28 Αυγούστου 2020

Αστερισμός Βοώτης - Stellar Uranium (Μέρος πρώτο)

Βοώτης - Ιερές Τελετές (Μέρος πρώτο)

Η πρώτη αναφορά αυτού του Αστερισμού βρίσκεται στον Όμηρο. Ένας ιδιαίτερος αστερισμός θα έλεγα με απίστευτες γνώσεις και δυνάμεις που θα τις ανακαλύψετε καθώς διαβάζεται αυτό το άρθρο αλλά και το δεύτερο μέρος του. Η πρώτη φορά που έστρεψα το βλέμμα μου στον αστερισμό αυτόν ήταν για το κενό του Βοώτη που θα αναφερθώ παρακάτω.

Λίγα λόγια για τον Βοώτη
Για να παρατηρήσουμε τον αστερισμό του Βοώτη τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε το καλοκαίρι ακριβός προς το Ζενίθ του Ουρανού, βόρεια του Αστερισμού της
Παρθένου, μεταξύ του Ωρίωνα και τον Αστερισμό Κόμη της Βερενίκης. Περιέχει 144 αστέρες με κεντρικό τον Αρκτούρο που θα μιλήσουμε για αυτόν τον αστέρα στο δεύτερο μέρος αλλά και αλλά 14 σταθερά αστέρια!! Απο την ανατολή του μέχρι την δύση θα περάσουν 8 ολόκληρες ώρες! Δεξιά του έχουμε τον αστερισμό του Βόρειου Στέφανου που αναλύσαμε πριν λίγους μήνες!

Το Βωότης σημαίνει αυτός που σπρώχνει τους βόδια που αργότερα έγινε ο αστερισμός του Μέγα Κύνα με κεντρικό τον Σείριο. Αλλά και ως ο φύλακας του Αρκτούρου λογο του κεντρικού άστρου του. Για το ποιος είναι ο Βοώτης έχουμε πολλές αναφορές και θα βρείτε άφθονες ιστορίες εξ αυτόν! Ωστόσο θα κρατήσουμε την επικρατέστερη που είναι ο Ίκαρος.

Το κενό του Βοώτη!
Bootes Void η αλλιώς κοσμικό κενό είναι το αξιοπερίεργο πράγμα που με έκανε να στρέψω το βλέμμα μου σε αυτόν τον αστερισμό. Είναι ένα καινό με πολύ λίγα αστέρια. Έχει διάμετρο 250 έτη φωτός και το ονομάζουν και Υπερκενό και απέχει απο την γη περίπου 700 εκατομμύρια έτη φωτός! αν τοποθετούσαμε τον Γαλαξία μας στο κέντρο του Υπερκενού αυτού δε θα γνωρίζαμε οτι εκεί υπάρχουν γαλαξίες γύρο! Οι επιστήμονες πιστεύουν οτι είναι μεγάλες φυσαλίδες κενού (χοντρική δικιά μου ερμηνεία χαχαχα) ωστόσο εγω πιστεύω οτι στο κέντρο του έγιναν πολλές Super Nova εκρήξεις με αποτέλεσμα να φύγουν τα άστρα μακριά και να υπάρχει αυτό το κενό (δικιά μου θεωρεία)

Για τις μάγισσες!
Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο ο Αστερισμός εχει φύση Ερμή και Κρόνου και δίνει ευημερία, εργασία και δυναμώνει τις επιθυμίες. Για αυτούς που ασχολούνται με τυις αγροτικές δουλειές είναι ο κατάλληλος αστερισμός και αυτό γιατί μέσα απο τα Stellar Uranium βρίσκουμε μία ιερή σφραγίδα που ουσιαστικά κατεβάζεις το αστέρι και το θάβεις τρόπον τινά και η σφραγίδα θα φέρει Εφορία και Ευημερία στο χωράφι!
Οι δε ασφοδέλιες μάγισσες χρησιμοποιούσαν τον Αστερισμό για να αποκόψουν μία κατάσταση, λόγο της Φύσης Κρόνου αλλά και του Δρεπανιού που κρατάει ο Βοώτης! Σαν κάρτα Ταρώ είναι ο Ερημίτης,

Στο επόμενο μέρος θα μιλήσουμε για τον Αρκτούρο τον βασικό αστέρα του Αστερισμού αλλά και για τις μυστικές τελετές Ασφοδέλιων και Κεδρινων μαγισσών...