2 Οκτωβρίου 2020

Αστερισμός Τοξότη - Stellar Uranium (Μέρος δεύτερο)

 Τοξότης - Ιερές τελετές (Μέρος δεύτερο)


Το δεύτερο μέρος του Τοξότη απαρτίζεται κυρίως απο αστέρες, αστέρες οχι τόσο σημαντικούς, αλλά μη ξεχνάμε οτι στις 14 μοίρες βρίσκεται ο Antares!

Απλανής Αστήρ Spiculum

Για τις μάγισσες θεωρείτε μία απο τις σημαντικές μήτρες αστεριών. παρότι δεν είναι αστέρας αλλά Νεφέλωμα και μάλιστα το Νεφέλωμα της Λιμνοθάλασσας.

Βρίσκεται στις 1 04 μοίρες του Αιγόκερου Απέχει απο εμάς μόνο 5.200 έτη φωτός και έχει φύση Άρης και Σελήνη και ο Πτολεμαίος το ονομάζει “Τυφλό αστέρι”. δημιουργεί κάθε είδους προβλήματα, ψυχολογικά και σωματικά, περιλαμβανομένης της όρασης. Φανταστείτε όταν αυτό το Νεφέλωμα συνδυάζετε με τον πλανήτη Άρη δημιουργεί προβλήματα στα Οστά! Οπ Ήλιος περνάει στις 23 Δεκεμβρίου!

Απλανής Αστήρ Polis

Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο το αστέρι αυτό είναι δυαδικό αστέρι και το βρίσκουμε στις 3 13 μοίρες του Αιγόκερου. Ο ήλιος περνάει απο πάνω του στις 24 Δεκεμβρίου. Έχει φύση Δία και Άρη και προσφέρει υψηλή φιλοδοξία, υπερηφάνεια. Δίνει επιτυχία, υψηλή φιλοδοξία, πολεμικές επιθυμίες, ιππασία, έντονη αντίληψη και κυριαρχία. Θεωρείτε απο τα Τυχερά αστέρια στον ουρανό. Φέρνει τι ίδιες βασιλικές ιδιότητες με τον Regulus. Κάποια στιγμή θα εμβαθύνουμε περισσότερο σε αυτό!

Απλανής Αστήρ Kaus Borealis

Το βρίσκουμε στις 6 και 19 μοίρες του Αιγόκερου και ο ήλιος περνά στις 28 Δεκεμβρίου το όνομα του προέρχεται απο το Αραβικό Qaws που σημαίνει Βόρειο. Βρίσκεται στην κορυφή του Τόξου και ο Πτολεμαίος μας λέει οτι απο την λαβή μέχρι το βέλος τα αστέρια έχουν φύση Δία και Άρη και προσφέρει Υψηλή φιλοδοξία,


υπερηφάνεια, αγάπη για εξουσία, μεγαλοπρέπεια, αν είναι σε καλή θέση, δίνει στρατιωτικές τιμές. Εάν κορυφώνονται, υψηλή εκκλησιαστική τιμή, πολεμική προτίμηση, ευημερία στην επιχείρηση. Είναι το Αστέρι τις Ιστάρτ, Αστάρτης. Το 1865 Αποκρύφτηκε απο τον πλανήτη Ερμή και το 1984 Αποκρύφτηκε απο τον Πλανήτη Αφροδίτη.

Για τις μάγισσες αυτά τα αστέρια εχουν τις δικιές τους σφραγίδες που προσφέρουν επιτυχία, νέους στόχους και δύναμη! Ίσως κάποια στιγμή μιλήσουμε για αυτές στις σφραγίδες στα επόμενα Stellar Uranium