30 Σεπτεμβρίου 2020

Αστερισμός Τοξότη - Stellar Uranium (Μέρος πρώτο)

 Τοξότης - Ιερές τελετές (Μέρος πρώτο)


Ο θρησκευτικός τοξότης όπως τον ονομάζουν έχει αυτήν την τύχη που πολλοί θα την ζήλευαν! Ωστόσο εγω έχω άλλη αντίληψη και αυτό γιατί δε στηρίζομαι στον κυβερνήτη του και θα καταλάβετε το γιατι!

Λίγα λόγια για τον Τοξότη

Ο Αστερισμός του Τοξότη λοιπόν βρίσκεται στο τρίτο τεταρτοιμόριο ανάμεσα στον Σκορπιό και τον Αιγόκερο κυβερνά τον 9ο οίκο και ο κυβερνήτης του είναι ο πλανήτης Δίας.

Περιέχει 194 αστέρες και η μορφή του είναι σαν μια μεγάλη τσαγιέρα όπου απο το στόμιο του περνάει ο γαλαξίας μας! Περιέχει 15 σταθερούς αστέρες και σαν Εβραϊκό γράμμα είναι το Vau και σαν κάρτα Tαρώ είναι οι Εραστές. Το βέλος του Τοξότη δείχνει κατευθείαν τον Antares την καρδιά του Σκορπιού. Μυθολογικά τοποθετούν τον τοξότη στον Κένταυρο Χείρωνα. Το 1386 σε ένα παλιό χειρόγραφο που βρέθηκε ο Δίας βρισκόταν στον Δία η δημιουργήθηκε στον τοξότη έτσι και πήρε την κυριαρχία του σε αυτό τον οίκο η πλανήτη. Ζωδιακό του σύμβολο είναι

ένα βέλος. Ζωδιακά είναι απο 22 Νοεμβρίου μέχρι 21 Δεκεμβρίου Ωστόσο ο ήλιος μπαίνει στον Τοξότη 19 Δεκεμβρίου και φεύγει 20 Ιανουαρίου. Ανάμεσα στο τοξότη και στον Σκορπιό βρίσκεται ο Οφιούχος που έχουμε πει σε άλλα μέρη για το 13ο ζώδιο που τελικά δεν είναι!

Στις μοίρες του τοξότη βρίσκουμε τους αστέρες Antares του σκορπιού, Rasalhague του Οφιούχου, Etamin του αστερισμού του Δράκου κ άλλους πολλούς!

Τα αξιοσημείωτα του Τοξότη

Σε απόσταση περίπου 28.000 έτη φωτός απο την Γη βρίσκεται το κέντρο του γαλαξία μας με κωδική ονομασία Ραδιοπηγή Α Τοξότη (Sagittarius A η Sgr A) εκεί που


βρίσκεται η γιγάντια μαύρη τρύπα του γαλαξία μας. Λόγο όμως της διαστρικής σκόνης δε μπορούμε να την δούμε με γυμνό μάτι.

Το 1977 απο τον αστερισμό του τοξότη ήρθε το σήμα Wow που έκανε τους επιστήμονες να παραλλάσουν!!!

Στον τοξότη βρίσκεται άλλος ένας κόκκινος νάνος με ονομασία Ross 154 και είναι ένας απο τους κοντινότερους αστέρες κοντά μας με απόσταση μόνο 9,698 έτη φωτός και είναι το 11ο κοντινότερο αστέρι.


Στο επόμενο μέρος θα κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα στον Τοξότη αλλά και στους απλανής αστέρες του και το πως μπορούμε να τουςε χρησιμοποιήσουμε!