25 Αυγούστου 2020

Αστερισμός Σκορπιός - Stellar Uranium (Μέρος δεύτερο)

Σκορπιός - Ιερές Τελετές (Μέρος δεύτερο)

Μέσα απο τα μαθήματα Stellar Uranium που μας έδωσε η Ασταραία και η Πάμβα μάθαμε αρκετά πράγματα για τον Αντάρη (Antares). ΟΙ πληροφορίες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και πιστέψτε με τον λάτρεψα!


Βασιλικός Antares

Αν πάρεις ένα μικροσκόπιο και κοιτάξεις στις 9 46 μοίρες του Τοξότη θα δεις να διακρίνετε αυτός ο κόκκινος γίγαντας που ονομάζετε Antares.

Όπως έχουμε πει σε παλαιότερο post για τον Βασιλικό Αστέρα Αντάρη η ονομασία του βγαίνει απο το Αντί- του Άρη και αυτό γιατί πίστευαν πως είναι ο πλανήτης Άρης μέχρι που διαπιστώθηκε οτι είναι ένας αστέρας στον Αστερισμό του Σκορπιού που δεν πλανάτε, Άρα σταθερός αστέρας.

Οι αρχαίοι Πέρσες θεωρούσαν πως ο Αντάρης είναι ο τρίτος Βασιλικός αστέρας με την κωδική ονομασία Kalb al Akrab δηλαδή η Καρδιά του Σκορπιού και έχει την 16 στάση (οίκος) του Σεληνιακού ημερολογίου και τον θεωρούσαν αρκετά τυχερό. Για τους Βαβυλώνιους ήταν ένας απο τους 24 Ζωδιακούς αστερισμούς. Απέχει απο την Γη 550 Έτη φωτός και το φως που βλέπουμε τώρα είναι το φώς που έκπεμπέ όταν το Βυζάντιο έκανε πρωτεύουσα το Βυζάντιο, το φώς του απο εκεί σε εμάς κάνει περίπου 1500 χρόνια. Αν τον τοποθετούσαμε στο κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος τότε θα έφτανε μέχρι την τροχιά του Άρη. Αρκετοί αρχαίοι Ναοί είναι στραμμένη κατά την Ανατολή του. Ο Αντάρης σαν Αστέρας και σαν φύλακας έχει τον Αρχάγγελο Ουριήλ. 

Οι επιστήμονες λένε οτι όταν ο Αντάρης αυτός ο κόκκινος γίγαντας κάνει την Super nova έκρηξη πίσω του το απομεινάρι θα εχει μέγεθος όσο η Αττική.

Για τις μάγισσες

Μια παλιά ιστορία έλεγε πως η Κλειραία μπήκε μέσα στο σπίτι της Λυτραίας έκλεψε τα μαγικά γριμόρια που αφορούσαν τους αστερισμούς και το Stellar Uranium και τα μετάφρασε έτσι ώστε να ακολουθήσουν την δική της πορεία. Έτσι ο Αντάρης το πρώτο αστέρι που χρησιμοποιήσε αντί για προστασία το έκανε επιθετικό με την ονομασία “Αντάρες” η αλλιώς Ταραχές μαζί δημιούργησε μία απο τις χειρότερες σκόνες την Σκόνη του Αντάρη. Άλλος ένας αστερισμός ήταν Ο Υδροχόος που απο αφθονία και πλούτο χρησιμοποιήθηκε για Αρπαγή μυαλού και διαταγής (Γανυμήδης).
Η Κλειραία έφτιαξε τότε το Μέρτα του Αντάρη, ενα κόκκινο πανί που επάνω έφερε το Σύμβολο του Άντάρη και του Σκορπιού που χρησιμοποιήθηκε σε τελετές Έρωτα η πόλεμο!