20 Οκτωβρίου 2020

Αστερισμός Ωρίων - Stellar Uranium (Μέρος Τέταρτο)

 Ωρίων


Φτάσαμε στο τελευταίο μέρος του ταξιδιού στον Ωρίωνα! Με το τελευταίο αστέρι τον Rigel που φωτίζει τα πάντα γύρο του!

Απλανής αστέρας Rigel

Στις 7 Ιουλίου ο ήλιος συναντά τον Rigel στις 16 50 μοίρες των Διδύμων. Το σύγχρονο όνομα είναι Rigel αλλά στα αραβικά λέγετε Rijil Jauzah al Yusra που σημαίνει το αριστερό πόδι του Jauzah. 

Στον αστερισμό του Ωρίωνα ο Rigel είναι το αριστερό πόδι του Γίγαντα.

Θα σου δώσει απλόχερα Καλοσύνη, Τιμή, πλούτο, ευτυχία, Δόξα και φήμη αρκεί όμως να μην ειναι ο ήλιος κοντά του. Έχει φύση Δία και Κρόνου και είναι ένα θετικό αστέρι. Όσοι γεννήθηκαν κάτω απο αυτό το άστρο θα είναι τυχεροί στην ζωή τους.

Απέχει απο εμάς 775 έτη φωτός και είναι το κοντινότερο άστρο στον αστερισμό του Ταύρου. Δίπλα του υπάρχει ένα νεφέλωμα που μοιάζει με πρόσωπο μάγισσας! Απομακρύνετε από εμάς με 74.500 χιλιόμετρα την ώρα και είναι ο 7ος φωτεινός απλανής Αστέρας.

Ιστορικά για τα αστέρια του Ωρίωνα!


Το 3500π.χ επάνω στο Rigel ιδρύθηκε η πόλη Ούρ της Μεσοποταμίας, ενό το 3600π.χ τελείωσε ο σχηματισμός των Βέδες!

Υπο την αιγίδα του Βετελγόζη τον 5ο αιώνα χτίστηκε ο Ναός του Ηφαίστου στο Θησείο, και 1372 ξεκινάει να γράφεται η παλαιά διαθήκη.

Για τις μάγισσες!

Ο Rigel για τις μάγισσες είχε μία ιδιαιτερότητα! Με την φωτεινότητα του σκόρπιζε κάθε πρόβλημα που μπορεί να είχε! Επάνω του δημιούργησαν μία σφραγίδα όταν βρισκόταν στον Ωροσκόπο η βρίσκονταν στο μεσουράνημα έφτιαχναν μία σφραγίδα αρκετά δυνατή για κάθε τύχη, ευημερία, πλούτο και φήμη...