17 Δεκεμβρίου 2021

Αστερισμός Λύρα - Stellar Uranium


Αυτή την φορά θα σας γράψω έναν απο τους πιο όμορφους αστερισμούς και αγαπημένους! Το καλοκαίρι στο χωριό κάθομαι ώρες ατελείωτες και τον χαζεύω και σκέφτομαι αυτό που μου έλεγε η Μανωδέσσα! Οτι προερχόμαστε απο εκείνον τον πολιτισμό που τώρα πιά δεν υπάρχει!

Λίγα λόγια για τον αστερισμό

Είναι ένας Βόρειος αστερισμός και βρίσκεται πάνω απο τον αστερισμό Aquila μεταξύ αστερισμού Ηρακλή και Κύκνου και τα αστέρια εκτείνονται στις μοίρες του Υδροχόου και Αιγόκερου. Περιέχει 73 αστέρες και με βασικό τον απλανή αστέρα Vega.

Στους μύθους των μαγισσών λένε πως είναι η Λύρα που ο Ερμής έφτιαξε με το καβούκι χελώνας και κέρατα αντιλόπης και τρεις χορδές (άλλοι λέμε για επτά όσες και οι Πλειάδες!) που έδωσε στον Ορφέα η Απόλλωνα! Όταν πέθανε ο Ορφέας μετά την παράκληση του Απόλλωνα και των Μουσών ο Δίας τοποθέτησε την Λύρα στον ουρανό!

Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο ο αστερισμός έχει φύση Αφροδίτη και Ερμή και σε κάνει ιδεαλιστικό, ψυχικό, όμορφο, αξιαγάπητο εκλεπτυσμένο και ευγενικό όπως επίσης και έξυπνο! Λέει οτι δίνει αρμονία σε κάνει ποιητή και λάτρη της μουσικής αλλά με μία δόση κλοπής!

Vegas η Βέγκας

Το παραδοσιακό όνομα Vega βγαίνει απο την αραβική λέξη Wapi που σημαίνει πτώση η προσγείωση και βγαίνει απο το An-sars al wapi που σημαίνει “έκπτωτος αετός! ” απέχει απο την γη μας 25,27 έτη φωτός και σε 13727 χρόνια θα είναι βόρειος πολικός αστέρας όπως ήταν το 12.000π.χ.

Ο Βέγκας ο Ντενέμπ και Αλταιρ αποτελούν το θερινό τρίγωνο!!! Είναι 37 φορές πιο λαμπρός απο τον δικό μας ήλιο και 2,5 φορές λαμπρότερος απο τον Ήλιο και πλησιάζει το Ηλιακό μας σύστημα με 13,5 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και όταν θα μας πλησιάζει η απόσταση θα ειναι 17,2 έτη φωτός!

Ο Αστέρας Vegas τον βρίσκουμε στις 15 19 μοίρες του Αιγόκερου και κάνει σύνοδο με


τον ήλιο μας στις 6 Ιανουαρίου και έχει φύση Αφροδίτης και Ερμή, θεωρείτε καλό αστέρι! Σου χαρίζει και σε κάνει ιδεαλιστικό, ψυχικό, όμορφο, αξιαγάπητο εκλεπτυσμένο και ευγενικό όπως επίσης και έξυπνο! Ωστόσο αν τον δούμε στον γενέθλιο μας χάρτη σε κάνει ποιητή αι με αρμονική φύση!

Για τις μάγισσες!

Για τις μάγισσες του Stellar θεωρείτε πολύ καλό αστέρι και χαρίζει καλλιτεχνία και σε κάνει έξυπνο! Σου χαρίζει τα μυστικά του Απόλλωνα και του Ερμή! Σύμφωνα με τα γριμόρια του Stellar έχουν την σκόνη Vega που εκπληρώνει όλες τις επιθυμίες! Όπως επίσης και το έλαιο Vegas που σε κάνει μάντη! Επίσης στο μπαούλο τους είχαν το “Μέρτα του Vega η Λύρας” και ήταν ένα πηγάδι ενέργειας! Που όποτε ένιωθαν αδύναμες έκαναν επάνω στο πανί ένα τελετουργικό για να δυναμώσουν!!!