15 Σεπτεμβρίου 2020

Κριός - Ιερές τελετές (Μέρος πρώτο)

 Κριός - Ιερές τελετές (Μέρος πρώτο)


Φαντάζομαι πως όλα τα άρθρα περι αστρολογίας έπρεπε να τα είχα ξεκινήσει με τον Κριό. Ωστόσο ένεκα της ημέρες που ο Άρης θα βρίσκεται στο Κριό ανάδρομο θα ήθελα έτσι με λίγα λογια να πω γι αυτόν τον Εκπληκτικό αστερισμό.

Λίγα λόγια για τον Κριό

Όταν ο Ήλιος μπαίνει στην 0η Μοίρα του Κριού έχουμε

την εαρινή ισημερία, αυτό σημαίνει οτι είναι η σωστή πρωτοχρονιά κ οχι στις 31 Δεκεμβρίου που γιορτάζουμε συνήθως! Βρίσκεται ανάμεσα στον Ιχθύ και στον Ταύρο και είναι το πρώτο ζώδιο! Βρίσκεται στο πρώτο τεταρτοιμόριο και ανήκει στον 1ο Οικο. Ο Αστερισμός περιέχει 86 αστέρες εκ των οποίων τα 13 είναι απλανής αστέρες με βάση των Hamal Που θα τον αναφέρουμε αργότερα! Η πρώτη εαρινή ισημερία παρατηρήθηκε απο το 1795 π.χ μέχρι το 67 π.χ Ο Αμβρόσιος απέδιδε οτι η Γη δημιουργήθηκε όταν ο Ήλιος βρισκόταν στον Κριό ενώ ο Αλβουμάσαρ για την Δημιουργία του κόσμου. Ο Πτολεμαίος απέδωσε τα αστέρια στο κεφάλι του Κριού σε φύση του Άρη και του Κρόνου, Στο σώμα με αυτά του Ερμή και Κρόνου, στα πίσω πόδια με Άρη ενώ στην ουρά με φύση Αφροδίτη.

Εαρινή Ισημερία!

Η πρώτη μέρα της Άνοιξης που συμβαίνει μία φορά το χρόνο και πάντα συμβαίνει γύρο στις 21 Μαρτίου, μία πολύ σημαντική ημέρα που για τις μάγισσες ήταν κατάλληλη για


τελετές, είτε είναι γέμιση είτε χάση του φεγγαριού. Άσχετά αν στον ουρανό απο τον Αστρολογικό χάρτη ο Ήλιος εισέρχεται στον Κριό στις 18 Απριλίου με 14 Μάϊου.

Στον Μύθο:

Για τους μύθους συνδέεται με το Χρυσόμαλλο Δέρας που ο Η Ωκεανίδα Νεφέλη έκανε δώρο το αστρικό αυτό Κριάρι και πήρε τον Φρίξο με την Έλλη στην Κοχλίδια που θυσίασαν το Κριάρι στον Δία και το δέρμα το έκαναν δώρο στον Βασιλιά της περιοχής αυτής που το κρέμασαν στο άλσος (για άλλους δάσος) του Άρη.

Άλλος ένας μύθος λένε οτι είναι το Κριάρι που οδήγησε τον Βάκχο σε μία πηγή για να πιει νερό μεσα στην Έρημο της Λιβύης!

 

Στο επόμενο Μέρος θα μιλήσουμε για τον αστέρα Hamal και για το ιερό Μέρτα του Κριού αλλά τα μυστικά του Κριού για το Stellar Uranium.