28 Σεπτεμβρίου 2020

Αστερισμός Ταύρου - Stellar Uranium (Μέρος τέταρτο)

 Ταύρος - Ιερές τελετές (Μέρος τέταρτο)


Αδερφές των Πλειάδων ήταν οι Υάδες και οι Εσπερίδες, εδώ θα δούμε τις Υάδες. Το τέταρτο και τελευταίο μέρος του Ταυρου λοιπόν!

Υάδες

Ο Ήλιος φτάνει στις Υάδες στις 26 και 27 Μαίου μία ομάδα έξη με επτά αστέρες που απέχουν απο την γη μόνο έτη φωτός! Πολύ παλιά αυτό το μικρός σμήνος

που βρίσκεται στο πρόσωπο του αστερισμού του Ταύρου ονομαζόταν Aldebaran επειδή αρχηγός τους ήταν ο ερυθρός γίγαντας αλλά αυτό είναι λάθος! Ο Aldebaran δεν βρίσκεται στις Υάδες. Αν και αναφέρονται απο την Προϊστορική αναφορά, η πρώτη τους φορά γίνετε απο τον Όμηρο. Βρίσκονται στις 5 48 και 6 52 μοίρες των Διδύμων. Με κύρια άστρα το Primda Hyadum Huadum 2. Οι Υάδες έχουν φύση Κρόνου κια Ερμή, φέρνουν βαθιά θλίψη, σκάνδαλα, συκοφαντία,  και φέρνουν δάκρυα σε ξαφνικά γεγονότα  Βία, Τύφλωση. Μη ξεχνάμε τις Αδερφές τους των Πλειάδων και λόγο οτι βρίσκονται στον ίδιο αστερισμό φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα όταν βρίσκεται η Σελήνη κοντά τους!!!

Το Prima Hyadum έχει φύση Κρόνου Ερμή κατά τον Πτολεμαίο που φέρνει δυστυχισμένες σκέψεις αν βρεθεί στο Ωροσκόπο αν όμως βρίσκονται σε αρμονική θέση σε κάνει στοχαστή , συγγραφέα η ομιλητή!

Μύθος


Σύμφωνα με τον Μύθο οι Υάδες ήταν 7 και λεγόντουσαν Δωδωνίδες καθώς ήταν νύμφες της Δωδώνης. μόνιμος κλαίνε για του Ύαντα! Τα ονόματα τους ήταν η Φάολα, Αμβροσία, Ευδώρα, Κορώνις, Πολυξώ, Θυώνη, Προδίκη.

Για τις μάγισσες (Υάδες και Πλειάδες!)

Και οι 14 αδερφές αυτές χρησιμοποιηθήκαν απο τις μάγισσες για να φέρουν τον έρωτα! Στο βιβλίο Η Μυστικές συνταγές μαγείας εχω δώσει το φυλαχτό των Υάδων που φέρνει έναν σύντροφο, ενώ ΟΙ πλειάδες μας εχουν δώσει τα ποιο δυνατά αντικείμενα. Ένα απο αυτά ήταν και το Μέρτα των Πλειάδων που αν ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις σωστά εχεις το Χρόνο στα χέρια σου. Το Βραχιόλι και το Φίλτρο και άλλα πολλά των Πλειάδων.

Τέλος!