2 Οκτωβρίου 2021

Αστερισμός Κόμη της Βερενίκης - Stellar Uranium


Στις μάγισσες των Ιωαννίνων πρίν λίγες μέρες έγραψα για την πόλη της Βερενίκης στην Ήπειρο. Αναζητώντας στο διαδίκτυο πιά ειναι η Βερενίκη ανακάλυψα οτι η Βερενίκη σχετίζετε με τον αστερισμό της Κόμης της Βερενίκης!

Λίγα λογια για τον Αστερισμό

Ο Αστερισμός της Βερενίκης βρίσκετε βόρεια του

αστερισμού της Παρθένου μεταξύ του Βοώτη και της Μεγάλης Άρκτου. Η παλιά ονομασία του αστερισμού είναι Comah. Στα εβραϊκά ήταν COMA που σημαίνει επιθυμητό. Σαν αστερισμός προστέθηκε στο κατάλογο απο τον Ερατοσθένη το 300μ.χ και αναφέρετε στην Βερενίκη γυναίκα του Πτολεμαίου πεθερά του Βασιλιά Πύρρου η οποία έκοψε τα μαλλιά της και τα τοποθέτησε στο ναό της Αφροδίτης όπου και κλάπηκαν. Λέγετε οτι ο Αστερισμός αυτός θα σου δώσει έναν επιτηδευμένο αλλά και καλοθρεμμένο τρόπο ζωής με μεγάλη προσωπική γοητεία, αλλά μπορεί να σε οδηγήσει σε μία απραγή και διαλυμένη ζωή. Αναφορές λένε πως προκαλεί επίσης Τύφλωση αλλά και ελαττωματική όραση. Σαν αστερισμός ο άραβας αστρολόγος αναφέρει τους Πέρσες και τους Χαλδαίους αλλά και τους Αιγύπτιους αλλά μιλάει για μία παλιά εικόνα μίας γυναίκας που κρατάει ένα βρέφος, έτσι ταυτίστηκε με τον Χρηστό!

Ο αστερισμός περιέχει 66 αστέρες με 3 απλανής και ορατά με το μάτι οι 33

Απλανής Αστέρες


Ο Αστερισμός της κόμμης περιέχει τρείς απλανής αστέρες με κωδική ονομασία Γ come Langweiyiti , Β Come Zhoudingyi, και Α Come Diadem.

Σαν αστέρες δεν εχουν καταγραφεί οι Φύσης τους ωστόσο σε μία γρήγορη αναφορά δείχνει πως ο Diadem βρίσκεται στις 08 57 μοίρες του Ζυγού με Φύση Κρόνου και Ερμή και βοηθάει στην γοητεία και την δημοτικότητα αλλά και στις γυναικίες θυσίες αλλά και την γυναικία δύναμη! Το όνομα Diadem σε μία άγνωστη γλώσσα σημαίνει “Στέμμα η κορόνα”