3 Δεκεμβρίου 2018

Το Ξεκλείδωμα της τύχης


Ένα παλιό τελετουργικό που χρησιμοποιούσαν οι μάγισσες του Ασφόδελου ήταν αυτό… αυτό που άνοιγε τους δρόμους! Ο Αθάραιος άνοιγε τους δρόμους και τα εμπόδια μακριά!


Υλικά:

Ένα λουκέτο με το κλειδί
Ένα πιάτο τσίγκινο
Μία κούπα Μέλι η μέλι της αγάπης
Ρόδα της πανσελήνου


Τελετή:
Σε γέμιση του φεγγαριού ημέρα Τετάρτη πάρε ένα λουκέτο κλειστό από ένα μαγαζί. Πρόσεξε όμως όταν θα το πάρεις στα χέρια σου να μην είναι το κλειδί στην κλειδωνιά. Πήγαινε στο σπίτι σου στον βωμό σου και κάνε την τελετή σου! Σε ένα τσίγκινο πιάτο βάλε το λουκέτο  στην μέση όρθιο και βάλε μπροστά του το Κλειδί που θα το εχεις ραντίσει με τον Αθάραιο!! Πάρε το μέλι σου και ρίξε επάνω στην κλειδωνιά κυκλικά όπως οι δείκτες του ρολογιού και πες:

«Μελώνω την κλειδωμένη μου την
τύχη να γλυκαθεί να σοροπιαστεί!»

Κάνε τώρα ένα τρίγωνο γύρο από το λουκέτο με τα πορτοκαλί κεριά αρωματισμένα με φίλτρο Αθάραιο (οι μάγισσες τα έφτιαχναν από σανταλόξυλο και μελισσοκέρια μπορείτε να βάλετε λίγο σκόνη σανταλόξυλου επάνω) που θα κοιτάζει εσάς (αν είναι για κάποιον άλλον θα βάλετε μία φωτογραφία που θα κοιτάει αυτήν). Ανάψτε τα με τη φορά του ρολογιού και σκορπίστε δεξιόστροφα πάλι σκόνη από ρόδα της πανσελήνου η ρόδα της Αφροδίτης και πείτε:

«Ροδίζω την τελετή με άρωμα γλυκό!»

Μόλις λιώσουν τα κεριά πάρε το κλειδί και ανοιξε την κλειδωνιά με το κλειδί της. λέγοντας:

«Η τύχη μου και η μοίρα μου είναι
ξεκλείδωτη, νέες ευκαιρίες έρχονται
και τίποτα ποια δε θα με εμποδίσει!»

Το λουκέτο με το κλειδί επάνω θα το πετάξετε η στην θάλασσα η σε ποτάμι, τα κεριά τα θάβουμε σε μία γλάστρα.