30 Οκτωβρίου 2020

Αστερισμός Ιχθύες - Stellar Uranium (Μέρος πρώτο)

 Ιχθύες - Ιερές Τελετές


Έχουμε να μάθουμε πολλά απο τους Ιχθύες!

Λίγα λόγια για τον Ιχθύ

Οι Ιχθύες είναι ο δωδέκατος εκπληκτικός ζωδιακός αστερισμός και βρίσκεται ανάμεσα στον Κριό και στον Υδροχόο. Ο Ήλιος μπαίνει στους Ιχθύες στις 20 Φεβρουάριου με 20 Μαρτίου που μπαίνει στο Κριό κ έχουμε την Εαρινή Ισημερία. Σαν αστερισμός περιέχει 150 αστέρες που με το μάτι φένονται μόνο οι 76 με 9 απλανής αστέρες με κύριο την Φομαλώ. Που θα

μιλήσουμε αργότερα για την σύγχυση που επικρατεί εδώ και καιρό! Τα αστέρια που παρουσιάζονται στο νότιο ιχθύ έχουν επιρροή και φύση Ερμή και Κρόνο, τα άστρα του σώματος τους έχουν φύση Δία κ Ερμή ενώ στην ουρά Κρόνο κ Ερμή.

Τα αστέρια που παρουσιάζονται στο βόριο ψάρι και κυρίως στο σώμα και ραχοκοκαλιά έχουν φύση Δία και Αφροδίτη, ενώ στην ουρά Κρόνο και Δία.

Σαν αστερισμός στην Ταρώ ειναι το Άστρο. Πάνω ακριβός απο τον Ιχθύ έχουμε τον αστερισμό της Ανδρομέδας που θα αναφερθούμε σε κάποιο άλλο μέρος! Είναι το τρίτο δυαδικό ζώδιο με πρωτιά του Διδύμου, Ζυγού Τοξότη και Ιχθύ... για να μιλήσουμε και πιο σωστά η ημέρα της Ισημερίας μπαίνει όταν ο Ήλιος περάσει τον Ω των Ιχθύων και αυτό γιατί είναι λίγο ποιο βόρεια.

Στον Μύθο!

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες γύρο απο τον αστερισμό των Ιχθύων. Ένας απο αυτούς και ο επικρατέστερος ειναι αυτός τις Αφροδίτης με τον γιός της Έρως. 

Ιχθύακή εποχή!

Λίγο πριν γράψω για την Ιχθυακή εποχή θέλω λίγο να σας εξηγήσω γιατί πολλοί


αστρολόγοι και επιστήμονες χάνουν τον ειρμό τους. Δίπλα απο τον αστερισμό των Ιχθύων έχουμε τον αστερισμό του Νότιου Ιχθύ που βρίσκεται ένας βασιλικός αστέρας, η Φομαλώ που για τους Πέρσες πριν 3000 σηματοδοτούσε το χειμερινό ηλιοστάσιο. Πίστευα λοιπόν οτι η Ιχθυακή εποχή ήταν λόγο της Φομαλώ άρα του Νότιου Ιχθύ και οχι των Ιχθύων. Ωστόσο άλλη λένε έτσι και άλλοι γιουβέτσι, δε θα βγάλουμε άκρη!

Η Ιχθυακή εποχή λοιπόν σηματοδοτείτε απο την Γέννηση του Ιησού για αυτό και το σύμβολο του είναι ένα Ψάρι. Η διδασκαλία της αγάπης γίνετε ποιο έντονη! Τα πάνθεα τυποποιούνται και τα πάνθεα παγανιστών γίνονται αφηρημένες θρησκείες. Το Βυζάντιο γίνετε κράτος και οι παλιές θρησκείες καταργούνται. Η Αλήθεια διαστρεβλώνεται και γίνετε ένα όργανο εκμεταλλεύσεις αλλά για λίγους. Ας μη πω άλλα!

Στο επόμενο μέρος θα μιλήσουμε για τον αστέρα Αρλίσα αλλά θα μιλήσουμε και για την Φομαλώ τον βασιλικό αστέρα όπως επίσης και τα ξόρκια που απαρτίζουν οχι μόνο τον Ιχθύ αλλά και αλλα πολλά!