11 Νοεμβρίου 2020

Αστερισμός Ιχθύες – Stellar Uranium (Μέρος δεύτερο)

Με μία μικρή καθυστέρηση λόγο του Lockdawn ήρθε η ώρα να σας μιλήσω για δύο αστέρες που ο ένας εχει τεράστια ιστορία!

Αστέρας Alrisha ή Α Ιχθύων


Ο ήλιος συναντά αυτό το αστέρι στις 19 Απριλίου λίγο πριν ο ήλιος μπει στην 0η μοίρα του Κριού. Ωστόσο βρίσκεται 29 23 μοίρες του Κριού λόγο μετάπτωσης των αξόνων το όνομα Alrisha προέρχεται από το  αραβικό Al-risa που σημαίνει σχοινιά του πηγαδιού και στον αστερισμό των Ιχθύων συμβολίζει το κόμπο που δένει τα δύο ψάρια, μία παλιά ονομασία του ήταν Uqdah που σημαίνει κόμπος! Έχει φύση Άρη και Ερμή με λίγη Αφροδίτη. Απέχει από εμάς 311 έτη φωτός μακριά

Οι μάγισσες χρησιμοποιούσαν αυτό το άστρο για να δέσουν μία κατάσταση αρκεί η Αφροδίτη να βρίσκεται σε γωνιακό οίκο  και φυσικά στους Ιχθύς. Ίσως κάποια στιγμή καταφέρω να αναπαράγω αυτή την σφραγίδα και για εσας να μπει στα Stellar!


Νότιος Ιχθύς -Αστέρας Φομαλώ

Στα νερά που ξεχειλίζουν του Υδροχόου εκει στην άκρη υπάρχει ένας διαφορετικός αστερισμός. Ο αστερισμός του Νότιου Ιχθύ (piscis Austrinus), είναι ξεχωριστός αστερισμός από τους κλασικούς Ιχθύς που αναφέραμε και στα δύο μέρη.


 Βρίσκεται κάτω από τον αστερισμό του Υδροχόουκαι δίπλα από τον αστερισμό του Κενταύρου και του Κύτους. Περιέχει 47 αστέρες με βασικό την Φομαλώ.

Το όνομα Φομαλώ η φομαλχό βγαίνει από το αραβικό Fum al – Hawt που σημαίνει «Το στόμα του νότιου Ιχθύ». Το 3000π.χ βρισκόταν κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο έτσι οι αρχαίοι Πέρσες τον είχαν ως βασιλικό αστέρα και κυβερνούσε το τέταρτο τεταρτημόριο και απέχει από εμάς μόνο 25,1 έτη φωτός!

Έχει φύση Ερμή και Αφροδίτη και οι μάγισσες το χρησιμοποιούσαν για να φέρουν χρήματα και πλούτο στην ζωή τους η να καταστρέψουν εχθρούς!