18 Μαΐου 2020

Τα 13 ιερά ζώα της τύχης (Μέρος δεύτερο)


«Τα 13 ιερά ζώα της τύχης»

Και συνεχίζουμε τα δεκατρία ιερά ζώα που φέρνουν τύχη και ευημερία στην ζωή μας. Να θυμάστε ότι μπορεί να είναι από εικόνα, άγαλμα η κρεμαστό στο λαιμό μας. Αρκεί να το ενεργοποιήσετε ώστε να είναι φυλαχτό. Μπορείτε να το αλείψετε με κάποιο λάδι τύχης η φίλτρο τύχης η ακόμα και να κάνετε ένα ξόρκι τύχης η χρημάτων η ευημερίας και να βρίσκεται και αυτό κοντά στα κεριά έτσι ώστε να λάβει την απαραίτητη ενέργεια!

Άλογο
Από την αρχαιότητα το άλογο συμβόλιζε πάντα την ελευθερία. Και είναι ένα ζώο που φέρνει τύχη σε όποιον το κατέχει! Αν ρίξουμε ένα βλέφαρο πίσω στους ινδιάνους θα δούμε ότι το άλογο συμβολίζει τους πολεμιστές που έφυγαν ένδοξα σε μία μάχη και γυρνάνε έτσι.

Είναι σύμβολο τύχης, δύναμη, θέλησης, ομορφιάς και χάριτος. Τα άλογα έχουν και την μαντική ικανότητα, λένε ότι αν πέσουν κάτω και χάσουν την αίσθηση τους σημαίνει ότι θα κάνει σεισμό η ακόμα και στο σπίτι θα έρθει το θανατικό. 


Σαύρα
Η Σαύρα θεωρείτε ένα σημαντικό ζώο της τύχης. Και αυτό γιατί είναι πλάσμα της νύχτας και προστατεύει τον εαυτό του ανάμεσα στις πέτρες! Στις μάγισσες των Ιωαννίνων βρίσκουμε στις γραφές τους ένα κερί σε μορφή Σαύρας σε διάφορα χρώματα που φέρνει τύχη η φέρνει συμφορές. Μορφή Σαύρας είναι και η Σαλαμάνδρα το ιερό ερπετό της φωτιάς που φέρουμε στον βωμό μας κάθε φορά που ανάβουμε κεριά. Το σύμβολο της Σαύρας θα σου φέρει τύχη και προστασίας από τους εχθρούς σου!


Ο Χοίρος η γουρούνι
Και ποια δεν έχει κάνει το δέσιμο του Γουρουνιού η το ξόρκι με το γουρούνι που φέρνει χρήματα; Και ποιος από μικρός δεν ειχε έναν κουμπαρά σε μορφή γουρουνιού; Στην Κίνα είναι το απόλυτο σύμβολο τύχης, ωστόσο στην Ηπειρωτική μαγεία το θεωρούμε σύμβολο τύχης για αυτό υπάρχει και το κερί πράσινο γουρούνι και αυτό που βγάλαμε πρώτα από τα γριμόρια των μαγισσών. Τα Κίρκια μάγια ήταν συνυφασμένα με αυτό το ζώο. Το μαύρο κερί γουρούνι όμως δημιουργήθηκε από τις μάγισσες από τον συμβολισμό των γουρουνιών των Γαδαρηνων που πέρασε ο Ιησούς τα δαιμονια. 


Ελέφαντας

Αυτό το ζώο συνδέθηκε με την τύχη λόγο του Βασιλιά Πύρρου για τις μάγισσες των Ιωαννίνων επειδή ήταν αυτά που είχε  στο στρατό του όχι μόνο ο Βασιλιάς Πύρρος αλλά και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Αννίβας* και όλοι οι μεγάλες στρατηλάτες. Στα γραπτά τους βρέθηκε σε μορφή κεριού ένας ελέφαντας που φέρνει τύχης και ευημερία. Στην κίνα και συγκεκριμένα στο Feng soui θεωρούν πως ο ελέφαντας πρέπει να τον τοποθετήσουμε στην πόρτα με τον ποπό του να κοιτάζει την πόρτα έτσι ώστε να έρχονται τα λεφτά.


Το ψάρι
Το ψάρι θεωρείτε το ζώο που συνδέεται με τον Ιησού Χρηστό. Ωστόσο στα γραπτά των μαγισσών βρέθηκε το «Χρυσό ψάρι» ένα ιδιαίτερο σύμβολο ευημερίας. Ας μη ξεχάσουμε ότι είναι και το 8ο ζώο του Βούδα. Στο βιβλίο μας «Μυστικές σταγές μαγείας» έχουμε αναφερθεί για το κερί ψάρι που σκορπάει λαχτάρες και έρωτες.
Ένα ψάρι μπορεί να φέρει τύχη και ευημερία αλλά και αρμονία. Στην αρχαία Ελλάδα θεωρούσαν το Χρυσό ψάρι ως σύμβολο καλού γάμου και σχέσης. Άλλοι πάλι λένε ότι το ψάρι φέρνει κακοτυχία μέσα στο σπίτι αν είναι σε ενυδρείο. Ο κάθε ένας πιστεύει αυτό που θέλει!

Κύκνος
Ο Κύκνος ήταν το φτερωτό πλάσμα του έρωτα! Οι μάγισσες ήξεραν ότι ο κύκνος είναι μονογαμικό πτηνό. Έτσι για αυτή την ιδιότητα έφτιαξαν την «Κυκνόσκονη» Η λίμνη των Ιωαννίνων εκτός από Βατράχια και χήνες έχει και υπέροχους κύκνους που τα φτερά του χρησιμοποιήθηκαν για να γράψουν σε παπύρους με μελάνι, έτσι θεωρείτε ένα απο τα τυχερά ιερά ζώα. Θεωρείτε πτηνό της αγάπης γιατί η Αφροδίτη πετούσε στην πλάτη ενός κύκνου.


Κατσίκα Αίγα
Η Αίγα η η κατσίκα ήταν άλλο ένα από τα ιερά ζώα των μαγισσών της Ηπείρου. Την θεωρούσαν πολύ τυχερό και αυτό γιατί ήταν το ζώο που έθρεφε τον μικρό Δία, η συγκεκριμένη ονομαζόταν Αμάλθεια. Έτσι για αυτό το σκοπό είχαν στα χέρια τους μία σκόνη τύχης που την ονόμαζαν «Αμάλθεια» φτιαγμένη από 17 μαγικά βότανα! Ένα ομοίωμα κατσίκας με πολλά νομίσματα στα πόδια της έφερνε τύχη στο σπιτικό τους. 

Και εδώ τελειώνουμε με τα 13 ιερά ζώα της τύχης και τις μαγικές ιδιότητες τους...