια του συνδέονται με την νοημοσύνη και να την εξυπνάδα για αυτό και το χρησιμοποιούν για την μελέτη και τις σπουδές αλλά και για κάθε πνευματική δραστηριότητα. Δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιούμε το «κερί κουκουβάγια» για την μελέτη και την σαγήνη. Είναι ωστόσο προστατευτικό σύμβολο αφού αθόρυβο πετάει και πιάνει τον εχθρό του και την τροφή του.  Είναι ένα ζώο με δύο έννοιες αφού είναι και δυσοίωνο αφού όταν ακούγεται η κουκουβάγια έξω από το σπίτι σου ξέρεις ότι θα φέρει τον όλεθρο και τον θάνατο!



Αρκούδα
Σύμφωνα με τα γριμόρια των μαγισσών της Ηπείρου η Αρκούδα ήταν ένα σύμβολο θαυματουργής δύναμης, προστασίας και γονιμότητας.
Συνδέθηκε απόλυτα με τον αστερισμό της «Άρκτου» και εχει υπερφυσικές δυνάμεις και αυτό γιατί από την στιγμή που θα γεννηθεί μέχρι να πεθάνει συντηρούνται μόνα τους μέχρι και την αδρανοποίηση της Χειμερία νάρκης που επιβιώνει! Είχαν στο μπαούλο τους ένα άγαλμα αρκούδας που το χρησιμοποιούσαν για πολλούς σκοπούς.



Ταύρος
Ένα απόλυτο σύμβολο σταθερότητας και ένδειξη εξουσίας. Οι μάγισσες των Ιωαννίνων είχαν αρκετά ξόρκια που μία μορφή ταύρου, η σφραγίδα η τον αστερισμό του Ταύρου που χρησιμοποιείται για ερωτικά ξόρκια αλλά και για χρήματα. Σαν ζώο τον συνέδεσαν με την αγάπη, την καλή τύχη, την γονιμότητα και ευλογεί την οικογένεια. Τα ξόρκια της δύναμης χαρακτηρίζουν το ζώο αυτό έτσι το κατατάσσουν δεύτερο σε αυτήν την λίστα! Στα ξόρκια της Stellar Uranium ο Ταύρος και ο αστέρας Αλντεμπαράν χρησιμοποιείται για να φέρουν πλούτο και ευημερία στο σπίτι τους.