2 Ιουνίου 2016

Κερί νύφη γαμπρός – Κερί γάμος

Κερί νύφη γαμπρός – Κερί γάμος


Ένα κερί νύφη γαμπρός γνωστό και ως κερί γάμος προέρχεται απο τα πρώτα εικονικά κεριά για τα ξόρκια του Γάμου που έγινε στα καταστήματα της Αμερικής στα τέλη δεκαετίας 1930 με αρχές δεκαετίας 1940.


Το παλαιότερο κερί γάμος (νύφη γαμπρού) είναι το ίδος που έχουμε εμείς στο Happymojo.gr και φυσικά το βρήκαμε στο LM που το πρωτο έβγαλε
Και διαμορφώθηκε απο μία τούρτα γάμου που βάζουν επάνω και ήταν κατασκευασμένο απο Ζάχαρη.

Το 1970 το κερί αντιγράφτηκε και βγήκαν σε πολύ μεγαλύτερες μορφές που έγιναν ντεμοντέ ακόμα και για την μαγεία. Η ουσία του κεριού λοιπόν ειναι περισσότερο να έχουν δύο φλόγες μαζί παρά μία.

Αυτό έγινε γιατί ο Μάγος πρέπει και αν επιθυμεί να βλέπει το κάψιμο της νύφης και του γαμπρού και να μπορούν να πούν την σωστή πρόβλεψη. Ωστόσο στην Λαική παράδοση είναι είναι πολύ καλό κερί και το συστήνουν ανεπιφύλαχτα στον κόσμο για ερωτικά ζητήματα.

Το χρώμα είναι ένας άλλος παράγοντας:

Λευκό: Για την προσέλκυση ενός νέου ατόμου άγνωστου η μη. Ευλογία νέας σχέσης η γάμου.
Ροζ: Για την ενθάρρυνση του ρομαντισμού και της αγάπης η συμφιλίωση μετά απο καυγά.
Κόκκινο: Για να ξυπνήσεις το πάθος, την αγάπη η την αποκατάσταση της σχέσης.
Μπλε: Για γαλήνη, πίστη και για ένα ευτυχισμένο σπίτι.
Μαύρο: Για να διαλύσουν το σεξουαλικό κομμάτι και για να εκδικιθούν της δύο πλευρές (ακόμα και για χωρισμό)


Πριν το ανάψετε το κερί πρεπει να είναι χαραγμένο με τα ονόματα η του προβλεπόμενου στόχου χρησιμοποιόντας μία βελόνα μαζί με τις ευχές του. Μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα πιάτο μαζί με ένα χαρτί με τα ονόματα και οτι άλλο περιέχει το ξόρκι η ακόμα και τον μάρτυρα τους. Πρέπει να είναι ντυμένο με το ανάλογο λάδι ντυσίματος όπως Έλα σε μένα, Αγάπα με, Ακολούθα με αγόρι μου, Γάμου η Συμφιλίωσης.

Επίσης μπορείτε να τα κάψετε και μόνα τους αλλά και επάνω σε μελόβαζα (Honey jar).


Στο video παρουσιάζω ένα ξόρκι με το κερί κόκκινο γάμου!