4 Σεπτεμβρίου 2020

Αστερισμός Λέων - Stellar Uranium (Μέρος πρώτο)

Λέων - Ιέρες Τελετές (Μέρος πρώτο) 

Απο τον Αστερισμό στον λέοντα της Αμφίπολης και τους Βασιλιάδες, αντιλαμβάνεσται οτι εδώ δε μιλάμε για έναν απλό αστερισμό ούτε θα μιλήσουμε για απλά πράγματα! Θα δούμε δύο σημαντικά αστέρια με βασικό τον Βασιλικό αστέρα Regulus αλλά και άλλα αξιοπερίεργα αυτού του Αστερισμού!


Λίγα λόγια για τον Λέοντα!
Ο Αστερισμός του Λέοντα βρίσκεται στο δεύτερο τεταρτοιμόριο του ουρανού και ο Λέοντας κυβερνά τον 5ο οίκο! Βρίσκεται ανάμεσα στον Καρκίνο και στην Παρθένο και σαν Αστερισμός περιέχει 123 Αστέρες και τα 15 ειναι σταθεροί αστέρες (Fixed stars). Στην κοσμική αστρολογία ο αστερισμός του Λέοντα συνδέεται με βασιλικά γεγονότα. Όπως με τον θάνατο η την ύψωση βασιλιάδων αλλά και την οικονομία μίας χώρας που θα αναφερθούμε σε αυτά!
Ένα αξιοπερίεργο του αστερισμού είναι οτι η Φούντα της ουράς του διακόπηκε και έγινε ένας άλλος αστερισμός που ονομάστηκε αργότερο “Κόμη της Βερενίκης”.
Κάτω απο τον αστερισμό βρίσκεται ένα αστέρι με την ονομασία Βολφ 359 είναι ένας απο τους κοντινούς του ηλιακού μας συστήματος και απέχει απο εμάς μόνο 7.7 έρη φωτός!  Για τους καμπαλιστές ο αστερισμός είναι η 11η κάρτα ταρώ που είναι η Δύναμη!

Ο Μύθος!
Είναι λογικό οτι ο λέοντας αυτός θα ήταν ο Λέων της Νεμέας, ο πρώτος άθλος του Ηρακλή και ήταν ένας βασιλικός αστερισμός αφού ο Μανίλιος μας αποκάλυψε οτι είναι του Δία και της Ήρας και αυτό αποδίδετε στον βασιλικό αστέρα Regulus ή Βασιλίσκος! Στον Μανίλιο φυσικά βλέπουμε  και οτι ήταν κυβερνήτης της Μακεδονίας για αυτό και έχει το χαρακτηριστικό σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας, γιατι ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης του Λέοντα. Ο Λέων σαν ζώο είναι ο βασιλιάς για αυτό και εχει βασιλική διάθεση!

Το Σύμβολο
Σύμφωνα με τους περισσότερους στο σύμβολο του Λέοντα στην αστρολογία απεικονίζει την χαίτη του Λέοντα, άλλοι πάλι υποστηρίζουν οτι βλέπουμε την ουρά του και τον αστέρα Denebola (Ντενέμπολα). άλλοι πάλι υποστηρίζουν οτι είναι μία μικρή παραλλαγή του γράμματος Λ αρχικό γράμμα της Λέξης!

Στο δεύτερο μέρος θα μιλήσουμε για την Εποχή του Λέοντα αλλά και τον Αστέρα Regulus και το πως οι μάγισσες το χρησιμοποιούσαν! Ενώ στο τρίτο μέρος θα μιλήσουμε για τον Denebola και τις μυστικές τελετές τους και για τις Λέοντιδες, όπως επίσης σημαντικά πράγματα που έγιναν επάνω στον αστερισμό του λέοντα! Αυτό το ταξίδι θα σας αρέσει είτε είστε λέοντες είτε οχι!