25 Σεπτεμβρίου 2020

Αστερισμός Ταύρου - Stellar Uranium (Μέρος τρίτο)

Ταύρος - Ιερές τελετές 
(Μέρος τρίτο)


Στον ώμο του Ταύρου βρίσκονται αυτές οι επτά αδερφές που κάνουν παρέα στις άλλες επτά αδερφές! Οι Πλειάδες εχουν να μας διδάξουν πολλά! Ας τις ξεσκονίσουμε λίγο!!!!

Πλειάδες

Όταν ο ήλιος η σελήνη μπαίνουν στην 0η μοίρα των Διδύμων συναντάμε την Αλκυόνη!

Η Αλκυόνη είναι μία απο τις Πλειάδες. Βρίσκονται στον ώμο του αστερισμού του Ταύρου. Οι Πλειάδες είναι κόρες του Άτλαντα και τις Πλειόνης. Είναι ένα ανοιχτό σμήνος και είναι ορατό με γυμνό μάτι κατά τον Νοέμβριο, Δεκέμβρη Γενάρη περιέχει 2500 αστέρες με βασικούς τους επτά και κύριο την Αλκυόνη. Απέχουν απο την Γη 440 με 480 έτη φωτός!!!

Στους μύθους λένε οτι ο Ωρίωνας κυνηγούσε τις Πλειάδες και ο Δίας για να τις σώσει τις έβαλε στον ουράνιο θόλο. ο αριθμός που απαρτίζεται απο αυτόν τον αστερισμό είναι επτά, αλλά με γυμνό μάτι φαίνονται 6 επειδή η Ηλέκτρα κρύφτηκε απο την στεναχώρια της μετά την καταστροφή της Τροίας. Η ηλικία του σμήνους υπολογίζεται ότι δεν υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια χρόνια, αν και σε 250 εκατομμύρια χρόνια από σήμερα θα έχει διαλυθεί ως σμήνος   

Αστέρας Αλκυόνη

Τούτος ο Αστέρας βρίσκεται όπως είπαμε στην 0η μοίρα του Ταύρου και εχει φύση Σελήνη και Άρη. Λέγετε οτι προκαλεί την αγάπη την υπεροχή, την τύφλωση απο πυρετούς  την ευλογία και τα ατυχήματα στο πρόσωπο. Ο Πτολεμαίος λεει πως οι Πλειάδες γενικά εχουν φύση Σελήνη Δία. Ενώ οι Πλειάδες έχουν μια γενικά καλή φήμη κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, όταν κρύβονται από τις ακτίνες του Ήλιου  μπορούν να βλάψουν πολύ την ανθρωπότητα.

Σελήνη και Πλειάδες

Τον Ιανουάριο του 2020 είχα κάνει μία σχετική δημοσίευση για την Σελήνη και τις Πλειάδες, όταν η Σελήνη περνάει δίπλα η πάνω απο τις Πλειάδες προκαλεί τραυματισμούς στο πρόσωπο μαχαιρώματα, φυλάκιση, τύφλωση. Αν βρίσκεται φυσικά και στον 7ο οίκο μαζί με Κρόνο και Άρη τότε φέρνει ολική τύφλωση ίσως κια κάψιμο!

Εκείνη την ημέρα περίμενα να δώ στον ουρανό αυτό το υπέροχο θέαμα. Δε θα σας πω οτι 5 μέρες έκανε να ξεπρηστεί η δεξιά πλευρά του προσώπου μου, ας μη μηλίσω για το βράδυ που ακολούθησε και ακόμα το πρωί πυο ξημέρωσε!!!!!

Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος θα μιλήσουμε για τις Υάδες και τις Πλειάδες και το πως οι μάγισσες τις χρησιμοποιούσαν...

Το Πανόραμα Lascaux Bulls παραπάνω δείχνει τον αστερισμό των Πλειάδων που αντιπροσωπεύεται με ακρίβεια στη σχετική του θέση στον ουρανό πάνω από τον ώμο του ταύρου. Ζωγραφίστηκε πριν από περίπου 17.000 χρόνια.