30 Ιουνίου 2012

Θυμιατό του Μπουγκντ

Μπουγκ ή μπουντγκ ή μπουγκντ, είναι ο βούδας


Αυτό το περιβόητο θυμιατό ήταν ένα πιάτο λευκό με βούδα που έκαιγαν επάνω φρέσκο βασιλικό και πράσινα κεριά αρωματισμένα με ροδόνερο. Το χρησιμοποιούσαν οι Γητεύτρες Σμυρνιές για να φέρουν πλούτο, Ευημερία και λεφτά στο μαγαζί, στο σπίτι τους και στο νοικοκυριό τους.


Υλικά:


Ένα λευκό πιάτο

Ένα λευκό βούδα

Πράσινα κεριά (Ρεσσό)

Φρέσκο Βασιλικό

Αποξηραμένο βασιλικό

Φίλτρο Βασιλικού

Μία κούπα Ροδόνερο

Ένα βότσαλο θάλασσα

 

Διαδικασία:

Το Θυμιατό μας θα το κατασκευάσουμε για τρις συνεχόμενες νύχτες με τον ψαλμό 24. Πάρε το λευκό πιάτο (Ένα όμορφο τετράγωνο) και βάλε στο κέντρο προς την άκρη του το λευκό βούδα. Αριστερά και δεξιά του Βούδα θα τοποθετήσετε δύο πράσινα κεριά σε ρεσσό όπου θα τα έχετε ραντίσει με ροδόνερο. Τον Βούδα θα πρέπει να το ραντίσετε με το φίλτρο του Βασιλικου. Μπροστά από τον βούδα θα τοποθετήσετε ένα βότσαλο όπου θα κάψετε το Βασιλικό τον αποξηραμένο.

Ξόρκι με το Θυμιατό του Μπούγκ από την Μάρα Μειμαρίδη:

Τι κάνω για να έχω καλές δουλειές

Βάζω το θυμιατό σε μια γωνιά στον χώρο της δουλειάς, να καθίσει πάνω στο χαρτί που είναι γραμμένα τα λόγια του ψαλμού. Βάζω φύλλα βασιλικού. Ακουμπώ απάνω του τα δυο κεριά, τα ανάβω λέγοντας:

 

«Πράσινο είναι το χρώμα που φέρνει καλές δουλειές.

Μυθίου Δαυίδ είναι η φλόγα που την τύχη αλλάζει.

Ο καπνός παίρνει μαζί του τις σκοτεινές ατυχίες

και τούτος ο οίκος του μόχθου, εργινός να γίνει,

καλές δουλειές να έχει, καλά λεφτά να φέρει και τύχη λαμπρή»

 

Ανάβω την φλόγα για να λάμψει η δουλειά.

Ανάβω την φλόγα για να λάμψει η δουλειά.

 

Βάζω στο κέντρο πάνω στην πέτρα ένα θυμίαμα. Διαλέγω ανάμεσα σε αρωματικό ξυλάκι (Βασιλικού η Κανέλλας), ή ανάβω καρβουνάκι με λιβανάκι με Βασιλικό. Το Θυμιατό του Μπούγκτ το βάζουμε σε μία όμορφη θέση, επάνω σε ένα χαρτάκι με τον ψαλμό 24. Τον ψαλμό τον γράφουμε επάνω στο πάπυρο με πράσινο μελάνι (καλύτερα ξυλομπογια) και το ανάβουμε μόνο στην γεμιση του φεγγαριού.




Υ.Σ:

Την συνταγή μου την έδωσε ένας πολύ καλός φίλος το 2007 και τώρα το 2013 σας την δίνω με όλη μου την αγάπη!!!